macOS Ventura uygulama ve ayar aktarma meselesi üzerine

Qklavye

APPRENTICE
24 Ağu 2019
97
32
21
Selamlar

bu siteden edindiğim bilgiler sayesinde uzunca bir zamandır sistemimi Hackintosh olarak kullanıyorum. High Sierra ve clover ile başlamıştım ve önerildiği şekilde geçiş için gerekli düzenlemeleri yapmadan opencore ile devam ettim. Geçenlerde beta Ventura aniden açılmamaya başlayınca başka bir diske sıfırdan monterey kurup uygulamaları nakletmek istedim. Tabii daha yeni sürüm olduğu için olmadı. Bu sırada fark ettim ki sistem inanılmaz hızlı ve stabil çalışıyordu. Nakil için mecburen tekrar o diske de Ventura yükseltmesi yaptım. Uygulama ve ayarları nakletmeden önce hala sistem inanılmaz hızlı ve kasmadan çalışıyordu. Ne zaman ki uygulama ve ayarları aktardım, yine kasılmalar ve sorunlar geri geldi.
Sanırım aktarılan sistem ayarları içinde clover için yaptığım çeşitli optimizasyonlar da geliyor ve bu sistemi kararsız hale getiriyor. Şimdi ben temiz bir kurulum yapsam programlarımı ve yüzlerce pluginimi aktarsam ama sistem ayarlarını aktarmasam program etkinlestirmelerim ve lisanslarım kaybolur mu?

BootLoader
OpenCore 7.2
Anakart Modeli
Asus ROG Strix z490 G gaming Wifi
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10700k
Grafik Kartı
Biostar Radeon RX 560
Ses Kartı Modeli
presonus audiobox 1818vsl
Disk ve RAM
Samsung evo 970 / Corsair MPE Core / 32GB DDR4 4000MHz