macOS Yosemite Intel Kurulum İmajı

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,972
2,517
4,401
1631805257353.png

Herkese selamlar günümüzde yerini sağlamlaştırmış OpenCore Bootloader ile hazırladığım imajları hepinizin kullanımına sunuyorum. Karşılaştığınız sorunları geri dönüş olarak bildirirseniz sorunlarımı kapatabilirim. Bu imaj macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) sürümüne aittir. İmaj içinde hali hazırda bir EFI gelmediği için harici olarak imaj ile birlikte her ay güncelleyerek vereceğim. Yapmanız gereken imajı USB belleğinize yazdırdıktan sonra oluşan EFI bölüntüsü içine EFI klasörünü atmak. Herkese sıkıntısız hackintoshlar dilerim. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere..

İmaj Özellikleri
  • macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) içerir.
  • Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI klasörü olmaması güvenli yöntemdir)
  • 8GB ya da üstü USB gereklidir.
  • Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir.
  • Laptop kurulumuna uygundur.
  • Masaüstü kurulumuna uygundur.
  • UEFI ve Legacy sistemler ile uyumludur.
  • MBR desteği vardır. ( Windows kurulu diskinizin yanında OSX kurulumu yapabilmeniz için. )
  • SSE desteği vardır.
  • Kurulum sonrası en çok gerekli programları barındırır.
  • Kurulum için sistemlere özgü config dosyalarını barındırır.
  • Intel işlemcili cihazlar için uygundur.
  • AMD işlemcili cihazlar Sierra ve altındaki sürümlerde desteklenmiyor.
KURULUM

BIOS Ayarları (Intel)

• Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM
    • Thunderbolt
    • Intel SGX
    • Intel Platform Trust
    • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı bulamadıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını aç. CFG-Lock açıkken sisteminiz açılmayacak)
  • Enable
    • VT-x
    • VT-d
    • Above 4G decoding
    • Hyper-Threading
    • Execute Disable Bit
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
    • SATA Mode: AHCI
**Her sistemde aynı BIOS ayarları olmayabilir. Olan ayarlar ne ise onları uygulayın.

** Kurulum Öncesi Sisteminiz için uygun config seçmek:

İmaj içerisindeki EFI klasörü içerisinde OC klasörüne girdiğinizde dikkat ederseniz config.plist isimli bir dosya bulunmamaktadır. Her işlemci ailesine özgün global yamalar içermeyen kurulumu rahat yapabileceğiniz 43 adet .plist uzantılı dosyalar bulunmaktadır. Kurulum yapacağınız cihaz tipine ve işlemci modeline göre ilgili dosyanın adını config.plist olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) (İMAJ HER HANGİ BİR EFI İÇERMİYOR AŞAĞIDA PAYLAŞILAN EFI'Yİ KULLANIN)

EFI (İMAJ DOSYASI DEĞİLDİR)

Kurulum Sonrası
Kurulum sonrası gerekli programları içerir. EFI klasörü ardından USB belleğe atın.

İMAJIN DOĞRU İNDİĞİNİ DOĞRULAMA
Kod:
Dosya: macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) Created bu yusfklncc.raw
CRC-32: 89ac2b85
   MD4: dabef09bc6e69a84875973d3db984dc2
   MD5: ea7244114cc37122bf90ca3a84471420
SHA-1: 1a8f5fbe1fcb136a00a5adbd9fa759f008387c31
Windows üzerinde MD5 kontrolü yapabilmeniz için aşağıdaki programı indirip kurun ve dosyaya sağ tuşla tıklayıp aşağıdaki resimde gösterilen sekmeye gelerek kontrolünüzü yapabilirsiniz.

**Kurulumun başından sonuna kadar size yardımcı olacağını düşündüğüm rehberim:

**ÖNEMLİ NOT

Kurulumun ilk aşamasında gri ekran sorunu yaşayan üyelerimiz config dosyalarını herhangi bir metin editörü ile açıp aşağıda verdiğim kodu yenisi ile değiştirsinler ve sonrasında ilk boot menüde Reset NVRAM yaparak kurulum denesinler.

Orijinal Kod
Kod:
<key>prev-lang:kbd</key>
<data>dHItVFI6LTM2</data>
Değiştirilmiş Kod
Kod:
<data></data>
**Kurulum Sonrası klasöründe kurulumdan sonra ihtiyaç duyacağınız programları bulabilirsiniz.

Kurulum sonrasında sisteminizde Ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı, wifi kartı, batarya göstergesi, bazı durumlarda klavye-mouse-trackpad çalışmayacaktır. Bu normal bir durumdur. Burada paylaşılan EFI global yamalar içermez sadece cihazınıza özgün temel yamaları içermektedir.

Unutmayın ki her donanım macOS üzerinde çalışmaz bu durumu önceden belirlemek için Uyumlu Donanımlar kategorisinde donanım uygunluğunuzu kontrol etmek için konu açmalısınız.

**Eğer Yosemite'i Windows'un yanına kuracaksan aşağıdaki aşamaları takip et:
  1. Windows'u aç ve diskte bir bölüntü oluştur.
  2. Bu bölüntüyü Paragon Harddisk Manager ile HFS+ biçiminde formatla.
  3. Kurulum ekranında Windows üzerinde formatladığın diski seç ve kuruluma devam et.
Ben Yusuf umarım kurulumunuz sırasında size yardımcı olabilmişimdir. Hepinize mutlu, sağlıklı ve iyi günler dilerim.

Arkadaşlar oluşan sorunlarınız için forumun konu başlıklarını kullanarak konu açalım lütfen bu konu altında oluşan gereksiz birikintiden dolayı konuyu kilitliyorum.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

ABJBahadir10

APPRENTICE
8 Nis 2022
18
4
21
@yusufklncc Abi yandex disk linkleri çalışmıyor, alternatif linkler var mıdır?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Samsung np350v5c-s0jtr
İşlemci Modeli
Intel Core i5 3230M
Grafik Kartı
Dahili: Intel HD 4000, Harici: AMD Radeon HD 7670M
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek RTL8168, Wi-Fi: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG
Disk ve RAM
SSD: Sandisk SSD 128GB. RAM: 6GB

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,972
2,517
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ABJBahadir10

APPRENTICE
8 Nis 2022
18
4
21
düzeldi zaten

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Samsung np350v5c-s0jtr
İşlemci Modeli
Intel Core i5 3230M
Grafik Kartı
Dahili: Intel HD 4000, Harici: AMD Radeon HD 7670M
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek RTL8168, Wi-Fi: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG
Disk ve RAM
SSD: Sandisk SSD 128GB. RAM: 6GB

macosmağduru

APPRENTICE
25 Nis 2022
5
0
1
25
@yusufklncc
üstadım merhabalar forumda yeniyim bir kusurum varsa affedin
ben apple logoda kaldım denemediğim apple sürümü kalmadı grafik birimim intel uhd bu kadar
kext hangisi bulamadım
modelim:
1-System Model: Latitude 3410-
2-BIOS: 1.10.1 (type: UEFI)
3-
Processor: Intel(R) Core(TM) i3-10110U CPU @ 2.10GHz (2 CPUs), ~2.6GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 7920MB RAM
4-
Card name: Intel(R) UHD Graphics
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Intel(R) UHD Graphics Family
DAC type: Internal

Device Problem Code: No Problem
Driver Problem Code: Unknown
Display Memory: 4087 MB
Dedicated Memory: 128 MB
Shared Memory: 3959 MB

10. Nesil Intel® Core™ i3-10110U, 4 MB Önbellek, 2 Çekirdekli, 2,1 GHz ila 4,1 GHz destekleyip desteklemediğini söyler misin
uygun bir mac istiyorum

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,972
2,517
4,401
Konu açın.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mgucer89

APPRENTICE
13 Şub 2022
5
1
21
hocam intel core i5 8. nesil 8250 u cihazıma sorunsuz kurulum yapabilir miyim

BootLoader
Open Core 0.8.6
Laptop Modeli
Asus Aspire 3830 TG
Anakart Modeli
CPU Türü Mobile DualCore Intel Core i5-2430M, 2400 MHz (24 x 100) Kuzey Köprüsü Intel Sandy Bridge-MB IMC

zekicin

APPRENTICE
5 Nis 2023
12
2
21
Ekli dosyayı görüntüle 40366

Herkese selamlar günümüzde yerini sağlamlaştırmış OpenCore Bootloader ile hazırladığım imajları hepinizin kullanımına sunuyorum. Karşılaştığınız sorunları geri dönüş olarak bildirirseniz sorunlarımı kapatabilirim. Bu imaj macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) sürümüne aittir. İmaj içinde hali hazırda bir EFI gelmediği için harici olarak imaj ile birlikte her ay güncelleyerek vereceğim. Yapmanız gereken imajı USB belleğinize yazdırdıktan sonra oluşan EFI bölüntüsü içine EFI klasörünü atmak. Herkese sıkıntısız hackintoshlar dilerim. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere..

İmaj Özellikleri
  • macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) içerir.
  • Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI klasörü olmaması güvenli yöntemdir)
  • 8GB ya da üstü USB gereklidir.
  • Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir.
  • Laptop kurulumuna uygundur.
  • Masaüstü kurulumuna uygundur.
  • UEFI ve Legacy sistemler ile uyumludur.
  • MBR desteği vardır. ( Windows kurulu diskinizin yanında OSX kurulumu yapabilmeniz için. )
  • SSE desteği vardır.
  • Kurulum sonrası en çok gerekli programları barındırır.
  • Kurulum için sistemlere özgü config dosyalarını barındırır.
  • Intel işlemcili cihazlar için uygundur.
  • AMD işlemcili cihazlar Sierra ve altındaki sürümlerde desteklenmiyor.
KURULUM

BIOS Ayarları (Intel)

• Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM
    • Thunderbolt
    • Intel SGX
    • Intel Platform Trust
    • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı bulamadıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını aç. CFG-Lock açıkken sisteminiz açılmayacak)
  • Enable
    • VT-x
    • VT-d
    • Above 4G decoding
    • Hyper-Threading
    • Execute Disable Bit
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB
    • SATA Mode: AHCI
**Her sistemde aynı BIOS ayarları olmayabilir. Olan ayarlar ne ise onları uygulayın.

** Kurulum Öncesi Sisteminiz için uygun config seçmek:

İmaj içerisindeki EFI klasörü içerisinde OC klasörüne girdiğinizde dikkat ederseniz config.plist isimli bir dosya bulunmamaktadır. Her işlemci ailesine özgün global yamalar içermeyen kurulumu rahat yapabileceğiniz 43 adet .plist uzantılı dosyalar bulunmaktadır. Kurulum yapacağınız cihaz tipine ve işlemci modeline göre ilgili dosyanın adını config.plist olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) (İMAJ HER HANGİ BİR EFI İÇERMİYOR AŞAĞIDA PAYLAŞILAN EFI'Yİ KULLANIN)

EFI (İMAJ DOSYASI DEĞİLDİR)

Kurulum Sonrası
Kurulum sonrası gerekli programları içerir. EFI klasörü ardından USB belleğe atın.

İMAJIN DOĞRU İNDİĞİNİ DOĞRULAMA
Kod:
Dosya: macOS Yosemite 10.10.5 (14F27) Created bu yusfklncc.raw
CRC-32: 89ac2b85
   MD4: dabef09bc6e69a84875973d3db984dc2
   MD5: ea7244114cc37122bf90ca3a84471420
SHA-1: 1a8f5fbe1fcb136a00a5adbd9fa759f008387c31
Windows üzerinde MD5 kontrolü yapabilmeniz için aşağıdaki programı indirip kurun ve dosyaya sağ tuşla tıklayıp aşağıdaki resimde gösterilen sekmeye gelerek kontrolünüzü yapabilirsiniz.

**Kurulumun başından sonuna kadar size yardımcı olacağını düşündüğüm rehberim:

**ÖNEMLİ NOT

Kurulumun ilk aşamasında gri ekran sorunu yaşayan üyelerimiz config dosyalarını herhangi bir metin editörü ile açıp aşağıda verdiğim kodu yenisi ile değiştirsinler ve sonrasında ilk boot menüde Reset NVRAM yaparak kurulum denesinler.

Orijinal Kod
Kod:
<data>dHItVFI6LTM2</data>
Değiştirilmiş Kod
Kod:
<data></data>
**Kurulum Sonrası klasöründe kurulumdan sonra ihtiyaç duyacağınız programları bulabilirsiniz.

Kurulum sonrasında sisteminizde Ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı, wifi kartı, batarya göstergesi, bazı durumlarda klavye-mouse-trackpad çalışmayacaktır. Bu normal bir durumdur. Burada paylaşılan EFI global yamalar içermez sadece cihazınıza özgün temel yamaları içermektedir.

Unutmayın ki her donanım macOS üzerinde çalışmaz bu durumu önceden belirlemek için Uyumlu Donanımlar kategorisinde donanım uygunluğunuzu kontrol etmek için konu açmalısınız.

**Eğer Yosemite'i Windows'un yanına kuracaksan aşağıdaki aşamaları takip et:
  1. Windows'u aç ve diskte bir bölüntü oluştur.
  2. Bu bölüntüyü Paragon Harddisk Manager ile HFS+ biçiminde formatla.
  3. Kurulum ekranında Windows üzerinde formatladığın diski seç ve kuruluma devam et.
Ben Yusuf umarım kurulumunuz sırasında size yardımcı olabilmişimdir. Hepinize mutlu, sağlıklı ve iyi günler dilerim.

Arkadaşlar oluşan sorunlarınız için forumun konu başlıklarını kullanarak konu açalım lütfen bu konu altında oluşan gereksiz birikintiden dolayı konuyu kilitliyorum.
Hocam benim işlemci ryzen 5600g farkedermi sizin verdiğiniz config dosyalarıla
Hocam merhaba. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Asus Rog Strix B450 Gaming II, Ryzen 5600G 6 çekirdek, Geforge GTX970 Ekran kart, 250 GB SSD, Bu özelliklerde bir sistemin var.
En azından Yosemite veya High Sierra kurmak umudundayım. Hocam en az dört gündür çabalıyorum, aç kapa aç kapa pc bir hal oldu. Yosemite kurulumunda OC: Failed hatası alıyorum.
High Sierra da %90 gibi tamamlanmış beyaz şeritin biraz ilerleme yaptıktan sonra orada saatlerce kalakalıyor. nihayetince, bir yerlerde bir şeyleri ya gözden kaçırıyorum yada teknik bilgim olmadığında bir şeyleri eksik yada yanlış yapıyorum ancak bunun ne olduğu hakkın bir bilgi edinemedim. Yardımcı olmak isterseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.
Hocam iyi geceler. High sierra da ethernet'i nasıl kurmamız gerekir. lüfen yardın edermisiniz. saatler uğraşıyorum aç-kapa bir hal oldum vallhi

Son düzenleme:

octavıus

APPRENTICE
28 Eyl 2025
7
0
1
efı linki çalışmıyor
yeni link atabilirmisiniz hocam
@yusufklncc

Laptop Modeli
TOSHIBA Satellite a500 19-u