Merhabalar, imzamda bulunan bilgisayara başarılı bir şekilde kurulum yaptım şimdilik ekran parlaklığı dışında bir sıkıntı gözükmüyor. Bir de dünden beri pc başında değilken bir kere durduk yere restart attı nedenini bilmiyorum tekrar denk gelirsem çözeceğim. Ekran parlaklığı konusunda forumdaki konuları okudum, youtube'dan da bir kaç video izledim, denedim.
Ekran kartı GPX0 da PNLF dosyasını ayarladım. Ekran parlaklığı çubuğu geliyor ancak parlaklık değişmiyor.
Bir de okduğuma göre IGPU PNLF dosyasını atıp, GPX0 -> IGPU yaması yamasını ve AppleBacklightFixUp kextini uyguladım denedim, bunu yapınca kapatmış olduğum dGPU'nun ışığı yanmaya başladı ve Ekran parlaklığı çubuğu yine var ancak ekran parlaklığı yine değişmiyor.
Sanırım msi GE60 farklı bir backlight portumu ne kullanıyormuş 2013 den kalma bi forum konusunda bu tarz bişey yazıyor.
Link: MSI GE60-0ND ML almost well done
Bir de benim pc smbios olarak bigsur'u tam olarak desteklemiyor, catalina destekliyor acaba ondan da olabilir mi?
Bu sorunu nasıl çözebiliriz? @strangerone @kindo @yusfklncc
Güncelleme:
Catalina denedim Ekran parlaklığı düzelmedi, uyku problemi vardı o düzeldi sadece. Ama bana xcode lazım olduğu için bigsur'a geri aldım.
Ekran kartı GPX0 da PNLF dosyasını ayarladım. Ekran parlaklığı çubuğu geliyor ancak parlaklık değişmiyor.
Bir de okduğuma göre IGPU PNLF dosyasını atıp, GPX0 -> IGPU yaması yamasını ve AppleBacklightFixUp kextini uyguladım denedim, bunu yapınca kapatmış olduğum dGPU'nun ışığı yanmaya başladı ve Ekran parlaklığı çubuğu yine var ancak ekran parlaklığı yine değişmiyor.
Sanırım msi GE60 farklı bir backlight portumu ne kullanıyormuş 2013 den kalma bi forum konusunda bu tarz bişey yazıyor.
Link: MSI GE60-0ND ML almost well done
Bir de benim pc smbios olarak bigsur'u tam olarak desteklemiyor, catalina destekliyor acaba ondan da olabilir mi?
Bu sorunu nasıl çözebiliriz? @strangerone @kindo @yusfklncc
Güncelleme:
Catalina denedim Ekran parlaklığı düzelmedi, uyku problemi vardı o düzeldi sadece. Ama bana xcode lazım olduğu için bigsur'a geri aldım.
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 0.8.0
- Anakart Modeli
- Asus B360m-a
- İşlemci Modeli
- i5 8400
- Grafik Kartı
- Intel 630 uhd - GTX 1060