Merhabalar bundan yaklaşık 1-1.5 yıl önce Big Sur kurulumu yapmıştım yine OSXInfo sayesinde
o zaman için Monterey harika ilerliyordu sistem oldukça akıcıydı ve her şey istediğim gibiydi. Şimdi tekrardan kurulum yapmak istiyorum. (Monterey'i sileli 2-3 ay olmuştur.)
Bundan dolayı bir kaç sorum var. Monterey'de kullandığım EFI'mi muhafaza ediyorum bu konuya da ekleyeceğim kontrol sağlarsanız çok mutlu olurum herhangi bir uygunluk/uyumsuzluk var mı diye ben pek anlamıyorum EFI'lerden çünkü
İmzamda sistemim yer alıyor ^^
(Ek olarak ben bir kere daha Ventura kurmaya çalışmıştım ama hiçbir şekilde USB okumuyordu direk Windows'u başlatıyordu. Bu konu hk. bilgisi olan var mı acaba? USB'yi görüyor USB'yi seçiyorum ama hala Windows'u başlatıyor. SecureBoot gibi opsiyonlar kapalı BIOS üstünde.)
usb'yi değiştirdim, farklı slotlara taktım yani kaba olarak yapılabilecek bütün şeyleri denedim usb ile...
Şimdilik bu kadar teşekkür ediyorum. (İncelenmesi gereken iki içerik hatırlatılmak üzere: EFI kontrolü ve neden boot edemiyorum USB'den.)
EFI'de burada yer alıyor.
EFI için virustotal burada yer alıyor
Bundan dolayı bir kaç sorum var. Monterey'de kullandığım EFI'mi muhafaza ediyorum bu konuya da ekleyeceğim kontrol sağlarsanız çok mutlu olurum herhangi bir uygunluk/uyumsuzluk var mı diye ben pek anlamıyorum EFI'lerden çünkü
İmzamda sistemim yer alıyor ^^
(Ek olarak ben bir kere daha Ventura kurmaya çalışmıştım ama hiçbir şekilde USB okumuyordu direk Windows'u başlatıyordu. Bu konu hk. bilgisi olan var mı acaba? USB'yi görüyor USB'yi seçiyorum ama hala Windows'u başlatıyor. SecureBoot gibi opsiyonlar kapalı BIOS üstünde.)
usb'yi değiştirdim, farklı slotlara taktım yani kaba olarak yapılabilecek bütün şeyleri denedim usb ile...
Şimdilik bu kadar teşekkür ediyorum. (İncelenmesi gereken iki içerik hatırlatılmak üzere: EFI kontrolü ve neden boot edemiyorum USB'den.)
EFI'de burada yer alıyor.
EFI için virustotal burada yer alıyor
- BootLoader
- OpenCore 0.7.7 | Monterey 12.1
- Laptop Modeli
- Monster Tulpar T7 v19.3
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 - 9750H 2.60GHz (12 cpus)
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 & Nvidia GTX 1660 Ti
- Ağ Aygıtları
- Intel Wireless-AC 9560
- Disk ve RAM
- 256 GiB SSD & 1 TB HDD & 16 GiB DDR4