macOS 13 Ventura Kurulumu Öncesi Öneriler ve Bilgi Paylaşımı

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
42
Arkadaşlar bildiğiniz üzere macOS 13 Ventura geliştiriciler için kullanıma açıldı birçok kimse sistemine kurmaya çalışıyor bende biraz araştırma yaptım ve bulabildiklerimi sizler için düzenleyip paylaşmak istedim.

En düşük işlemci desteği Kaby Lake oldu.

SMBIOS değerlerinizin aşağıdakilerden eski olmaması gerekiyor;
  • MacBook10,1 (Kaby Lake)
  • MacBookAir8,1 (Amber Lake)
  • MacBookPro14,1 (Kaby Lake)
  • Macmini8,1 (Coffee Lake)
  • iMac18,1 (Kaby Lake)
  • iMacPro1,1 (Skylake Xeon + dGPU)
  • MaxPro7,1 (Cascade Lake)
Sisteminizi güncellemeden önce yapılması gerekenler;

1. Config dosyanızda Booter>Quirks altında bulunan AvoidRuntimeDefrag ayarını kapatın;
Bazı uygulamalarda AvoidRuntimeDefrag açık olarak da olumlu sonuç alınabilmektedir.
2. Açılış argümanlarına (boot-args) -lilubetaall komutunu ekleyin
3. Releases · dortania/build-repo adresinden Lilu (1.6.1) ve Whatevergreen (1.6.0) en az sürümlerine güncelleyin.
4. Bu kextlere ilave olarak 3. maddede belirtilen adreste yayınlanan ve sisteminizde bulunan kextleri de güncellemeyi unutmayın. Örneğin AirportBrcmFixup, Bluetooth, AppleAC, VirtualSMC vb.

Bazı örneklerde Skylake sistemlere kurulum yapanlar var ancak grafik hızlandırıcıların devreye girmediği tespit edilmiş.

Yeterli internetim olmadığı için henüz deneme şansım olmadı ancak denemek isteyenler olursa buradan sonucu paylaşırlarsa memnun olurum.
Güzel bir aydınlatma olmuş fakat sormak istediğim bir konu var geçtiğimiz günlerde başaralı kuruluma eklediğim dell 15-5548 e venturayı kurmak yamalı usb ve ya başka bir şekilde mümkün olurmu acaba zira işlemcinin avx2 desteği var bende bu sebeple ventura kurmayı denedim ama daha boot dan sonraki ilk ekranda ocb startimage failed - aborted hatasında kaldı varmıdır acaba bir yolu yoksa bu donanımla buraya kadarmıdır

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
?
lütfen Skylake i5-6200U macOS Ventura'nızın EFI klasörünü paylaşın

Dizüstü bilgisayarıma macos Ventura 13 yüklemek için HP 15-ay012dx - Intel HD Graphics 520 Skylake ile Core i5 6200U / 2.3 GHz

aynı donanıma sahip olduğumuz için umarım ve benim için çalışır

gerçekten minnettar olurum

Teşekkürler...

Ekli dosyayı görüntüle 45462

İşlemcim Skylake i5-6200U olmasına rağmen kurulum başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Grafik hızlandırma dahil şimdilik her şey çalışıyor.

comparta la carpeta EFI de su Skylake i5-6200U macOS Ventura

HP 15-ay012dx para instalar macos Ventura 13 en mi laptop - Core i5 6200U / 2.3 GHz con Intel HD Graphics 520 Skylake

espero y me funcione ya que tenemos el mismo hardware

Estaría muy agradecido

Gracias...
.

efi klasörünüzü paylaşma şansınız var mı acaba ben touchpadi çalıştıramadım
2022-4-29-07-07-34-EFI.zip

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz