Kurulum için kullanabilirsiniz ama kurulum sonrası yaptığınız özelleştirmelerin kuracağınız sürümle uyumlu olması gerekir. Bunlar genelde harici donanım özelleştirmeleridir ki RT5370 için tartıştığımız ağ kartı buna bir örnektir. Eğer BigSur için kurulum yaparsanız bu işlemi geri almanız gerekir. Zira bu donanım için BigSur uyumlu Çekirdek Uzantısı kullanılmalı. Aynı durum sürüm yükseltirken de geçerlidir. Bunun dışında ekran kartı yaması, ses kartı id değeri vb gibi yerleşik donanımlar için başarılı EFI dosyalarınız büyük oranda önceki sürümlerde geçerlidir. Yeni sürümlerde ise ekran kartınız veya işlemciniz apple tarafından elenmişse EFI dosyalarınızda buna göre güncellemeler yapmanız gerekir. Sizin cihazınızı örnek alırsak Ventura güncellemesi için ekran kartı yamanızı HD 630 olarak yeniden yapmanız gerekir. Ama yine de hackintosh için kesin konuşmamak gerekir. Tıpkı kuantum kararsızlığı gibi Hackintosh ortamlarında da yaygın Hackintosh tuhaflıkları vardır.
Söz gelimi aynı EFI ile bazen aynı seri ve donanıma sahip başka üretim cihazlarda başarırsız durumlar bildirilmiştir. Yine aynı bazı sorunlarda aynı yöntemlerin iki durumda aynı sonucu vermediğini çok biliyorum. Ama her durumda yöntemli çalışma ve hackintosh sabrı ile işin üstesinden gelmek mümkün. Yeterki imkansızda sıkışmasın