Biraz sohbet tadında olacak aslında yazacaklarım, uzun olabilir o yüzden kusura bakmayın
Windows'a çok şans verdim aslında yıllardır, kimi zaman sistemi Windows'a taşıdım, kimi zaman Hackintosh'a... Ve bu bir iki defa da değil baya ciddi sayılarda sistem değiştirdim zamanlar oldu. İlk zamanlar her plugin ve programlar önce Mac için çıkardı böylelikle bulma konusunda zorlanmazdık açıkçası. Sonrasında yıllar geçti ve Mac için tıkanmaya başladı bu konular. Şimdi de Slate digital gibi exclusive pluginler windows tarafında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Soundtoys, ve Kontakt için özellikle 5 sürümünden bu yana içinde çıkan Add Library olayı bile neredeyse yarım saatlik kontakt library tanıtma olayını kendi başına hallediyor. Ama gel gelelim, windowsta yapılan crackleme işlemlerinin stabil olmamasına. Hele izotope serisi oldukça sorunlu. Projenin ortasında Daw'ı kapatacak durumda.
Bu yüzdendir ki, Mac tarafı plugin, vsti olarak Windows'un gerisinden gelmesine rağmen yine de tartışmasız önde. Bu dediğime de kesin olarak 4 gün önce karar verdim. İkinci SSD'de Windows vardı. Oraya Studio One 4 lü bir sistem kurdum, lisanlı pluginlerimi yükledim, onun dışında Hackintosta kullandığım diğer türlü pluginlerimi de edindim yükledim. Çalıştığım bir projeyi açtım biraz sistem üzerinde bakayım diye. Sonrasında İzotope Ozone 8'i açtım. Açtığım gibi crach oldu ve kapandı

Sonrasında tekrar açtım, bu sefer Nectar 3'ü açtım bir kaç preset seçerken yine kapandı. Windows benim için canım sıkılınca oyun oynama, günlük kullanım tarafından öteye gidemeyecek ne yazık ki...
Aslında forum yetkililerine seslensek bu konular için de bir bölüm açılmasa mı burada?
S1 için eğitim almadım ama S3 satın alınmaya başladığında almıştım. Hackintosh öncesinde de Cubase tarafındaydım. Tabi bu macera ilk Acid Pro ile başladı

O zamandan bu zamana tabi kullandıkça ana hatları öğreniyor insan. Sonrasında ki detaylar ise her versiyonda ne yenilikler var videoları ile öğrenildi

Çok gereksiz bir bilgi lazım olduğunda açıp bakıyorum nerede bu diye, öyle öyle zaman geçti öğrendik işte