ÇÖZÜLDÜ Intel UHD 630 Siyah Ekran Hatası

esbejk

APPRENTICE
4 Tem 2017
72
21
71
30
merhaba,

Bu forumdaki Sierra 10.12.4 sonrası ekran parlaklığı çalıştırma rehberini uyguladım ekran parlaklığı kontrolü aktifleşti herhangi bir sıkıntı yok ancak bazen clover ile boot ederken siyah ekrana geçiyor görüntü gelmiyor ancak arka planda sistem açılmaya devam sesleri vs geliyor, ancak bu her zaman olmuyor kafasına göre bazen arka arkaya iki üç sefer boot ediyorum normal açılıyor bazen bir açılıyor bir açılmıyor, bazen iki üç sefer boot ettiken sonra normal açılıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu sorun ekran parlaklığı ile ilgili düzenlemeler yaptıktan sonra ortaya çıktıysa düzenlemelerde bir sorun olabilir. Ek olarak Drivers64UEFI içine şunu koyup dene.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

esbejk

APPRENTICE
4 Tem 2017
72
21
71
30
Emu dosyası halihazırda yüklü clover içinde gerekli kısımda, rehberi tekrardan takip edip adımlarda bir eksiklik veya yanlışlık var mı onu kontrol etmem gerekiyor.

Sorun dsdt, ssdt dosyalarıma uyguladığım rename GFX to IGPU yamasından kaynaklanmakta. AppleBacklightInject ve SSDT-PNLF dosyalarını rehbere uygun şekilde kurdum. Sonrasında config dosyasında
ACPI/DSDT/AddPNLF = true
Devices/SetIntelBacklight = true
Devices/SetIntelMaxBacklight = true

olarak kaydettim. Bu şekilde parlaklık çalışmaya devam etti ve siyah ekran problemim ortadan kalktı.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler