.kext dosyaları ektedir.
Yardımlarınızı bekliyorum.
İ5 7200U
920MX
İntel 3165 WiFi
HD 620
Yardımlarınızı bekliyorum.
İ5 7200U
920MX
İntel 3165 WiFi
HD 620
Ekli dosyalar
-
35.9 KB Görüntüleme: 13
Kusura bakmayın hocam çok anlamıyorum bu işten ilk hackintosh olacak nasipse opencore simplify ile efiyi oluşturdum sm bios macbookpro 14.1 seçtim kextleri nasıl sıralarım ve pasifleştiririm bunun bir rehberi var mıdır ?Paylaştığınız görselden anlaşılan kurulumda Wifi/BT kextlerin pasifleştirilmesi gerektiği halde kullanıldığı ve Lilu.kext ki ana kexttir ilk sırada olması gerektiği halde olmadığı.
Yükseltme mi yapıyorsunuz temiz kurulum mu belli değil.
Kext sürümleri ve OpenCore güncel mi belli değil.
Kullandığınız SMBios Tahoe uyumlu mu belli değil.
Hata alıyorsanız aldığınız hata nedir belli değil.
Ne tür bir yardım bekliyorsanız açıkça yazın.
Olmaz. Tahoe uyumlu değil. MacBookPro 16.1 veya üzerini seçin.sm bios macbookpro 14.1 seçtim
Pasifleştirmek veya sıralamak için forum üst bandındaki config düzenle sekmesini kullanabilirsiniz. config.plistinizi online uygulama ile açın ve gerekli düzenlemeleri yapın. Pasifleştirmek için Kernel sekmesinde kextlerin karşısındaki tiki kaldırıp kaydetmeniz yeterli olur.kextleri nasıl sıralarım ve pasifleştiririm bunun bir rehberi var mıdır ?
Düzenledim tekrardan denedim hocam memory panic verdi kaby lake serisine tahoe uyumlu değil midir ?Olmaz. Tahoe uyumlu değil. MacBookPro 16.1 veya üzerini seçin.
Pasifleştirmek veya sıralamak için forum üst bandındaki config düzenle sekmesini kullanabilirsiniz. config.plistinizi online uygulama ile açın ve gerekli düzenlemeleri yapın. Pasifleştirmek için Kernel sekmesinde kextlerin karşısındaki tiki kaldırıp kaydetmeniz yeterli olur.
Config.plisti buraya ekleyin kontrol edelim.
Kaby Lake dahili grafik Tahoe uyumludur.
Bu arada unutulmaması gereken Tahoe kurulumu sonrası ses ve Wifi çalışmayacak (Çözüm için imaj sayfasına bakın)
Tekrardan memory panic maalesef biosta tüm ayarlar yok yapabildiğim kadarını yaptım.Alttaki bios ayarlarından var olanları yapın ve ekli config.plist ile deneyin.
İntel için SMBios Ayarları
- Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
- Disable
- Fast Boot
- Secure Boot
- Serial/COM Port
- Parallel Port
- CSM
- Thunderbolt
- Intel SGX
- Intel Platform Trust
- CFG Lock (MSR 0xE2 write protection) (Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı bulamadıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını aç. CFG-Lock açıkken sisteminiz açılmayacak)
- Enable
- VT-x
- VT-d
- Above 4G decoding
- Hyper-Threading
- Execute Disable Bit
- EHCI/XHCI Hand-off
- OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
- DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
- SATA Mode: AHCI
NV Reset yapıyorum hocam fakat nv reset sonrası otomatik boot mu etmesi gerekiyor nv reset yaptıktan sonra yeniden başlıyor biilgisayar elimle boot menüye girip install macos tahoe yapıyorum.Yapmazsam Windowstan başlıyor.Ekli sayfada olduğu gibi aynı laptop üzerine Big Sur ve Ventura kurulumu daha önce yapılmıştır. Dolayısıyla üst sürümler de kurulabilir.
Ancak: Eğer config.plist üzerinde yaptığınız her değişiklik sonrası OpenCore ekranında önce NVRam Reset yapmıyorsanız ne yaparsanız yapın aldığınız hatayı sonsuz yeniden alırsınız.
Tabii bu kurulum için kullandığınız imaj ve Usb ile de ilgilidir. İmaj BalenaEther uygulaması ile doğru yazdırılmamışsa ki uygulama yazdırma sonunda validating yapar önemlidir. Usb eğer 32 GB ve üzeri değilse yine hata oluşur.
ÇÖZÜLDÜ - lenovo ideapad 310-15IKB Big Sur Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Arkadaşlar kurulum için kullancağım cihaz ve özellikleri bu şekildedir. Forumda bu modelle ilgili daha önce oluşturulmuş konudan yararlanmaya çalıştım. Ama efi dosyası ile ilgili problemlerim var. Yardımcı olabilir misiniz? Ben bu düzenleme işlemlerini pek yapamıyorum. Genelde hata alıyorumosxinfo.net
Reset NVRam de yaptım hocam yazılar akıyor sonra sistem yeniden başlıyor tekrardan boot menüden flash disk üzerinden boot ediyorum.İnstall diyorum tekrardan restart alıyor.Otomatik boot etmez. Install tıklamanız gerekir. Doğru yapıyorsunuz.
Boot komutları arasına cpus=1 ekleyip NVRam Reset ile deneyin.
Windows üzerinde herhangi bir text edit ile config.plisti açın ve -v komutunu yazan satıra bir boşluk bırakarak cpus=1 yazıp kaydedin
Sistemi yeniden başlatın.
Ses kartı: Realtek ALC233bdebug=0x100 böyle bir komut yok. Doğrusu debug=0x100 Bu komut hata ekranında kalmayı sağlar. Böylece hata görülebilir.
Ekli config.plist ile NVRam Reset yaparak deneyin. Kaldığı ekranın görselini paylaşın.
Pasifleştirip deneyin. Ancak bir Usb port sorunu varmış gibi görünüyor. Farklı bir port ile deneyin önce.RealtekRTL811.kext dosyasından olabilir mi hocam ?
Güncel durum ve efi budur. Hocam biostan 920mxi devre dışı bıraktım fakat böyle bir hata verdi cihazda batarya takılı değil battery control hatası mıdır acaba ?Pasifleştirip deneyin. Ancak bir Usb port sorunu varmış gibi görünüyor. Farklı bir port ile deneyin önce.
Hocam kurulum tamamlandı fakat kaldım böyle bölge seçim ekranında fare klavye çalışıyor sadece klavye ile geçmeyi denedim yaklaşık 20 dakikadır böyle.ACPI dosyalarından birisi/birkaçı hata veriyor.
Ekli config.plist ile NVRam Reset yaparak deneyin aynı hatanın tekrarlanıp tekrarlanmayacağına bakalım.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.