İMac Bilgissayarımda bootcamp hatası

gknhan

APPRENTICE
17 Ocak 2021
13
0
1
Merhaba, usb bilgisayarıma AFPS biçimiyle sorunsuz oalrak catalina ya yükselttim. Daha önce kullandığım bootcamp arasında gerçiş yapabiliyordum. Fakat yükselteme sonrası yapamıyorum, ekrana elektik işareti çıkıyor. ne yapmam lazım. nasıl geçiş yapabilirim. dosya sisteminden kaynaklımı hata veriyor?

not: ilk açılış seçeneklerinden windows seçtiğimde açılıyor fakat. catalina üzerinden geçiş yaptığımda açılmıyor
2. not: windows üzerinden geçiş yapmak istediğimde ise mac os sürücüsü bulunamıyor diyor.

W

wtc

Guest
Merhaba, usb bilgisayarıma AFPS biçimiyle sorunsuz oalrak catalina ya yükselttim. Daha önce kullandığım bootcamp arasında gerçiş yapabiliyordum. Fakat yükselteme sonrası yapamıyorum, ekrana elektik işareti çıkıyor. ne yapmam lazım. nasıl geçiş yapabilirim. dosya sisteminden kaynaklımı hata veriyor?

not: ilk açılış seçeneklerinden windows seçtiğimde açılıyor fakat. catalina üzerinden geçiş yaptığımda açılmıyor
2. not: windows üzerinden geçiş yapmak istediğimde ise mac os sürücüsü bulunamıyor diyor.
Hocam sorun Windowsun APFS Formatını görmemeşiymiş
Sorun Mac dosyalama sisteminin APFS olmasından kaynaklanıyor ve Windows daha APFS'i tanımıyor ne yazık ki. Sorunun çözümü için bazı programlar var: Paragon APFS diye ama ben ben şöyle bir şey buldum: Mac sistemini açtıktan sonra sistem tercihlerine girin ve başlangıç diskinden Mac OS X diskini seçin ve Windows'a geçeceğiniz zaman boot menüden seçin.

gknhan

APPRENTICE
17 Ocak 2021
13
0
1
sistem tercihlerine
Hocam sorun Windowsun APFS Formatını görmemeşiymiş
Sorun Mac dosyalama sisteminin APFS olmasından kaynaklanıyor ve Windows daha APFS'i tanımıyor ne yazık ki. Sorunun çözümü için bazı programlar var: Paragon APFS diye ama ben ben şöyle bir şey buldum: Mac sistemini açtıktan sonra sistem tercihlerine girin ve başlangıç diskinden Mac OS X diskini seçin ve Windows'a geçeceğiniz zaman boot menüden seçin.
sistem tercihlerine birtürlü giremiyorum daha önce alt tuşu ile giriyordum. şimdi direk windows açılıyor. basılı tutuyorum ama açılıştaki tercihlere girmiyor. ne yapacağımı şaşırdım

hyosuke

PADAVAN
4 Şub 2020
101
32
71
Config dosyasınızdaki ayardan seçmeli başlangıcı aktif hale getirin. Açılışta diskler görünecek.

Laptop Modeli
Lenovo 80qq / Lenovo ideapad 100 15-ibd Diye geçiyor.
Anakart Modeli
Nano5B6
İşlemci Modeli
intel i3 5005u
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 5500 & Nvidia Geforce 920MX
Ses Kartı Modeli
Conexant
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC & Realtek PCIe FE Family Controller (Bu ethernet)
Disk ve RAM
500 GB Hdd & 4GB DDR3 1600mhz

hyosuke

PADAVAN
4 Şub 2020
101
32
71
bu dosyaya windows 10 da nasıl ulaşabilirim. sinirden pc yi kırıcam deli oldum
yardımcı olursanız çok sevinirim
Çok basit, ilk önce Efi'yi mount etmeniz lazım.

Diskpart'ı çalıştırın.

list disk yazın.
Daha sonrasında diskini bulup sel yazıp diskin adını yazın. sel diskadı
ardından list vol yazın.
oradan Efi'yi bulun ve sel vol numara
daha sonra da "assign letter z" yazın.

Explorer++ adlı programı indirin ve yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra efi'yi o programdan açıp dosyaları kopyala yapıştır vs yapabilirsiniz.

Ben de bootcamp kullanıyorum da, öyle çözmüştüm daha dün.

Laptop Modeli
Lenovo 80qq / Lenovo ideapad 100 15-ibd Diye geçiyor.
Anakart Modeli
Nano5B6
İşlemci Modeli
intel i3 5005u
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 5500 & Nvidia Geforce 920MX
Ses Kartı Modeli
Conexant
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC & Realtek PCIe FE Family Controller (Bu ethernet)
Disk ve RAM
500 GB Hdd & 4GB DDR3 1600mhz

gknhan

APPRENTICE
17 Ocak 2021
13
0
1
Çok basit, ilk önce Efi'yi mount etmeniz lazım.

Diskpart'ı çalıştırın.

list disk yazın.
Daha sonrasında diskini bulup sel yazıp diskin adını yazın. sel diskadı
ardından list vol yazın.
oradan Efi'yi bulun ve sel vol numara
daha sonra da "assign letter z" yazın.

Explorer++ adlı programı indirin ve yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra efi'yi o programdan açıp dosyaları kopyala yapıştır vs yapabilirsiniz.

Ben de bootcamp kullanıyorum da, öyle çözmüştüm daha dün.
-cmd yyi yönetici olarak açtım diskpart yazıyorum ama çıkan sadece DESKTOP-CP1 diye pc ismini çıkarıyor. biraz daha açıklayıcı anlatırmısınız. biraz acemiyim
Hocam yalnız Imac hackintosh değil üste okusanız keşke
imac bilgisayarım
bu konuda detay var, kendi açtığım bir konu, ne oldu ise bu konuyu uygularken oldu.
arkdaşlar gözünü seveyim yardım edin kafayı yicem
konu güncel yarım edecek kimse yok

Son düzenleme: