Opencore ile Windows başlatıldığında anakarta ait programlar çalışmıyor

DereBey

APPRENTICE
9 Eki 2019
13
2
21
Selam Arkadaşlar,

Opencore ile Big Sur kurulumunu yaptım ardından Boot Camp ile Windows'u kurdum. Anakart sürücülerini ve programları (MSI Command Center, Super Charger, Mistic Light gibi) yüklemeye çalıştığım zaman "Bu uygulama sadece MSI anakartlar içindir" diye bir uyarı alıyorum. Windows'u BIOS menüsünden direk başlattığım zaman yükleniyor fakat tekrar Opencore ile başlatıp kullanmak istediğim zaman yine aynı uyarıyı alıyorum, Sorunun Boot Camp'te olduğunu düşünerek temiz Windows kurulumu yaptım, Opencore ile başlattığımda sonuç yine aynı. Sanki Opencore'daki SMBIOS Windows tarafından da algılanıyor.
Böyle birşey mümkün olabilir mi? Ve çözüm önerisi olan var mı?
Sistem : MSI Z270 PC Mate Pro, Intel i7 6700k
Saygılar

Noctua

APPRENTICE
30 Ocak 2018
73
17
21
OpenCore menüsünden değil BIOS menüsünden Windows'u boot etmeyi dene.
Bu reddit konusunda aynı problemi yaşayan insanlar bu şekilde çözmüşler.

BootLoader
OpenCore 0.7.7
Laptop Modeli
Surface Pro 2017
İşlemci Modeli
i7 7660U
Grafik Kartı
Intel Iris Plus 640
Disk ve RAM
512 GB Samsung PM971 & 16GB LPDDR3

DereBey

APPRENTICE
9 Eki 2019
13
2
21
OpenCore menüsünden değil BIOS menüsünden Windows'u boot etmeyi dene.
Bu reddit konusunda aynı problemi yaşayan insanlar bu şekilde çözmüşler.
Yukarıda yazdığım gibi öyle yapınca sorun olmuyor ama her seferinde BIOS üzerinden başlatmak ? Clover bu konuda daha yetenekli idi sanki.
İkinci bir sorum:
Windows'a bile PC'yi Mac olarak tanıtabilen bir Opencore bizim Apple ID ve diğer veri ve bilgilerizle ne yapar ? Bir Hackintoshta gerçek Apple ID kullanmak güvenli midir ?
Teşekkürler
Saygılar

Noctua

APPRENTICE
30 Ocak 2018
73
17
21
Yukarıda yazdığım gibi öyle yapınca sorun olmuyor ama her seferinde BIOS üzerinden başlatmak ? Clover bu konuda daha yetenekli idi sanki.
İki bootloader'ında kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bunları iyice araştırıp kendine göre bir seçim yapman gerekiyor. Ben Windows'tan tamamen vazgeçtiğim için OC kullanıyorum ve son derece memnunum. Eğer Windows kurmak istersem bu noktada hangisinin dual boot konusunda daha yetenekli olduğunu inceler ve buna göre tercihimi yaparım.
Update: Sanırım Clover tarafında Big Sur desteği yok.

BootLoader
OpenCore 0.7.7
Laptop Modeli
Surface Pro 2017
İşlemci Modeli
i7 7660U
Grafik Kartı
Intel Iris Plus 640
Disk ve RAM
512 GB Samsung PM971 & 16GB LPDDR3

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Evet böyle birşey mümkün ve zaten olması gereken de bu. Forumda bununla ilgil birkaç konu da mevcut. OpenCore cihazını gerçek Mac cihaz gibi yapıyor ve kullanıyorsun. Tüm Hackintosh alemi cihazını gerçek Mac cihaz gibi kullanmak bootcampi yerleşik olarak kullanmak ve windows üzerinde de MSI, ASUS gibi anakart adını değil MacBookPro yazısını görmek istiyor. Zira kullanacağın 3. parti programların bir yararı yok windows üzerinde.
İlla bunları kullanacağım diyorsan config dosyası içerisinde aşağıdaki değişikliği yap bu durumda bootcamp kullanamayacağını bilmelisin.
Şahsen ben senin yerinde olsam MSI programlarını kullanmak yerine bootcamp kullanmayı her zaman tercih ederdim.
Diğer konuya gelecek olursak Hackintosh üzerinde sen bilgilerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsin en ufak bir sorun dahi olmaz.

Config->Kernel->CustomSMBIOSGuid İşaretli
Config->PlatformInfo->UpdateSMBIOSMode->Custom

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Ediko ve Noctua

DereBey

APPRENTICE
9 Eki 2019
13
2
21
Evet böyle birşey mümkün ve zaten olması gereken de bu. Forumda bununla ilgil birkaç konu da mevcut. OpenCore cihazını gerçek Mac cihaz gibi yapıyor ve kullanıyorsun. Tüm Hackintosh alemi cihazını gerçek Mac cihaz gibi kullanmak bootcampi yerleşik olarak kullanmak ve windows üzerinde de MSI, ASUS gibi anakart adını değil MacBookPro yazısını görmek istiyor. Zira kullanacağın 3. parti programların bir yararı yok windows üzerinde.
İlla bunları kullanacağım diyorsan config dosyası içerisinde aşağıdaki değişikliği yap bu durumda bootcamp kullanamayacağını bilmelisin.
Şahsen ben senin yerinde olsam MSI programlarını kullanmak yerine bootcamp kullanmayı her zaman tercih ederdim.
Diğer konuya gelecek olursak Hackintosh üzerinde sen bilgilerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsin en ufak bir sorun dahi olmaz.

Config->Kernel->CustomSMBIOSGuid İşaretli
Config->PlatformInfo->UpdateSMBIOSMode->Custom
Teşekkür ederim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler