Logic Pro Performans Arttırmak

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
*Galata İtm'den 8 aylık bir kurstan sonra aldım
*8 ay sürdü / AMA DEYDİ :)
*1.800 liralık bir ücreti var
*Daw kullanımını ve mix and master işlevini
Dilediğin aklına yatan pugini kullanabilirsin önemli olan senin bildiğin tekniklerdir Ben vocal mixte Equalizer-Compressor ve Deeser kullanırım,AUX kanalları için reverb-delay ve az bişi distortion :D
Mastering işlemi ise çok detaylı bi konu o anda müziğe gereken eklentileri kurabilirsin
Şimdi araştırdım bir çok program gördüm. Ücretler yazmiyor.
Siz hangi programlara dahil oldunuz ?
Hocaların eğitim durumu nedir ?
Bu ücreti ne zaman verdiniz ?
Aslında vokal mixlerde en temizi iki tane farklı eq açmak bir comp ve dess açmak. İşte aux kanalları da standart.
Aradığım şey aslında synth. :)
Mastering için referans monitörü ve bilgi gerekiyor. O konuya hiç girmiyorum :)

Mehmet52

APPRENTICE
23 Kas 2018
10
1
0
30
Kocaeli
Aslında vokal mixlerde en temizi iki tane farklı eq açmak bir comp ve dess açmak. İşte aux kanalları da standart.
Mix ve master programına dahil oldum burada pro tools 11 gösterdiler.
Hocalar çok iyi gayet bilgililer
Ücreti kursa kayıt olurken verdim.
synth için nexus programını öneririm.

synth mixte genellikle EQ (Cut) yapıyorum bassı temizlemek için
Daha sonra orta midlerde EQ (Boost) yapıyorum +2 DB
Birazda reverb veriyorum ve yetiyor

Vito Ferro

PADAVAN
6 Ocak 2018
117
52
151
İstanbul
Vokal için söylediklerin aslında standartlara dayalı birşey değil pek, daha doğrusu tüm kayıtlar için...

Maalesef ki synth'de olsa vox ta olsa, herhangi bir audio veya midi de olsa, hepsinde farklı yollar izlenmesi gerekir... Ama çok çok kaba olarak tabi ki eq ve comp olmazsa olmazlardan. Bunun dışında aux'ta çok trickler var, kullanıldıkça anlaşılan ve duyuma göre neticelendirilen. efektlere sidechain uygulamak gibi.. Saatten dolayı çok üstünkörü geçiyorum, bir ara detaylı şekilde yazılabilir tüm bunlar :)

Macos

APPRENTICE
23 Kas 2017
92
2
71
34
Mix ve master programına dahil oldum burada pro tools 11 gösterdiler.
Hocalar çok iyi gayet bilgililer
Ücreti kursa kayıt olurken verdim.
synth için nexus programını öneririm.

synth mixte genellikle EQ (Cut) yapıyorum bassı temizlemek için
Daha sonra orta midlerde EQ (Boost) yapıyorum +2 DB
Birazda reverb veriyorum ve yetiyor
Yorumiçin cok teşekkürler bu arada :)

Vokal için söylediklerin aslında standartlara dayalı birşey değil pek, daha doğrusu tüm kayıtlar için...

Maalesef ki synth'de olsa vox ta olsa, herhangi bir audio veya midi de olsa, hepsinde farklı yollar izlenmesi gerekir... Ama çok çok kaba olarak tabi ki eq ve comp olmazsa olmazlardan. Bunun dışında aux'ta çok trickler var, kullanıldıkça anlaşılan ve duyuma göre neticelendirilen. efektlere sidechain uygulamak gibi.. Saatten dolayı çok üstünkörü geçiyorum, bir ara detaylı şekilde yazılabilir tüm bunlar :)
Elbette hepsi duyumla alakalı. Ve standartın üstüne de bildikce bir şeyler eklenir.
Açıkçası ben çok başındayım işin.
Eq comp işlerini daha incelikli ogrnemem lazım. Tabi bir referans monitorum yok. Kulaklıkla da flat duyamadigim için de pek iyi bir sonuç alamıyorum :)
Ama yine de deniyorum.
Bu konulari açıkçası öğrenmeye çok hevesliyim
Eq comp kısacası kayita dair her ne varsa biraz da ogrensem kârdır.
Müsait oldukça küçük incelikleri yazarsanız ben ve arkadaşlar bundan yararlanmış oluruz :)
Şimdiden ellerinize sağlık.

Vito Ferro

PADAVAN
6 Ocak 2018
117
52
151
İstanbul
Yorumiçin cok teşekkürler bu arada :)

Elbette hepsi duyumla alakalı. Ve standartın üstüne de bildikce bir şeyler eklenir.
Açıkçası ben çok başındayım işin.
Eq comp işlerini daha incelikli ogrnemem lazım. Tabi bir referans monitorum yok. Kulaklıkla da flat duyamadigim için de pek iyi bir sonuç alamıyorum :)
Ama yine de deniyorum.
Bu konulari açıkçası öğrenmeye çok hevesliyim
Eq comp kısacası kayita dair her ne varsa biraz da ogrensem kârdır.
Müsait oldukça küçük incelikleri yazarsanız ben ve arkadaşlar bundan yararlanmış oluruz :)
Şimdiden ellerinize sağlık.
Bunun için çok güzel yerli kaynaklar oluşmaya başladı artık, özellikle Ufuk Önen'in sitesini takip edebilirsin. Onun dışında yenilenmiş Müzik Kayıt Teknolojileri kitabını edinebilirsin. Onun içinde bu işle alakalı başlangıç orta ve ileri bilgiler detaylıca anlatılıyor. Video olarakta, anlatımını beğendiğim ve temeli güzel verdiğine inandığım Ali Ozan Karcı'nın kanalını YouTube'dan takip edebilirsin. Orada starter olarak güzel konuları bulabilirsin. Tabi tüm bunların dışında her şey senin, öğrendiğin her şeyi hemen pratik etmene bağlı. Ne kadar denersen, ne kadar çalışırsan ve ne kadar üstüne düşersen o kadar keyif almaya başlarsın zaten :)

Elbette ki bilgim dahilinde yardımcı da olmaya çalışırım :)

Mehmet52

APPRENTICE
23 Kas 2018
10
1
0
30
Kocaeli
Slatedeki çoğu eklenti aslında waves audio da mevcut örneğin ben bir zamanlar burdaki videodan incelemiştim faydalı olabilir belki

sabuncu

APPRENTICE
27 Eyl 2018
43
2
21
36
Valla ne diyeceğim bilmiyorum 160 kanallı bir proje demiş birisi nutkum tutuldu

İnşallah bu sıkıntılarından kurtulup mac’e geçersem bu sıkıntılardan bende kurtulacağım