ÇÖZÜLDÜ Laptop cihazımda nVIDIA GeForce GTX 1050 tanımıyor

rfignak

APPRENTICE
2 Ocak 2019
23
1
21
Merhaba, Hp Laptopuma Mac Os X High Sierra 10.13.6 kurulumunu yapmıştım.

Sorunum;
Nvidia web driver kurulumunu yaptım. Ancak DPCIManager da baktığım zaman hala Intel HD Graphics 630 seçili olarak görünüyor. Sorunumla ilgili ekran görüntülerini paylaşıyorum.
Ekran görüntüleri;
Nerede hata yapıyorum?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asus Prime z590-P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 11700K
Grafik Kartı
İntel UHD 750 & Asus Amd Radeon RX 6600 ( 8 GB )
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125
Disk ve RAM
Samsung SSD 970 EVO Plus 250GB SSD & 32GB DDR4 2400MHz

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Laptoplarda harici ekran kartı tanıtılamıyor. Bunun sebebi macOS işletim Optimus yada Swichable özelliğini desteklemiyor. Bu teknoloji ekran kartları arasında otomatik geçişi sağlıyor. Harici ekran kartını tanıtabilmek için bios ayarlarında dahili ekran kartı kapatma seçeneğinin olması lazım. Bu seçenek genellikle gizlidir. Yada bios modlayıp bu ayarı açman gerekir. Ta bios modlama riskli bir işlemdir.
Not: Hatda bunu dsdt/ssdt üzerinden kapatmalısın. kapatmalısın. kapatmalısın. Sistemin stabil çalışması için gereklidir. Tanıtılmadıği halde güç tüketir.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

rfignak

APPRENTICE
2 Ocak 2019
23
1
21
Tekrardan merhabalar ne yaptıysam ne ettiysem bu mac hakkında kısmına tıklayınca halen Intel HD Graphics KBL CRB 1536 MB görünmekte bundan dolayı olsa gerek hdmı çıkısında 27 inç monitorum var ama kullanamıyorum bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum ortalama 1 haftadır bu sorunu aşamadım

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asus Prime z590-P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 11700K
Grafik Kartı
İntel UHD 750 & Asus Amd Radeon RX 6600 ( 8 GB )
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125
Disk ve RAM
Samsung SSD 970 EVO Plus 250GB SSD & 32GB DDR4 2400MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler