MacOS Ventura GPU 7mb Sorunu

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Montereyde sorunsuz çalışan efi'm ile ventura beta 9 u denemeye kadar verdim.USB portları,boot bluetooth her şey sorunsuz çalışıyor.Wifi için Openİntel den Ventura olan kext'i efiye dahil ettim.Şuan için tek sorun GPU 7mb olarak algılanması ve efektlerin saydamlığın çalışmaması.Bunun için ne deneyebilirim çünkü efi'm montereyde sorunsuz çalışıyor.

EFI : EFI
Ana mesajı editleyemedim için buraya yazıyorum:
Hackintool ile intel framebuffer yaması yaptığım zaman ekran kartı ~2gb olarak çalışıyor animasyonlar efektler her şey düzgün bir hale geliyor fakat bu seferse backlight fix bozuluyor işletim sistemi boot oldugunda siyah ekrana düşüyorum ve ekran ışıklarının gelmesi için güç tuşuna 2-3 kez basıyor yada laptopun ekranı kapat aç yaparak ekranı uyandırabiliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & Nvidia 1050ti
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM
Adata 128GB SSD & Intel 600p 256Gb SSD & WD 1Tb 7200rpm & 16GB 2400MHz

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Bu configle bir daha deneyebilir misiniz ? Device properties kısmında bir farklılık vardı onu değiştirdim.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus Master RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
İntel Killer E3100G (Realtek 8125) & İntel AX210 NGW
Disk ve RAM
Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe SSD & Kioxia Exceria Pro 2 TB NVMe SSD & Adata Xpg Lancer 64GB 4400MHz (6000 OC) DDR5 RAM

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Bu configle bir daha deneyebilir misiniz ? Device properties kısmında bir farklılık vardı onu değiştirdim.
teşekküre ederim, maalesef çalışmadı.Ekran kartı 1536 mb oldu fakat backlight bozuldu.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Sizin paylaştığınız config dosyasında hd graphics 520 ye göre bir device properties vardı. Yani siz kabylake olmanıza rağmen skylake gibi kullanıyormuşsunuz. Skylake de ventura da desteklenmiyor ben de o yüzden onu değiştirip hd graphics 630 a göre düzenlemiştim. Biraz daha baktım. Siz yine size gönderdiğim config dosyasını kullansanız daha iyi olabilir. Ekstra olarak iki şey daha buldum :

1. ACPI da Patch kısmında Rename GFX0 to IGPU eklemelisiniz. List of patches dan seçince otomatik ekliyor.
2. Aşağıdaki AppleBacklightFixup.kext dosyasını da eklemelisiniz.

İzlediğim rehberde kabylake için bu şekilde yapıldığında düzeleceğini söylüyordu. Bir de PNLF den bahsediyordu. Ama PNLF zaten ACPI kısmınızda var. O yüzden ekstra olarak söylemedim.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe SSD & Kioxia Exceria Pro 2 TB NVMe SSD & Adata Xpg Lancer 64GB 4400MHz (6000 OC) DDR5 RAM

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Sizin paylaştığınız config dosyasında hd graphics 520 ye göre bir device properties vardı. Yani siz kabylake olmanıza rağmen skylake gibi kullanıyormuşsunuz. Skylake de ventura da desteklenmiyor ben de o yüzden onu değiştirip hd graphics 630 a göre düzenlemiştim. Biraz daha baktım. Siz yine size gönderdiğim config dosyasını kullansanız daha iyi olabilir. Ekstra olarak iki şey daha buldum :

1. ACPI da Patch kısmında Rename GFX0 to IGPU eklemelisiniz. List of patches dan seçince otomatik ekliyor.
2. Aşağıdaki AppleBacklightFixup.kext dosyasını da eklemelisiniz.

İzlediğim rehberde kabylake için bu şekilde yapıldığında düzeleceğini söylüyordu. Bir de PNLF den bahsediyordu. Ama PNLF zaten ACPI kısmınızda var. O yüzden ekstra olarak söylemedim.
Maalesef bunları da denedim fakat backlight hala sorunlu geliyor fakat geç geliyor.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Maalesef bunları da denedim fakat backlight hala sorunlu geliyor fakat geç geliyor.
Bu güzel haber. Geç de olsa geliyorsa ilerleme kaydetmişiz demektir. Ben bir şeyi atlamışım. Bu eklediğimiz rename yamasının en üstte olması gerekiyormuş. Önce bir öyle deneyelim olmazsa başka birkaç şey daha bakabiliriz.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Bu güzel haber. Geç de olsa geliyorsa ilerleme kaydetmişiz demektir. Ben bir şeyi atlamışım. Bu eklediğimiz rename yamasının en üstte olması gerekiyormuş. Önce bir öyle deneyelim olmazsa başka birkaç şey daha bakabiliriz.
Maalesef bu şekilde yamayı üste alınca boot da yasak işareti çıkıp boot etmedi. Acaba diyerek Nvram temizleyip tekrar denedim ama sonuç yine olumsuz. Skylake şeklinde yamalanmış configi kabylake şeklinde göstermenin bir yolu yok mu? hackintooldaki spoof özelliği gibi

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Maalesef bu şekilde yamayı üste alınca boot da yasak işareti çıkıp boot etmedi. Acaba diyerek Nvram temizleyip tekrar denedim ama sonuç yine olumsuz. Skylake şeklinde yamalanmış configi kabylake şeklinde göstermenin bir yolu yok mu? hackintooldaki spoof özelliği gibi
Bunları da deneyebilir misiniz ? Birkaç değişiklik yaptım ve oc validate üzerinden kontrol ettim sorun olmaması lazım şu an.

Bir de sizin dediğiniz gibi bir şey olabilir ama onu ben bilmiyorum. Grafik kartı ile ilgili bir şeyleri değiştirince de çakışma olmaması için nvram reset yapmak lazım oluyor. Onu da iyi yapmışsınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Bunları da deneyebilir misiniz ? Birkaç değişiklik yaptım ve oc validate üzerinden kontrol ettim sorun olmaması lazım şu an.

Bir de sizin dediğiniz gibi bir şey olabilir ama onu ben bilmiyorum. Her yenilediğimizde nvram reset yapmak lazım zaten onu da iyi yapmışsınız.
Sorunsuz bir şekilde boot oluyor fakat backlight bir türlü gelmiyor ekrana cep telefonu flashı tutarak görebiliyorum çalışıyor yani, 2 -3 power tusuna basıyorum biraz bekliyorum daha sonra geliyor backlight.
Öndecen nvramde böyle bir şey çıkmıyordu bu sorun yaratıyor olabilir mi?

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21

Bu videoyu bir de siz inceleyebilir misiniz ? Belki benim gözümden kaçıyordur. Şu anda hala çözüme ulaşmadığına göre bir üst nesile göre yama yapıp bu videodakileri de ona göre ayarlamak gerekiyor.

Bu videoda yamanın nasıl yapılacağı gösteriliyor. Bu videoya göre yama yapıp üstteki videodakileri de bu yamaya göre yaparsak belki çözülebilir.

Bizim yukarıdaki yamadan da önce fake pci id ile bir üst nedil gibi göstermemiz gerekiyor. O da bu linkte. fakepciid

Siz dedikten sonra ben de benim bilgisayarda hackintool üzerinden baktım. Dediğiniz kısım bende yoktu. O kısım eklediğimiz kextten dolayı gelmiş olabilir. Belki onun ayarında bir değişiklik yapılarak da düzeltilebilir. Onun için de bu kexti yapan kişinin şu linkte bir rehberi var önce buna bakmak daha yararlı olabilir.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Hocam bu FakePcııd çok karışık geldi dökümanı anlayamadım tam olarak hangisini yapmam gerektiğini

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM

BurakAk

APPRENTICE
11 Haz 2022
57
33
21
Estağfurullah ben de öğrenciyim kendim bir şeyler deniyorum. Bir şeyler bulabildim galiba siz monterey de çalışan efinize bu ekteki dosyadan FakePCIID.kext ve bunun Intel Hd Graphics için olan kextini ekleyip deneyebilir misiniz ?
Bir de önce bağımsız sonra ikisini birlikte olacak şekilde şu ekteki kexti deneyelim. Bu da olmazsa ikinci videodaki yamayı yapıp sonra bu aşağıdaki kexti deneyince çalışması lazım.
Şimdi kendimde de deneyeyim dedim bende arada ekranda kararma oluyordu anlık hafif hafif. O da düzeldi ve açılışta bir sıkıntı vardı galiba o da geçti bunu skylake platformuna göre uygulayınca. Ayrıca aklıma bir şey daha geldi. Öbür konudaki device properties ayarlarının hepsini yapıp bir de bu skylake injector.kextini ekleyip deneyebilir misiniz ?
Böylece kabylake olsa bile skylake olarak çalışmasını ve backlightınız skylake de çalıştığı için yine çalışmasını ümit ediyorum. Denemiş oluruz bunu da.
Ekran Resmi 2022-10-26 10.43.56.png

ÖNEMLİ : !!!
Son yazdığım ve resimdeki şekilde bilgisayar takılıp yeniden başlıyor bozuluyor. Bunu yapmamak daha iyi.
.

Yazdığım gözükmez belki diye yeniden atayım dedim. Resimdeki yanlış bilgi. Bilgisayar sürekli restart atıyor öyle yapınca.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Asrock Z790 PG Riptide
İşlemci Modeli
Intel Core i7 13700KF
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC897
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
190
72
301
40
Montereyde sorunsuz çalışan efi'm ile ventura beta 9 u denemeye kadar verdim.USB portları,boot bluetooth her şey sorunsuz çalışıyor.Wifi için Openİntel den Ventura olan kext'i efiye dahil ettim.Şuan için tek sorun GPU 7mb olarak algılanması ve efektlerin saydamlığın çalışmaması.Bunun için ne deneyebilirim çünkü efi'm montereyde sorunsuz çalışıyor.

EFI : EFI
Ana mesajı editleyemedim için buraya yazıyorum:
Hackintool ile intel framebuffer yaması yaptığım zaman ekran kartı ~2gb olarak çalışıyor animasyonlar efektler her şey düzgün bir hale geliyor fakat bu seferse backlight fix bozuluyor işletim sistemi boot oldugunda siyah ekrana düşüyorum ve ekran ışıklarının gelmesi için güç tuşuna 2-3 kez basıyor yada laptopun ekranı kapat aç yaparak ekranı uyandırabiliyorum.

Burada paylaştığınız efi de backlight düzgün çalışıyormu ?

Benim casper laptopta da arka aydınlatma ile ilgili sorun vardı, ekran alıntısındaki kodlar eklenince sorun giderildi. (Sıfırdan yama hazırlarken hackintool ile bu kodlar oluşmuyor elle girmek gerekiyor)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

The Fame Monster

APPRENTICE
2 Ağu 2018
68
39
71
Burada paylaştığınız efi de backlight düzgün çalışıyormu ?

Benim casper laptopta da arka aydınlatma ile ilgili sorun vardı, ekran alıntısındaki kodlar eklenince sorun giderildi. (Sıfırdan yama hazırlarken hackintool ile bu kodlar oluşmuyor elle girmek gerekiyor)
deniyorum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v10.3
İşlemci Modeli
Intel İ7-7700HQ
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC
Ağ Aygıtları
Intel AC3168 & RT8168
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler