Wi-Fi kapalıyken sıkıntısız olarak kullandığım Bluetooth klavyede, Wi-Fi açıldığında bağlantı sorunları oluyor. Wi-Fi açıkken klavyeyi kullanmayı 2-3 saniye bırakınca bağlantı kopuyor ve klavyenin bağlanması için klavye tuşuna basmam gerekiyor, eğer yine kullanmayı bırakırsam yine ağlandı kopuyor vesaire. Ethernet ile bağlandığım interneti Wi-Fi üzerinden paylaşırken Bluetooth hiç çalışmıyor, açık görünüyor fakat herhangi bir aygıta bağlanamıyorum.
Wi-Fi kapalı, Bluetooth açık:
İnternet paylaşımı açık, Bluetooth açık: (!)
drive.google.com
Windows'ta da denedim ve Windows'ta böyle bir sıkıntı yok. Sanırım sıkıntı macOS'ta.
Uzun süren araştırmalar sonucunda sorunun sadece bende olmadığını; başka hackintosh cihazlara sahip kişilerde, hatta bazı Mac cihazlarda bile olduğunu öğrendim. Sorun Wi-Fi ve Bluetooth'un 2.4GHz sinyal frekansını kullanmasından kaynaklı. Eğer Wi-Fi 2.4GHz'de çalışırsa Bluetooth kullanılamıyor; ama eğer Wi-Fi 5GHz'de çalışırsa Bluetooth sorunsuz bir biçimde kullanılabiliyor. Örneğin Wi-Fi ile 5GHz'de internet paylaşımı yaparsam Bluetooth sıkıntısız çalışıyor; fakat 2.4GHz'de paylaşım yapınca Bluetooth tamamen kopuyor. Sanırım sorunun çözümü yok, çünkü baktığım hiçbir yerde sorunun çözümünü bulamadım. Eğer siz biliyorsanız lütfen yazın.
Soruna kısmi bir çözüm buldum.
Kısmi çözüm: Terminal'e
Wi-Fi kapalı, Bluetooth açık:
İnternet paylaşımı açık, Bluetooth açık: (!)
EFI.zip
drive.google.com
Uzun süren araştırmalar sonucunda sorunun sadece bende olmadığını; başka hackintosh cihazlara sahip kişilerde, hatta bazı Mac cihazlarda bile olduğunu öğrendim. Sorun Wi-Fi ve Bluetooth'un 2.4GHz sinyal frekansını kullanmasından kaynaklı. Eğer Wi-Fi 2.4GHz'de çalışırsa Bluetooth kullanılamıyor; ama eğer Wi-Fi 5GHz'de çalışırsa Bluetooth sorunsuz bir biçimde kullanılabiliyor. Örneğin Wi-Fi ile 5GHz'de internet paylaşımı yaparsam Bluetooth sıkıntısız çalışıyor; fakat 2.4GHz'de paylaşım yapınca Bluetooth tamamen kopuyor. Sanırım sorunun çözümü yok, çünkü baktığım hiçbir yerde sorunun çözümünü bulamadım. Eğer siz biliyorsanız lütfen yazın.
Soruna kısmi bir çözüm buldum.
Kısmi çözüm: Terminal'e
sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.airport.bt.plist bluetoothCoexMgmt Hybrid yazıp enter tuşuna basın ve sisteminizi yeniden başlatın. Eğer sistemi yeniden başlattıktan sonra Bluetooth bağlantı sorunları yaşarsanız (cihazların bağlantısının kesilmesi gibi) Terminal'e sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.airport.bt.plist bluetoothCoexMgmt yazıp enter tuşuna basın. Size göstermiş olduğum kısmi çözüm Wi-Fi açıkken Bluetooth ve Wi-Fi'ın çakışmasına engel olacaktır; fakat eğer Wi-Fi ile 2.4GHz üzerinden internet paylaşımı yaparsanız Bluetooth'u kullanamayabilirsiniz.Ekli dosyalar
-
68.7 KB Görüntüleme: 155
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore (0.9.5)
- Laptop Modeli
- Honor MagicBook X15
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5-10210U
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 620
- Ses Kartı Modeli