ÇÖZÜLDÜ USB 3.0 Portlarını Çalıştıramıyorum

Parmenides

APPRENTICE
25 May 2020
28
10
21
Şu videodaki yöntemi uyguladım fakat işe yaramadı, USB 3.0 portlarında deneme yaptığımda yeşile dönmedi.

PCle kısmında çalışmayan donanımlarım arasında görülüyor. 3 tane görülüyor burada ama bilgisayarımda 2 tane 3.0 portu var.

Mac OS Sürümü 11.3

Ekran Resmi 2021-06-12 22.28.11.png

Bilinen kexxtlerin hepsini dedim. Ayrıca USBMapMaster terminaliyle denediğimde sonda şu hatayı verdi:

Found empty controllers!
The following controllers have no enabled ports:

- EH01@1a000000
- EHC0@1d000000

Choose whether to (i)gnore or (d)isable them:
EDİT

ÇÖZDÜM SORUNU

Forumun altını üstüne getirdim ve nihayet 3.0 portlarını çalıştırabildim. :D Bu forum iyi ki var. Teşekkür ederim.

Daha sonra benzer sorunu yaşayacaklar için çözüm:

Benim sorunum 3.0 portlarının 2.0 şeklinde veya verimsiz çalışması değildi. 3.0 portlar 2.0 şeklinde de çalışmıyordu, daha doğrusu hiçbir şekilde 3.0 portuna takılan aygıtlar çalışmıyordu.

Önce USBInjectAll kextini kext klasöründen tamamen sildim. Orada laptop usbx gibi usb ile ilgili kextler yamalar varsa onları da silmek gerekiyor. USBInjectAll kextini config dosyasından da temizledim.

Daha sonra Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusunda belirtilen yöntemi uyguladım. Önce fare alıcısı dahil USB'ye takılı her şeyi söktüm. Sonra alıcıyı tek tek portlara taktım. Burada sanırım kilit nokta ilk olarak 3.0 portlarına takmaktı çünkü ilk denememde alıcı 2.0 portunda takılıydı, olmamıştı. Bu yüzden önce çalışmayan 3.0 portlarına takmaya karar verdim (umutsuzca)

Porta takınca terminalde 5 saniyede bir akan kısımda belirtilen portu gösteren adres önce mavi oluyor, sonra yeşil oluyor. Fakat 2 tane 3.0 portundan 1 tanesini görmedi. Yani konuda anlatıldığı gibi maviden yeşile dönmüyordu portlardan birisi. Böyle bir sorun olursa devam edin.

Porta takın, 5-6 saniye bekleyin devam edin. Tek tek yapmak gerekiyor. 3.0 portlarından sonra 2.0 portlarına da taktım. Daha sonra konuda anlatıldığı gibi q-p-k harflerine basıp kext dosyasını almaya çalıştım fakat uyarı verdi çalışmayan portu göstererek. Ona da İ dedim (ONAYLADIM) , kext dosyası çıktı. (VERİLEN UYARI KONUYU AÇTIĞIM MESAJDA ÜSTTE HEMEN) Çıkan kextin adı: USBmap.kext Evet bu dosyayı OC içindeki kext klasörüne attım, sonra da config'e işledim. Bilgisayarı yeniden başlattım. USBmap Master terminalinin görmediği 3.0 portu dahil diğer port da şu an çalışıyor. Fakat sanıyorum 2.0 şeklinde çalışıyor. Onu da hackintool ile halledeceğim. Sevgiler.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Casper CSD GT940
Anakart Modeli
C15B
İşlemci Modeli
İntel 4210M
Grafik Kartı
İntel HD4600
Disk ve RAM
8GB
  • Like
Tepkiler: kindo ve montezuma

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sorunun çözümesine sevindim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Parmenides
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler