Merhaba arkadaşlar. RX470 kartımı emekliye ayırma zamanı geldi diye düşündüm ve yeni yıla girmeden yani fiyatlar da daha fazla uçmadan Ekran Kartımı güncelleme kararı aldım. Yakın zamanda kartım geldi ve sisteme bağladım.
Kullandığım EFI dosyası RX470 ile uyumlu olunca direkt olarak yeni kart sisteme tanıtılmadı.
Forumda ve dış forumlarda biraz araştırmayla Bios ayarlarımdan COM Serial Port kapattım. Şuana kadar tüm kurulumlarımda hep açıktı kapatmaya gerek görülmüyordu.
Araştırmalarıma göre Whatevergreen.kext devredışı kaldı yani sildim.
Daha sonra boot komutlarından agdpmod=pikera da silindi.
Sadece alcid=1 bırakıldı ses için.
Performans olarak RX470 ile gözle görünür farklar var. Bunu hemen hissettim. Açılış kapanış ve masaüstünde.
Bu kartta 2 port bulunmakta. HDMI ve DisplayPort. DP'den görüntü almam gerekiyor HDMI portu TV de kullanıyorum. Bu şekilde kullanmak için de en uygun SMBIOS MacPro7.1 olarak karşıma çıktı. Diğer smbioslarda (iMacPro1.1-iMac20.2) DP den sinyal alamıyorum. Biraz araştırdım ve düzenlemeler yaptım ama beceremedim sanırım.
Şuan 2 port MacPro7.1 smbiosu ile sorunsuz çalışıyor.
Bazı RX6600 kullanıcılarI iMacPro 1.1 ve iMac 20.2 olarak kullanıyor. Onların EFI dosyalarını incelediğimde Whatevergreen.kext ve agdpmod=pikera boot komutunu görüyorum. Bende bunlar gereksinim duymadı. Biraz garibime gitti. Onlar sürüm olarak Ventura ve Monterey kullanıyordu. Ben Sonoma kullanıyorum. Bu yüzden mi bu sildiğim kext ve boot komutuna gerek kalmadı?
Bu Ekran Kartını Display Port ile en iyi şekilde kullanmak için smbios seçimi MacPro 7.1 mi olmalı sizce? Yoksa başka bir yoldan iMacPro 1.1 ile HDMI kullanarak Display Port'umu aktif etmeliyim?
Kullandığım EFI dosyası:
SONOMA RX6600 EFI.zip
drive.google.com
- BootLoader
- OpenCore 1.0.3
- Anakart Modeli
- ASUS H81M-C
- İşlemci Modeli
- İ5 4460
- Grafik Kartı
- MSI RX 570
- Ses Kartı Modeli