ÇÖZÜLDÜ Sıvı soğutma, fanlar, klavye özelliklerini kullanamama (Corsair H115i, Commander Pro, K100 RGB)

rambetiko

APPRENTICE
24 May 2020
16
1
21
arkadaşlar merhaba. uzun uğraşlar sonucu sisteme macos ventura'yı kurdum. başlıkta belirttiklerim haricinde her şey güzel gidiyor.

Corsair icue programını yüklememe rağmen sadece klavyeyi gördü. fakat klavyedeki seç açıp kapamaya yarayan özelliği çalışmıyor. diğer corsair ürünlerini görmedi.

sistem özelliklerinde usb kısmında aygıtları gösteriyor. Buna rağmen gerek fan kontrol programları gerekse liquidctl yazılımı ile kontrolü sağlayamadım. özellikle liquidctl aygıtı görmesine rağmen modu "quiet" e alamadım. fanlar her zaman yüksek rpmde dönmektedir. haliyle bu da ses yapmaktadır.

liquidctl üzerinde commander pro aynı özelliklere sahip (vendor id, product di vb) 2 tane gördüğü için oradan komutları da giremedim. h115i için komutları girdiğimde ise uygulamadı. misal fan hızını sıfırladım yapmadı. pump modunu quiet veya extremeye aldım uygulamadı.

Farede windowsdaki gibi akıcılık alamadım. dpi aynı olmasına rağmen daha yavaş geldi.

Özellikle sıvı soğutmayı quiet moduna alırsam benim için kullanışlı bir macos olacak.

bir de i2c serial bus controller ile management engine interface controller denilen aygıtların yüklemesini de yapamadım. internetteki ssdt compile yardımlarını uygulamama rağmen beceremedim sanırım.

bu aygıtların ismi
_SB.PC00.HECI --> management engine
_SB.PC00.i2c0 --> serial bus controller

Sistemim:
11700K
Asus Tuf Z590 Plus Wifi
6900xt
Corsair H115i
Corsair K100 RGB
Corsair RGB Ram
Logitech g900
bir de sesi hdmi üzerinden monitörden alıyorum. görev çubuğundaki ses üzerinde artırma veya azaltma yapamıyorum. klavyeden de sesi kontrol edemiyorum
ekleme: monitorcontrol ve eqmac ile hem ses hem de ekran parlaklığının kontrolü sağlandı
ekleme: liquidctl ile h115i nin kontrollerinde sıkıntı yok.
şu HECI ve i2c0 aygıtlarını tanıtmak kaldı

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

rambetiko

APPRENTICE
24 May 2020
16
1
21
teşekkürler hocam. araştırıyorum deniyorum bakalım. windows sistemlerindeki gibi dock daki simgeye bastığımda uygulamanın açılması ve müteakiben tekrar bastığımda simge durumuna gelmesi ayarı var mı?

smbus tanımış vaziyette.
resimdeki gibi tanıtılmayan sürücüler mevcut. bunlar i2c controller, imei ve spi controller

driver.jpg

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bunların tanıtılmayanların hackintosh için bir önemi yok. Yine de burda gönümesin veya isimleri doru çıksın diyorsanız Config > DevicesProperties altın bu aygıtların girdilerini kaldırabilir veya yeniden adlandırabilirsiniz.

macOS için Docktaki simgeye uygulamayı küçültme ayarı vardır. Bunu Sistem Tercihleri > Dock ve Menü Çubuğu kısmından Pencereleri Uygulama Simgesine küçült seçeneğini aktif edin. Bu uygulama penceresiindeki sarı simge durumuna getir kısmına tıkladığınızda pencereyi uygulama simgesine küçültür.

macOS için dock simgesinden tıklayarak uygulamayı küçültmek için bir ayar yoktur. Bu aşamada alışkanlıklarınızdan biraz ödün vermelisiniz. o an ekrandaki pencereyi görmek istemiyorsanız uygulama başlığına tıklayın ve uygulamayı gizle seçeneği seçin.

Ekran Resmi 2022-11-25 21.34.07.png

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

rambetiko

APPRENTICE
24 May 2020
16
1
21
13.0.1 versiyonu temiz kurarak işlemleri bitirdim. bir konuda csr-active-config ayarlaması dikkatimi çekti. tam olarak ne işe yarıyor? bendeki ayar FF0F0000 şeklinde

sıvı soğutma cihazını icue uygulaması görmedi ama liquidctl ile kontrol edebiliyorum. sistem başlangıcına otomatik ayarı yapan uygulamayı ekledim.

bazı test sonuçları aşağıdaki gibi. işlemci 4.6 ghz ye kadar çıkabildi.

cinebench.png
test.png

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
bir konuda csr-active-config ayarlaması dikkatimi çekti. tam olarak ne işe yarıyor?
macOS BigSur sürümünden sonra Sistem Bütünlük Korumasını (SIP) getirdi ve artık sistem dizinindeki dosyalara müdahaleyi sınırladı. Bazı durumlarda uyumsuz donanımı yamalak veya daha ince ayarlar durumunda SIP kapatmak gerekiyor. csr-active-config SIP kapatmak için Opencore getirdiği bir esneklik. Eğer SIP gerektirecek bir durum yoksa özellikle güvenlik uygulamları için bu değerin 0000000 olarak girilerek varsayılan olarak SIP aktif bırakılması önerilir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662