ÇÖZÜLDÜ SMBIOS Değişikliği Sonrası Sorun

pltbkr

APPRENTICE
31 Ara 2018
30
13
21
Merhaba uzun süredir sıkıntısız kullandığım sistemi bugün configde tema değişikliği yapmak için açtım. Hazır açmışken SMBİOS ayarlayınıda oynamak istedim fakat sanırım yanlış sürümü seçtim. Şuan clover ekranı gelmesine rağmen boot ederken sistemi bilgisayar tamamen kapanıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Clover ayarlarında sanırım değişiklik yapabiliyorum ama eski bilgileri silsemde aynı şekilde sıkıntı yaşıyorum.
Yedeklemesini almadığım çok fazla önemli belgem var. Umarım çözüm yeniden kurulum olmaz.
Aldığım hata bu şekilde.
40B2A063-5D13-49CF-84DF-C003004E011D.jpeg

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

pltbkr

APPRENTICE
31 Ara 2018
30
13
21
Clover/options smbios ayarlarını iptal etme durumunuz olabilir bir göz atabilir misiniz?
Sisteminde windows kurulu mu?
Windows üzerinden EFI Bölüntüsüne Erişmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu rehberi takip ederek EFI ulaşıp configi düzenleyiniz.
Hocam evet sistem windows yanına kurulumdu. Baya aradım kurcaladım fakat hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım. Windows üzerinden EFI bölüntüsüne erişseniz dahi herhangi bir değişiklik yapamıyorsunuz. Asıl problemde o zaman başlıyor bu sefer windows otomatik başlatma düzeltme sistemi devreye giriyor ve efi bölüntümüzü bozuyor. Şuana kadar edindiğim bilgiler bunlar. Çözüm olarak USBye clover yükleyip en azından USB üzerinden çalışan config ile boot etmeye çalışıp en azından verilerimi kurtarmaktı. Fakat oda çalışmadı. Bu sefer sistem bootloop veriyordu. Bende çözümü Paragon Partition ile Apple HFS sormatlı bölüntümü Windows üzerinden kopyalayarak çözdüm. En azından datalarımı kurtarabildim. Yakındada çalışmayan bölüntüler dahil bütün diski silip sıfırdan sadece mac os yüklemesi yapıcam. Bu konu hakkındada böyle sorunlar yaşayan insanlara hangi yolları deneyebilecekleri benzeri bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Umudumu kesmişken geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Hocam evet sistem windows yanına kurulumdu. Baya aradım kurcaladım fakat hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım. Windows üzerinden EFI bölüntüsüne erişseniz dahi herhangi bir değişiklik yapamıyorsunuz. Asıl problemde o zaman başlıyor bu sefer windows otomatik başlatma düzeltme sistemi devreye giriyor ve efi bölüntümüzü bozuyor. Şuana kadar edindiğim bilgiler bunlar. Çözüm olarak USBye clover yükleyip en azından USB üzerinden çalışan config ile boot etmeye çalışıp en azından verilerimi kurtarmaktı. Fakat oda çalışmadı. Bu sefer sistem bootloop veriyordu. Bende çözümü Paragon Partition ile Apple HFS sormatlı bölüntümü Windows üzerinden kopyalayarak çözdüm. En azından datalarımı kurtarabildim. Yakındada çalışmayan bölüntüler dahil bütün diski silip sıfırdan sadece mac os yüklemesi yapıcam. Bu konu hakkındada böyle sorunlar yaşayan insanlara hangi yolları deneyebilecekleri benzeri bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Umudumu kesmişken geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Sorununuzun çözülmesi ve uğraşınız için tebrik ederim. Benzer sorunlara çözümler forumda mevcut fakat konulara daha hızlı çözüm için eehberinizi bekleriz.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler