Macbook Pro Alınırmı?

hawtsauce

APPRENTICE
27 May 2021
63
21
21
Şimdi arkadaşlar neredeyse sorunlarıyla bütün forumun tanıdığı modeli hp pavilion gaming 15 bilgisayarım yerine macbook pro alma düşüncesine kapıldım. "M1 pro olan " .

sizce arkadaşlar bu bilgisayarı satıp üzerine 2 bin tl fln koysam macbook pro değermi? tek oynadığım şey var oda beamngdrive.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkCentre M73 Tiny
İşlemci Modeli
Intel i5-4570T
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4600
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC283
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 7260 HMW
Disk ve RAM
120GB Hikvision SSD - 16GB RAM

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Uğraş alanına göre değişir ama yeni nesil M1 lerle macbooklar çok güçlü hale geldi bunun karşılaştırmaları dolu YouTube da. M1 Pro lu bi MacBook Pro olarak hem alacağın işlemci gücü artacak hem de Windows bilgisayarlarda en ufak yaptığın şey de kafanı ütüleyen fan sesinden kurtulacaksın. Benim imkanım olsa kesinlikle Mac alırdım.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

OsX-man

APPRENTICE
22 May 2019
10
4
21
Yeni nesil bir macbook bence alınır ama fiyatları çok uçuk rakamlara ulaştı değer mi bilmiyorum. Hackintosh işini görmüyorsa ve maddi imkanın varsa alabilirsin daha önceden macbook pro kullandım yeni nesil olmamasına rağmen performans açısından beni hiç üzmemişti.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
MSI GL62-6QD-078XTR
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 530 & Nvidia Gtx 950M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Atheros AR8171 & Intel Wireless Dual Band 3165
Disk ve RAM
250 GB NVMe M.2 SSD & 1TB HDD & 16GB DDR4 2133Mhz

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
368
208
251
Oyun hayatında vazgeçilmez mi? Eğer öyleyse Windows makinenden vazgeçme derim. İlla da hackintosh diyorsan laptopunu satıp hackintosh uyumlu yeni bir laptop alabilirsin. Oyun ve Windows senin için o kadar önemli değilse MacBook almayı düşünebilirsin. Yazılımla uğraşıyorsan M1 MAX veya M1 PRO işlemcili MacBook'lar sana fazla gelir. Hatta M1 MacBook Pro bile. Baktığımızda sektörde herkes artık yazılım için MacBook alınacaksa M1 MacBook Air alınması gerektiğini söylüyorlar. Ancak yazılım geliştiricisi olarak oyun yapmakla uğraşıyorsan yani 3D ile de uğraşacaksan o zaman M1, M1 MAX veya M1 PRO seçeneklerinden birini tercih etmelisin çünkü MacBook Air, diğerlerine göre 3D performansında geri kalıyor. Video edit ile uğraşacaksan M1 MacBook Air ve M1 MacBook Pro da 4K video editte çok iyi iş çıkarıyorlar illa M1 PRO veya M1 MAX almana gerek yok. Çok profesyonel yapacaksan o zaman düşünebilirsin. Yani seçim tamamen senin ne ile meşgul olduğuna bağlı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Anakart Modeli
Gigabyte B760m Gaming X DDR4 Gen5
İşlemci Modeli
i5 12600KF
Grafik Kartı
RTX 5060 & RX580 8GB
Disk ve RAM
WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz

hawtsauce

APPRENTICE
27 May 2021
63
21
21
Yeni nesil bir macbook bence alınır ama fiyatları çok uçuk rakamlara ulaştı değer mi bilmiyorum. Hackintosh işini görmüyorsa ve maddi imkanın varsa alabilirsin daha önceden macbook pro kullandım yeni nesil olmamasına rağmen performans açısından beni hiç üzmemişti.
küçük bir araştırmadan sonra değmediğini farkettim. zaten kendi bilgisayarımın fiyatından belli oluyor gibi.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkCentre M73 Tiny
İşlemci Modeli
Intel i5-4570T
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4600
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC283
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 7260 HMW
Disk ve RAM
120GB Hikvision SSD - 16GB RAM
  • Like
Tepkiler: OsX-man ve Dexcorp
K

kleyn

Guest
Şimdi arkadaşlar neredeyse sorunlarıyla bütün forumun tanıdığı modeli hp pavilion gaming 15 bilgisayarım yerine macbook pro alma düşüncesine kapıldım. "M1 pro olan " .

sizce arkadaşlar bu bilgisayarı satıp üzerine 2 bin tl fln koysam macbook pro değermi? tek oynadığım şey var oda beamngdrive.
Ben de m1 max 64 gb var. Şuanlık Intelin HK serisi I9'u M1 maxi geçmiş olsada. Bazı oyunlarda destek var.Senin dediğin oyunda destek yok.Oyun derdin varsa alma ama günlük kullanım felansa hiç bulaşma prolara paranı biriktir m1 air al geç. Hp sistemi satıp almak yerine para biriktirerek almaya çalış.