Yakın bir zamanda 2 senelik çileli yolculuğun ardından Sandy-Bridge mimarili bir laptopa Big Sur yüklemeyi başardım. En iyi EFI yapılandırmasını bulana kadar canımız çıktı resmen. Normal şartlar altında kurmanın bu kadar zor olmaması gerekiyordu ama Samsung'un kullandığı BIOS yazılımı sağ olsun kurulumu epey zorlaştırdı. Her neyse buraya kadar bir sıkıntı yok. Şu an i7-2670QM cihazım Big Sur'u aktif şekilde çalıştırıyor. Benim Big Sur kurmamın yegane sebebi OpenCore Legacy Patcher ile HD3000'i Big Sur'da çalıştırabilmekti. HD3000 şu an OCLP tarafından destekleniyor Big Sur için. Ancak bir sıkıntı var ben OCLP ile yama yapamıyorum. Ne zaman root patch kısmına gelsem buton pasif gözüküyor ve no patches required hatası veriyor.
Şimdi bu hatayı neden ve niçin aldığımı merak ediyorum. Şu ana kadar denediğim başlıca çözümler HD3000 için Framebuffer yaması yapmak ve SMBIOS değiştirmek. Maalesef ikisi de işe yaramadı. Zaten SMBIOS MBP 8,2 olarak ayarlı. OCLP'nin desteklediği bir SMBIOS. Framebuffer yaması ise işe yaramadı. Sistem açılmadı bile hatta. Verbose modda kaldı öylece. Ki Hackintool ile HD3000'e 10.14 ve üstü framebuffer yaması yapamıyorum bomboş bir ekran çıkıyor.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. @strangerone hocam sizin de zannedersem Samsung bir laptopunuz vardı. Siz nasıl yaptınız? Hatırlıyorum GT-330M'i tanıtmıştınız OCLP ile.
Şimdi bu hatayı neden ve niçin aldığımı merak ediyorum. Şu ana kadar denediğim başlıca çözümler HD3000 için Framebuffer yaması yapmak ve SMBIOS değiştirmek. Maalesef ikisi de işe yaramadı. Zaten SMBIOS MBP 8,2 olarak ayarlı. OCLP'nin desteklediği bir SMBIOS. Framebuffer yaması ise işe yaramadı. Sistem açılmadı bile hatta. Verbose modda kaldı öylece. Ki Hackintool ile HD3000'e 10.14 ve üstü framebuffer yaması yapamıyorum bomboş bir ekran çıkıyor.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. @strangerone hocam sizin de zannedersem Samsung bir laptopunuz vardı. Siz nasıl yaptınız? Hatırlıyorum GT-330M'i tanıtmıştınız OCLP ile.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore 0.8.8
- Laptop Modeli
- Samsung RF-511
- Anakart Modeli
- Samsung
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 2670QM
- Grafik Kartı
- HD Graphics 3000 ve GT 540M
- Ses Kartı Modeli