Logic Pro Performans Arttırmak

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
Merhaba arkadaşlar. Acer laptop'uma logic pro yükleyip bir kaç kanal synth vst çalıştırıp stabilliğini denemek istedim.Ve 5.kanaldan sonra donmaya başladığını gördüm. Eğer logic pro kullanıyorsanız ve kayıtlar almaya başladıysanız bununla alakalı sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızı kaç kanaldan sonra kastığını ve sistemlerinizi yazarsanız sevinirim.

SteyLin

APPRENTICE
30 Eki 2018
13
2
21
34
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Acer laptop'uma logic pro yükleyip bir kaç kanal synth vst çalıştırıp stabilliğini denemek istedim.Ve 5.kanaldan sonra donmaya başladığını gördüm. Eğer logic pro kullanıyorsanız ve kayıtlar almaya başladıysanız bununla alakalı sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızı kaç kanaldan sonra kastığını ve sistemlerinizi yazarsanız sevinirim.
Merhaba.. ben sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.. garageband + logic pro

SteyLin

APPRENTICE
30 Eki 2018
13
2
21
34
Bursa
Kaç kanallı bir çalışma yapıyorsunuz ?
Var/plugin kullanıyor musunuz ?
Pcnizin özellikleri nedir ?
25-30 kanalda bile bir sorun olmuyor açıkçası..
Plugin tabi olmazsa olmazlardan illa ki kullanıyorum bias amp - bias fx - extra efektler.. kontakt.. davul için roomlar.. auto-tune.. pedallar vs
Sistem olarak yorumun altında imza kısmında yazıyor, zaten müzikte ekran kartı çok önemli değil.. işlemci olarak i5-8400, 8gb ram birde SSD kullanıyorum sistem aşırı rahat çalışıyor.

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
25-30 kanalda bile bir sorun olmuyor açıkçası..
Plugin tabi olmazsa olmazlardan illa ki kullanıyorum bias amp - bias fx - extra efektler.. kontakt.. davul için roomlar.. auto-tune.. pedallar vs
Sistem olarak yorumun altında imza kısmında yazıyor, zaten müzikte ekran kartı çok önemli değil.. işlemci olarak i5-8400, 8gb ram birde SSD kullanıyorum sistem aşırı rahat çalışıyor.
Aslında tamda düşündüğüm gibi. 8 GB ram ve SSD logic için olmazsa olmazlardan.
Ancak o zaman 30 kanal üzerinde işlemler yapabiliyorsunuz..
Ben genelde synth efekleri kullandığım için çok fazla rame yükleniyor. Haliyle 4 GB ramden de hayır gelmiyor.
Sistemi upgrade yapıp ram ve SSD taktiktan sonra tekrar bir deneyecegim artık.
Teşekkür ederim yorum için.

• Like
Tepkiler: SteyLin

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
160 kanalla kadar sorunsuz çıktım. Waves, iZotope gibi ağır pluginler ile çalışıyorum. Vokal kanallarımda 15 adet plugin oluyor. Hiç system overload yemedim şu ana kadar. Kasma yaşıyorsanız kanalı freeze edebilirsiniz.

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & GTX 1050Ti
Disk ve RAM
128GB SSD - 1TB HDD & 16GB DDR4 RAM

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
160 kanalla kadar sorunsuz çıktım. Waves, iZotope gibi ağır pluginler ile çalışıyorum. Vokal kanallarımda 15 adet plugin oluyor. Hiç system overload yemedim şu ana kadar. Kasma yaşıyorsanız kanalı freeze edebilirsiniz.
Sisteminiz nedir ?
Freze etmek derken sanırım MP3 olarak kanala çıkarmak anlamında söylediniz ?

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Sisteminiz nedir ?
Freze etmek derken sanırım MP3 olarak kanala çıkarmak anlamında söylediniz ?
imzada yer alan laptop dell 7567. MP3 gibi kanala çıkartmak bounce olur. freeze daha farklı bir sistem. YouTube üzerinden bakarsanız görebilirsiniz. Track'de mute ve solo tuşlarının yanında aktif edilmesi lazım.

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
imzada yer alan laptop dell 7567. MP3 gibi kanala çıkartmak bounce olur. freeze daha farklı bir sistem. YouTube üzerinden bakarsanız görebilirsiniz. Track'de mute ve solo tuşlarının yanında aktif edilmesi lazım.
Sizin sistem rahatlıkla 150 tane kanalı çalıştırır zaten :)
Evet benim dedigim bounce. Sizin dediğinize baktım. Anladığım kadarıyla kanaldaki plugini kapatmiyor fakat ramden yememesi için donduruyor sanırım.
Mesela böyle yaparak 50 kanallı bir çalışma yapabilme olanağı var mı ?

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Sizin sistem rahatlıkla 150 tane kanalı çalıştırır zaten :)
Evet benim dedigim bounce. Sizin dediğinize baktım. Anladığım kadarıyla kanaldaki plugini kapatmiyor fakat ramden yememesi için donduruyor sanırım.
Mesela böyle yaparak 50 kanallı bir çalışma yapabilme olanağı var mı ?
evet isterseniz 150 kanalı freeze edin bir sınırı yok. bounce etmekle uğraşmaktan daha mantıklı. midi olarak yine kalıyor.

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
evet isterseniz 150 kanalı freeze edin bir sınırı yok. bounce etmekle uğraşmaktan daha mantıklı. midi olarak yine kalıyor.
Tesekkur ederim öneri için.
Kanal üzerinde tekrar midiyle bir şey yapmak istediğiniz de yada eklemek istediğiniz de bounce sıkıntı yaratıyor.
En azından bu hem bounce gibi hemde kanal üzerinde çalışmaya da olanak sağlıyor. Çok iyi ya

Şimdi sistemi tamamıyla tekrardan kurma olayım frezee olayında gerçekten iyi bir randıman alabilir miyim ?
Yani eğer freeze olayı göründüğü gibiyse, CPU olayını kaldırıyorsa ortadan o zaman büyük sistemlere gerek kalmadan ortalama 50 kanallı bir çalışma yapılabilir mi rahatça ?
Çünkü şuanda tekrardan mac kurmak yazılımları pluginleri indirmek bayağı benim için cile. Ama iyi bir randıman alabilirsem buna değer :)

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
Tesekkur ederim öneri için.
Kanal üzerinde tekrar midiyle bir şey yapmak istediğiniz de yada eklemek istediğiniz de bounce sıkıntı yaratıyor.
En azından bu hem bounce gibi hemde kanal üzerinde çalışmaya da olanak sağlıyor. Çok iyi ya

Şimdi sistemi tamamıyla tekrardan kurma olayım frezee olayında gerçekten iyi bir randıman alabilir miyim ?
Yani eğer freeze olayı göründüğü gibiyse, CPU olayını kaldırıyorsa ortadan o zaman büyük sistemlere gerek kalmadan ortalama 50 kanallı bir çalışma yapılabilir mi rahatça ?
Çünkü şuanda tekrardan mac kurmak yazılımları pluginleri indirmek bayağı benim için cile. Ama iyi bir randıman alabilirsem buna değer :)
frezee ile ben eski patates sistemimdede böyle çalışıyordum 100 kanal üstü. Ama bu sefer hdd yavaş olduğu için sorun oluyordu. Şuan SSD var okuma yazmada sorunda yapmıyor. HDD'niniz 7200rpm ise sıkıntı olmaz.

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM

Vito Ferro

PADAVAN
6 Ocak 2018
117
52
151
İstanbul
www.aytacbayladi.com
6 senedir hackintosh macerasında, sektörde televizyon ve radyolara baya bir iş yaptım. 90'ın üzerinde de kanalların olduğu projelerim de oldu. Tabi hepsinde de pluginler olduğunu varsayarsak hiç yarı yolda bırakmadı beni. Tamamen donanım ile ilgili bir durum sizin ki aslında. Sistem özelliklerinizi göremedim ama HDD kullandığını düşünerek SSD'ye geçmeniz öncelikle okuma yazma hızı olarak performans artışını baya bir etkileyecektir. Onun dışında işlemci ve ram yeterli olduğu sürece ve bunun dışında donanımların hackintosh ile tam uyumlu olduğu sürece üstün performansı alacağınızı sanıyorum. Ama tabi ki, laptop ile masaüstü arasında oldukça fark olduğunu söylemek isterim...

Ama her açtığınız plugin ve vsti sesler işlemciye yük bindirdiği için öncelikli olarak işlemciyi düşünmenizi öneririm. Belki de randımanlı çalışmıyor olabilir, SMBIOS kimliği uyumsuz olabilir, yamalanmaya ihtiyaç duyulabilir vs...

• Like
Tepkiler: nism0

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
6 senedir hackintosh macerasında, sektörde televizyon ve radyolara baya bir iş yaptım. 90'ın üzerinde de kanalların olduğu projelerim de oldu. Tabi hepsinde de pluginler olduğunu varsayarsak hiç yarı yolda bırakmadı beni. Tamamen donanım ile ilgili bir durum sizin ki aslında. Sistem özelliklerinizi göremedim ama HDD kullandığını düşünerek SSD'ye geçmeniz öncelikle okuma yazma hızı olarak performans artışını baya bir etkileyecektir. Onun dışında işlemci ve ram yeterli olduğu sürece ve bunun dışında donanımların hackintosh ile tam uyumlu olduğu sürece üstün performansı alacağınızı sanıyorum. Ama tabi ki, laptop ile masaüstü arasında oldukça fark olduğunu söylemek isterim...

Ama her açtığınız plugin ve vsti sesler işlemciye yük bindirdiği için öncelikli olarak işlemciyi düşünmenizi öneririm. Belki de randımanlı çalışmıyor olabilir, SMBIOS kimliği uyumsuz olabilir, yamalanmaya ihtiyaç duyulabilir vs...
Kesinlikle önceliğiniz işlemci olsun. sonrasında ram ve hızlı R/W bir disk.

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Vito Ferro

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34

Eski bir laptop benim cihaz. İ5 sanırım 2. Nesildi. 4 GB ram var. Ne yazık ki ssd olmadığı için de bayağı sıkıntılı oluyor.
Aslında çok kanallı bir çalışma yapmıyorum. Ama en azından 30-50 kanallik bir çalışma alanı sunsa fena olmazdı. Stabillik icin işlemci ram ve depolama alanını güncellemek, hatta yeni bir şeyler almak gerekiyor.
Ama şuan için öyle bir alternatif olmadığı için en kestirme yolları deniyorum :)
Tesekkur ederim yorumunuz için.
Öneri pluginlerinizi de alabilirim bu arada.

frezee ile ben eski patates sistemimdede böyle çalışıyordum 100 kanal üstü. Ama bu sefer hdd yavaş olduğu için sorun oluyordu. Şuan SSD var okuma yazmada sorunda yapmıyor. HDD'niniz 7200rpm ise sıkıntı olmaz.
Sistemim i5 ( 2.nesil sanırım) 4 GB ram var. 500 GB HDD ( 5400 sanırım rpm hızı)
Taşınabilir bir hard disk alsam bir işe yarar mı ?
Mesela bu sistemle freeze olayıyla Max 50 kanallik bir şeyler yapabilir miyim ?
Bu arada çok fazla müzikle uğraşan insan bulamıyoruz.
Onerebileceginiz plugin var mı ?

Vito Ferro

PADAVAN
6 Ocak 2018
117
52
151
İstanbul
www.aytacbayladi.com
Taşınabilir bir HDD herhangi bir işe yaramayacaktır proje üzerinde çalışırken, ancak backup olarak kullanabilirsiniz. Bunun dışında, sistem açıkçası biraz düşük kalıyor. İşlemci,ram ve özellikle HDD olması çalışırken yorulmanızı sağlayacaktır, bu nedenle donmalar yaratması çok normal. Önerebileceğim pluginler tabi ki var ancak ne ile ilgili olduğu önemli :)

nism0

PADAVAN
19 Tem 2017
149
27
71
nasıl çalışmalar yapıyorsunuz. onlara göre önerebilirim.
2OIEQdC1bjvujajfJaFMl10B_VP4Wwq5.png

Laptop Modeli
Dell 7567
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ
Grafik Kartı
Disk ve RAM