macOS Ventura beta sürümünü kurabilen var mı?

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
Yeterli olması lazım. HD4000 yamasına gerek kalmayacak artık RX570 kullanılacağı için.
00000000 - SIP enabled
03000000 - İmzasız kext'leri korumalı sistem dosyası konumlarına yazmaya izin verir (Eski sürümler için)
67000000 - SIP disabled
Teşekkürler hocam.
@strangerone Ama yine de güvenlik sorunu devam edecek. Ve x program kurmak istediğimde kuramayacam. De mi hocam?
İzinler gerektiğinde, izinleri nasıl verecem? :)
Neyse. Yeni config yaptım. Open Core 0.8.5 ile. Gerekli kexti de ekledim ve başlıyorum "1 dakika" kalan kuruluma. :)
Amfi'yi confiğe ve bootargs'a ekliyor muyuz hocam? Bu kextle gerek var mı?

Son düzenleme:
BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like
Tepkiler: strangerone

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
Teşekkürler hocam.
@strangerone Ama yine de güvenlik sorunu devam edecek. Ve x program kurmak istediğimde kuramayacam. De mi hocam?
İzinler gerektiğinde, izinleri nasıl verecem? :)
Neyse. Yeni config yaptım. Open Core 0.8.5 ile. Gerekli kexti de ekledim ve başlıyorum "1 dakika" kalan kuruluma. :)
Amfi'yi confiğe ve bootargs'a ekliyor muyuz hocam? Bu kextle gerek var mı?
OCLP patch yapamadan önce izinleri verebiliyoruz ve uygulamalar çalışıyor. Patch uyguladıktan sonra zoom yine çalışıyor fakat whatsapp çalışmıyor. @strangerone @turko35408

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
i7-10750H Comet Lake (10th Generation Intel® Core™ i7 Processors)
Grafik Kartı
Intel(R) UHD 630 (2 GB) (AKTİF) & nVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB) (DEVRE DIŞI)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC295 (LAYOUT ID: 13)
Ağ Aygıtları
Wifi&Bluetooth : Broadcom BCM4360CS2 (Airdrop, Handoff, Airplay Aktif)
Disk ve RAM
WD BLUE SN520 NVME M.2 512 GB M2 (SEQUOIA 15.7.3) & 1 TB SAMSUNG NVME M.2 SSD (Windows 11) / 32 GB DDR4 3200 Mhz
  • Like
Tepkiler: turko35408

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
@darkside Hocam merhaba. Ben OCLP yaması kullanmazsam -ki gerekmeyecek. AVX yaması yüzünden yine güvenlik kapalı mı olacak?

BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Veee nihayet mutlu son
- -oclp5 (ventura-alpha) ile MBP 14.1 SMBIOS ile EFI hazırlandı
- GitHub - chris1111/HP-Probook-EliteBook-Package-Creator-OC: macOS Project for HP Probook, EliteBook. ile hazırlanan config.plist ile kext, ACPI dosyaları, tools ve driverler oclp5 ile hazırlanan EFI içerisine taşındı ve config.plist^e işlerdi,
- GitHub - acidanthera/CryptexFixup: Various patches to install Rosetta Cryptex kext de EFI içerisine konularak config.plist^e işlerdi,
-os.dmg taşımaya gerek kalmadan kurulum tamalandı
- oclp5 (ventura-alpha) ile root patch yapıldı ve sonuç herşey çalışıyor

Ekli dosyalar

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

iek

APPRENTICE
27 Ocak 2020
14
5
21
Veee nihayet mutlu son
- GitHub - chris1111/HP-Probook-EliteBook-Package-Creator-OC: macOS Project for HP Probook, EliteBook. ile hazırlanan config.plist ile kext, ACPI dosyaları, tools ve driverler oclp5 ile hazırlanan EFI içerisine taşındı ve config.plist^e işlerdi,
- GitHub - acidanthera/CryptexFixup: Various patches to install Rosetta Cryptex kext de EFI içerisine konularak config.plist^e işlerdi,
(y) Mükemmel

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: darkside

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
smbios seçmeyi unutmayın

Ekli dosyalar

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
Veee nihayet mutlu son
tebrikler. Whatapp vb. Uygulamalar çalışıyormu. Kamera ve mikrofon izinleri açıkmı sisteminde. Birde benim sistemim içinde bu şekilde kurulum geçerlimi. @muhal

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
WD BLUE SN520 NVME M.2 512 GB M2 (SEQUOIA 15.7.3) & 1 TB SAMSUNG NVME M.2 SSD (Windows 11) / 32 GB DDR4 3200 Mhz

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
tebrikler. Whatapp vb. Uygulamalar çalışıyormu. Kamera ve mikrofon izinleri açıkmı sisteminde. Birde benim sistemim içinde bu şekilde kurulum geçerlimi. @muhal
Whatsapp web ve zoom u denedim çalışıyor. Kamera ve mikrofon ile ilgili sıkıntı yok. Sizin sisteminiz benimkinden çok farklı. nVIDIA için farklı bir işlem yapmanız gerekebilir.Ben BigBur EFI sini oclp 5 ili geliştirdim. Siz de oradan yürüyün isterseniz. Umarım başarılı olursunuz

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
OCLP patch yapamadan önce izinleri verebiliyoruz ve uygulamalar çalışıyor. Patch uyguladıktan sonra zoom yine çalışıyor fakat whatsapp çalışmıyor. @strangerone @turko35408
Whatsapp web ve zoom u denedim çalışıyor. Kamera ve mikrofon ile ilgili sıkıntı yok. Sizin sisteminiz benimkinden çok farklı. nVIDIA için farklı bir işlem yapmanız gerekebilir.Ben BigBur EFI sini oclp 5 ili geliştirdim. Siz de oradan yürüyün isterseniz. Umarım başarılı olursunuz
Hocam merhaba. Öncelikle tebrikler. Gizlilik ve güvenlik ayarları aktif mi?

BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
Nvidia kullanmıyorum hd4400 ekran kartı ile ilerliyorum. Yapılan işlemleri kısaca anlatabilirmisin madde madde. Çok sğol @muhal

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Nvidia kullanmıyorum hd4400 ekran kartı ile ilerliyorum. Yapılan işlemleri kısaca anlatabilirmisin madde madde. Çok sğol @muhal
Kusura bakmayın lütfen. Şu an bilgisayardan oldukça uzağım.. Telefondan cevap yazıyorum. İlk mesajımda yazmıştım aslında yaptıklarımı. Kısaca Mevcut BigBur EFI sini oclp5 Ventura Alpha ile oluşturduğum EF ile birleştirdim.
- BigBur açıkken oclp ile SMBIOs mbp 14.1 EFI oluşturup bilgisayarın EFI bölümünü kaydettim.(Eski EFI ye silmeden yaptım. Zaten oclp değiştiriyor)
- Yedek tuttuğum orijinal BigBur EFI sinden config.plist dosyasını EFI ye kopyaladım
- daha sonra BigBur EFI sindeki Dsdt ssdt, tools drivers, resources ne varsa hepsini yeni EFI ye kopyaladım.
-Hepsini yeniden config.plist dosyasına işledim.
-Burada oclp ile oluşturduğunuz config.plist teki pach (kernel ve varsa ÜCPI) leri de kullanacağınız config.plist e taşımayı unutmayın.
- En son OC auxillary tools ile EFI ye 0.8.5 e güncelleyip (kext ve driverleri de güncelledim).
-Bende wifi kartı sıkıntısı olduğu için kurulum bitene kadar DSDt siz ilerledim. Kurulumdan sonra wifi kartı için patch leri DSDT yi ekledim.
Umarım faydalı olur

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
Kusura bakmayın lütfen. Şu an bilgisayardan oldukça uzağım.. Telefondan cevap yazıyorum. İlk mesajımda yazmıştım aslında yaptıklarımı. Kısaca Mevcut BigBur EFI sini oclp5 Ventura Alpha ile oluşturduğum EF ile birleştirdim.
- BigBur açıkken oclp ile SMBIOs mbp 14.1 EFI oluşturup bilgisayarın EFI bölümünü kaydettim.(Eski EFI ye silmeden yaptım. Zaten oclp değiştiriyor)
- Yedek tuttuğum orijinal BigBur EFI sinden config.plist dosyasını EFI ye kopyaladım
- daha sonra BigBur EFI sindeki Dsdt ssdt, tools drivers, resources ne varsa hepsini yeni EFI ye kopyaladım.
-Hepsini yeniden config.plist dosyasına işledim.
-Burada oclp ile oluşturduğunuz config.plist teki pach (kernel ve varsa ÜCPI) leri de kullanacağınız config.plist e taşımayı unutmayın.
- En son OC auxillary tools ile EFI ye 0.8.5 e güncelleyip (kext ve driverleri de güncelledim).
-Bende wifi kartı sıkıntısı olduğu için kurulum bitene kadar DSDt siz ilerledim. Kurulumdan sonra wifi kartı için patch leri DSDT yi ekledim.
Umarım faydalı olur
Detaylar için teşekkürler. İzlediğiniz yöntemi deneyeceğim. Çok sağol anlatım için @muhal

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
Son düzenleme:
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
@muhal Hocam bu işlemleri hazır kurulu Ventura'dan yapabiliyor muyuz?
- GitHub - chris1111/HP-Probook-EliteBook-Package-Creator-OC: macOS Project for HP Probook, EliteBook Bunun fonksiyonu nedir?
-Chriss1111 adlı kullanıcının HP Probook ve Elitebook yer için geliştirdiği bir uygulama Opencore EFI hazırlamak için kullanılıyor. Sizin sistemle ilgisi yok.
-Birinci sorunuza gelince, ben hazırlık aşamalarını (oclp ile EFI oluşturma dahil) Bigsur ile yaptım daha sonra aynı sisteme bağlı boş bir SSD ye kurulum yaptım.
Başka bir sistemde hazırlanır mı, nasıl sonuçlanır? Daha fazlasını bilmiyorum.

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
-Chriss1111 adlı kullanıcının HP Probook ve Elitebook yer için geliştirdiği bir uygulama Opencore EFI hazırlamak için kullanılıyor. Sizin sistemle ilgisi yok.
-Birinci sorunuza gelince, ben hazırlık aşamalarını (oclp ile EFI oluşturma dahil) Bigsur ile yaptım daha sonra aynı sisteme bağlı boş bir SSD ye kurulum yaptım.
Şimdi sıfırdan Monterey kurulumu yaptım. Oradan devam edeyim. Teşekkürler.

BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
Özetleyecek olursak sisteme OCLP patch uygulaması yapmadan sadece EFI ile hem kurulumu gerçekleştirdiniz hemde ekran kartını direk tanıdı değil mi? @muhal

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Özetleyecek olursak sisteme OCLP patch uygulaması yapmadan sadece EFI ile hem kurulumu gerçekleştirdiniz hemde ekran kartını direk tanıdı değil mi? @muhal
İlk mesajımda yazmıştım kurulum tamamlandıktan sonra "oclp5 (ventura-alpha) ile root patch yapıldı" diye. Bu işlemden sonra ekran kartını tanıdı
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.

Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.

Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
@strangerone @darkside Nasıl gidiyor denemeler? Ben Ventura kurulumunun son evresinde siyah ekranda kaldım. Monitör sinyali kesiliyor. DP ve HDMI portlar aynı. Ama Monterey'de sorun yok. HD 4000 için OCLP Alpha oluşturamadım, hata verdi. Yine sil baştan.
@strangerone Konu açıp bir şey sordum ama, sanırım yoğunsunuz.
XCode sorunu çözüldü hocam. Teşekkürler ilginize.

Son düzenleme:
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları