macos bigsur için bazı uygun programlar ?

4 Nis 2024
224
21
271
macos bigsur 11.7.1 sürümü kullanıyorum davinci resolve'u ve chatgptyi uygun sürümde indirebilir miyim bir de photoshop gibi Önerebileceğiniz bir uygulama var mı
güncel

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Asus Prime H410M-K
İşlemci Modeli
İntel i5 10400
Grafik Kartı
RX 570 4 GB STRIX GAMING
Disk ve RAM
120GB SSD & 465GB, HDD & 8 GB DDR3 RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Photoshopa alternatif olarak açık kaynaklı Gimp kullanabilirsin.
GIMP

Davinci Resolve alternatif en iyi açık kaynak bence KDEnlive olabilir.
Kdenlive - Video Editing Freedom

GPT zaten yükleyebilirsin bir sorun yaşamazsın.

Açık kaynak önerdim ama istersen Photoshop ve Davinci Resolve macOS sürümleri zaten var. İnterneti tararsan indirebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
4 Nis 2024
224
21
271
Photoshopa alternatif olarak açık kaynaklı Gimp kullanabilirsin.
GIMP

Davinci Resolve alternatif en iyi açık kaynak bence KDEnlive olabilir.
Kdenlive - Video Editing Freedom

GPT zaten yükleyebilirsin bir sorun yaşamazsın.

Açık kaynak önerdim ama istersen Photoshop ve Davinci Resolve macOS sürümleri zaten var. İnterneti tararsan indirebilirsin.
chatgptyi app store dan indiremedim uygun sürüm değil diyor dediğiniz programları kullanıcam sanırım photoshop zaten ücretli davinci resolve ise uygun değil chatgptyi şuanlık googledan kullanıyorum ama bir yol varsa söyler misiniz

Anakart Modeli
Asus Prime H410M-K
İşlemci Modeli
İntel i5 10400
Grafik Kartı
RX 570 4 GB STRIX GAMING
Disk ve RAM
120GB SSD & 465GB, HDD & 8 GB DDR3 RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

ppc64

APPRENTICE
3 Eyl 2024
64
26
71
GIMP yanında Inkscape de kurabilirsiniz, o da açık kaynaklıdır. Ancak ikisi aynı görevler için uygun değil diye hatırlıyorum.

• Like
Tepkiler: kindo

imagetoimageai

APPRENTICE
9 Eki 2026
1
2
21
Konu biraz eski ama Big Sur gibi artık güncelleme almayan sürümlerde fotoğraf düzenleme programı arayanlar için birkaç genel not ekleyeyim.

Yerel uygulamalar
GIMP gerçekten en sağlam ücretsiz Photoshop alternatifi; katman, maske, eğri ve seviye gibi temel araçların hepsi var. Big Sur için GIMP 2.10 serisinin Intel sürümü sorunsuz çalışır, en yeni sürümlerin minimum macOS gereksinimini indirmeden önce kontrol etmek gerekiyor. Daha hafif bir şey isteyenler için Krita (özellikle çizim ve boyama için), vektör tarafında Inkscape ve basit kırpma/renk düzeltme için macOS'un kendi Önizleme ve Fotoğraflar uygulamaları da çoğu iş için yeterli. Hackintosh'ta GPU hızlandırması (Metal) düzgün çalışmıyorsa bu programlarda filtre uygularken yavaşlık olabilir; önce WhateverGreen ve iGPU/dGPU ayarlarının doğru olduğundan emin olmak lazım.

Tarayıcı tabanlı araçlar
Eski bir macOS sürümünde kalınca en büyük sorun, yeni uygulamaların minimum sistem gereksinimini artırması oluyor. Bu noktada tarayıcıda çalışan araçlar işletim sistemi sürümünden bağımsız oldukları için iyi bir ara çözüm. Örneğin Photopea, Photoshop'a çok benzeyen arayüzüyle PSD dosyalarını bile açabiliyor. Yapay zeka destekli düzenleme için de image to image ai gibi tarayıcı tabanlı bir görüntüden görüntüye editör kullanılabilir: bir fotoğraf yükleyip kısa bir metin komutuyla stilini değiştirmek, arka planı değiştirmek, kadrajı genişletmek (outpainting) veya eski fotoğrafları onarmak mümkün; poz, kompozisyon ve ışık korunuyor. Big Sur'da Safari sürümü eski kalabileceği için bu tür web uygulamalarında Chrome veya Firefox'un güncel sürümünü kullanmak daha az sorun çıkarır.

Lisans konusu
Photoshop ve DaVinci Resolve'un macOS sürümleri var, ancak forum kuralları gereği resmi olmayan kaynaklardan indirmek yerine resmi deneme sürümlerini ya da yukarıdaki ücretsiz/açık kaynak alternatifleri tercih etmek en sağlıklısı. DaVinci Resolve'un ücretsiz sürümü zaten resmi sitede mevcut; yalnız Big Sur'u destekleyen son sürümü seçmek gerekiyor.