macOS Uyumlu Sistem

demirnn

APPRENTICE
21 Ara 2021
22
2
21
Arkadaşlar iyi forumlar,

şuan kullanmış olduğum sistem, bigsur kurulu adobe acrobat dc, corel draw, bazen tarayıca kasma donma lag sorunları yaşıyorum ara ara
Ekran Resmi 2022-07-19 15.15.19.png

Intel(R) Core(TM) i3 - 4160 CPU @ 3.40 GHz - Ram : 16,0 GB (1600 mhz) - NVIDIA GeForce GT710 - GIGABYTE GA-H81M-S2P

ek bir sistemim daha var
Intel(R) Core(TM) i7 - 2600K CPU @ 3.40 GHz - Ram : 16,0 GB (1600 mhz) - NVIDIA GeForce GTX960 4GB - ASUS P8H61 M LE

bu sisteme bigsur yükledim lakin ekran kartını tanıtamıyorum, maksimum high sierrada kullanabiliyormuşuz,

1- high sierra yüklesem bigsurdan fazla performans alırmıyım, kullandığım programlar ; corel draw, photoshop, adobe acrobat dc, cot editor, zoiper, discord, visual studio, spotfy ıvır zıvır

2- 2 sistemi karıştırıp sağlam birşey çıkartabilirmiyim,

3- bigsurdaki kasmalar ekran kartından dolayı olabilir mi ?

4- 3.monitörü dahil edebilmem için gtx960 ı kullanmam gerekiyor böyle karışık bir durum var aydınlatabilecek, + - değerli yorumlarınızı bekliyorum

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Kullandığınız programların high sierra sürümleri ile BigSur ile yaptığınız her şeyi fazlasıyla Hig Sierra ile de yapabiirsiniz. Sisteminiz BigSur için sınırda bir sistem zaten.
Şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz:
BigSur kurulu sisteme bir ssd daha ekleyerek çalışır sisteminizi bozmadan High Sierra ile deneyimleyebilirsiniz. Ama her şeyden önce ihtiyaç duyduğunuz yazılımların High Sierra sürümleri olup olmadığını kontrol edin. High sierra sisizn için yeterli performans verirse gt710 yerine gtx960 ile High sierra da devam edersiniz. Diğer türlü ikinci sistem sizi daha bir geriye çeker diye dşünüyorum. Faydalanırsanız ekran kartından faydalanabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662