Sevindim. Güle güle kullanın. Ben de sayenizde Navi 10 ekran kartları için de bazı durumlarda WEG kaldırmak gerektiğini öğrendim

Bu arada WEG kullanabilirsiniz. Sürüm 1.7.d1 ve kurulum/güncelleme sırasında pasifleştirme için wegdetectmode=norec boot komutunu kullanmanız gerekir.
GitHub - laobamac/WhateverGreen: A fork of WhateverGreen for macOS Tahoe.
Çok teşekkürler hocam. Valla ekran kartının değişiği de gelir bizi bulur hep

Bir de ekleme yapayım bende az önce keşfettim. (Ekte görseli mevcut)
Tahoe güncellemesi yaptıktan sonra macOS otomatik olarak FileVault'u aktifleştirmiş. (belki bu da bana denk gelen bir olaydır, bilmiyorum

) Benim kurduğum kullanıcı şifre korumalıydı ama FileVault şifremi kabul etmedi. Bunu çözmek için de hemen araştırma yaptım ve Tahoe'nin FileVault driverlarında sanırım desteklenmememe durumu varmış (?) Acidanthera'nın apfs_aligned.efi dosyası bunu çözüyormuş. Denedim ve gerçekten çalıştı. Nasıl yaptığımı buraya ekleyeyim, belki aynı durumla karşılaşan arkadaşlar olur.
OcBinaryData/Drivers/apfs_aligned.efi at master · acidanthera/OcBinaryData linkinden apfs_aligned.efi dosyasını indirdim.
EFI klasörümde OC klasörüne girip indirdiğim dosyayı Drivers klasörüne kopyaladım.
Config dosyamı OpenCoreAuxilaryTools ile açıp soldaki UEFI kısmına girdim ve yukarıdaki APFS bölümünde olan EnableJumpstart’ın kutucuğundaki tiki kaldırdım.
Ardından kendi şifremi girdiğimde macOS boot edildi. Bilmiyorum belki forumda başka çözümler de paylaşılmıştır, sonuçta çok hızlı şekilde yanıt alabiliyoruz

ama paylaşılmamışsa bunu da paylaşabilirsiniz. Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler, iyi geceler.