Virtual bool IONVMeController Hatası

altankoray

PADAVAN
30 Tem 2021
123
22
71
Merhaba, cihazıma ventura kuruyordum hiçbir sorun yoktu kurulum ekranı geldi fakat bir kuruluşa ait dedi ve şifre girmemi istedi, ethernet bağlantımı çıkardım ve nvram resetleyerek tekrar kurulum ekranına gitmek istedim ve bu hatayı aldım. Ne yaptıysam çözemedim ve venturayı kurduğum ssd mi ve usb mi formatladım her şeyi baştan yaptım yani fakat değişen hiçbir şey yok. @yusufklncc hocamın efi’sini kullanıyorum legion 5
1F25A9AB-423C-4BF7-B54B-D0AC11886A35.jpeg

Bios ayarları yapılı.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
imzanızdaki Samsung Marka SSD PM991 serisi görünüyor ve bu SSD macOS için desteklenmeyen bir donanımdır. Aldığınız hata görseli de disk hatasıyla ilgilidir.
Her şeyden önce hackintosh için bu diskten kurtulmanız gerekiyor. Bununla beraber PM981 ve Micron2200S model SSD disklerde hackintosh için yaygın olarak sorun bildirilen modellerdir.
Ekteki kext bu gibi hataların giderilmesi içindir. İsterseniz bir de kexti config dosyanıza işleyerek deneyin. Ama bunun sadece iyi niyetli bir deneme olacağını unutmayın. Zira bu disklerin macos ile sorunları genellikle kroniktir.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: strangerone

altankoray

PADAVAN
30 Tem 2021
123
22
71
imzanızdaki Samsung Marka SSD PM991 serisi görünüyor ve bu SSD macOS için desteklenmeyen bir donanımdır. Aldığınız hata görseli de disk hatasıyla ilgilidir.
Her şeyden önce hackintosh için bu diskten kurtulmanız gerekiyor. Bununla beraber PM981 ve Micron2200S model SSD disklerde hackintosh için yaygın olarak sorun bildirilen modellerdir.
Ekteki kext bu gibi hataların giderilmesi içindir. İsterseniz bir de kexti config dosyanıza işleyerek deneyin. Ama bunun sadece iyi niyetli bir deneme olacağını unutmayın. Zira bu disklerin macos ile sorunları genellikle kroniktir.
Merhaba tekrardan, macos’i kurulum yaptığım ssd farklı ben daha önceden zaten monterey kullandım bir süre ve yeniden temiz kurulum yapmak istedim çıkan yeni sürümle birlikte fakat bu hatayı alıyorum

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Yukarıdaki kext ile denediniz mi?
Kurulum esnasında pm991 olan ssd bağlantısını sökerek deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: strangerone
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler