PC kalıcı MACOS Kurulur mu?

TmanDogg

APPRENTICE
9 Kas 2018
19
1
21
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı:Ben Direk Diskden Partition Ayırmadan Hackintosh Kurabilir miyim?Diskin Hepsini Hackintosh kullansın istiyorum.Windowsun hiç olmaması lazım.Oluyorsa da nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz?

Anakart Modeli
Asrock a320m-HDV R4.0
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 1600
Grafik Kartı
AMD Radeon RX570 4GB
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR4 3000MHz

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
51
İstanbul
Merhaba
Kısaca yanıtlayayım tabiki olur PC nin özelliklerine bağlı olarak Mojave veya High Sierra kurabilirsin. Önce Pc nin özelliklerine göre belirlediğin sürümü indirip USB ye yazdırdıktan sonra USB den başlatıp HDD ni formatlayarak kuruluma geçersin gerekli yükleme yöntemleri forum da var. Kolay gelsin.

• Like
Tepkiler: montezuma

TmanDogg

APPRENTICE
9 Kas 2018
19
1
21
Merhaba
Kısaca yanıtlayayım tabiki olur PC nin özelliklerine bağlı olarak Mojave veya High Sierra kurabilirsin. Önce Pc nin özelliklerine göre belirlediğin sürümü indirip USB ye yazdırdıktan sonra USB den başlatıp HDD ni formatlayarak kuruluma geçersin gerekli yükleme yöntemleri forum da var. Kolay gelsin.
teşkkür ederim.

Arkadaşlar ben konuyu bulamadım.Link atabilirmisiniz?

Anakart Modeli
Asrock a320m-HDV R4.0
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 1600
Grafik Kartı
AMD Radeon RX570 4GB
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR4 3000MHz

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Mojave: macOS Mojave 10.14.2 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
High Sierra: macOS High Sierra 10.13.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

High Sierra denemeni öneririm. Mojave henüz her bilgisayarda stabil değil. Ayrıca linkteki konuların en altında videoda anlatılan Dual Boot (Hem Windows, hem Mac) kurmak olduğu için, USB'yi hazırlama aşamasından sonra sen direk bilgisayarı USB'den başlatıp hard diski komple silip, Disk İzlencesi üzerinden Mac OS genişletilmiş günlüklü veya APFS olarak sıfırlayacaksın. (APFS denemedim daha önce)

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
Öncelikle sistemine ait Aida64 programıyla ayrıntılı bir rapor al. Hackintosh kurulumu safhasında çok lazım olacaktır.
Müteakiben sistem bilgilerini açtığın konularda mutlaka paylaş. Hatta imza kısmında yazarak daha pratik hale getirebilirsin.
Sistem bilgilerinde işlemci, ekran kartı, ses kartı, wifi bilgilerin mutlaka yer alsın.
Windows'a ilk başlarda ihtiyacın oldukça fazla olacaktır, çünkü problem yaşadıkça windows üzerinden işlemlere tekrardan başlaman icap edecektir. Örneğin HDD partition ayırma işlemleri gibi. O sebepten sisteminde emniyet sübabı olarak windows bulunmasında fayda var.
Windows ile Mac sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışsın başım ağrımasın diyorsan, sistemine ilave bir HDD SSD tavsiye edilir takıp her iki işletim sisteminin ayrı HDDlerde olması işlerini kolaylaştıracaktır.
Wifi kartlar hackintosh bilgisayarlarda genelde sorunludur çalışmaz. Bu sebepten internete bağlanmak için Asus N10 benzeri bir USB dongle mutlaka gereklidir.
İlerleyen zamanlarda wifi kartını Azurewave AW-CE123h dahili Wifi kartı ile değiştirmen tavsiye edilir.
Müteakiben Osxİnfo sitesinde aradığın her türlü bilgiyi bulabilir veya yardım alabilirsin.
Bir işe başlamak o işin yarısını halletmektir. Ancak bu iş sabır işidir. Emek ve zaman harcaman gerekmektedir.
Bol şans.

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz