AMD A8-5600K Clover Boot Sorunu

roger

APPRENTICE
5 Nis 2017
19
1
0
37
Chameleon bootloader 2 tuşuna basınca çalışmıyor.
Legacy boot ettiğimdede Burda resetliyor pc'yi
w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg
NVMe yamasını kapatmamda fayda etmedi.
USB'yi formatlayıp tekrar TransMac ile imajı yükledim. şurdaki kextleri System\Library\Extensions klasörüne attım işeyaramadı.

USB neden bukadar sıkıntı çıkarıyor anlamadım.

4'e yakın kext fix yöntemi denedim. usb sorunu çözülmedi biosta acaba sıkıntımı var?
w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg
w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg w-LzNGqR_FPRJAWdGcpdWOKjlbZj7THw.jpeg

Şimdi sorun anakartta'mı yoksa CPU'da mı?
Burda A8 işlemcisi olan biri daha var

• Like
Tepkiler: sefer

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Benim dualcore sistemim, montezuma 10.12.4 imajı üzerinden kernel ve boot değişimi ile gittim ve tabi config.plist kexts :) (AMD A6-6400K ( Ekran kartı yoktur :D ) Clover uEFI ):
9815c1898be33b72850c3a5087856d96.png

En geç 1-2 hafta içinde imaja çevirebiliriz. İlk deneme başarılı :D.

roger

APPRENTICE
5 Nis 2017
19
1
0
37
Benim dualcore sistemim, montezuma 10.12.4 imajı üzerinden kernel ve boot değişimi ile gittim ve tabi config.plist kexts :) (AMD A6-6400K ( Ekran kartı yoktur :D ) Clover uEFI ):
Ekli dosyayı görüntüle 1295
En geç 1-2 hafta içinde imaja çevirebiliriz. İlk deneme başarılı :D.
Başarılar... :)
İşlemciniz INTEL Dual Core ise AMD A6 -6400K nasıl oluyor pek anlamadım.
Shanee'nin burda anlattığı bi teknik var config dosyasını istiyor SMBios dosyasını ona göre uyarlayacakmış dediği işlem nasıl yapılıyor?
"Kernel Patch" kernel yamalama olayı linuxtaki gibimi oluyor? bununla ilgili Türkçe kaynak kitap varmı?
Burdaki dosyalar apple driverları Custom Kext'leri mi Oluyor?

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Başarılar... :)
İşlemciniz INTEL Dual Core ise AMD A6 -6400K nasıl oluyor pek anlamadım.
Shanee'nin burda anlattığı bi teknik var config dosyasını istiyor SMBios dosyasını ona göre uyarlayacakmış dediği işlem nasıl yapılıyor?
"Kernel Patch" kernel yamalama olayı linuxtaki gibimi oluyor? bununla ilgili Türkçe kaynak kitap varmı?
Burdaki dosyalar apple driverları Custom Kext'leri mi Oluyor?
İşlemciyi sistem intel gösteriyor gerçekte amd. SMBios Sierra için iMac14,2 ayarladım.

roger

APPRENTICE
5 Nis 2017
19
1
0
37
İşlemciyi sistem intel gösteriyor gerçekte amd. SMBios Sierra için iMac14,2 ayarladım.[YENİ] macOS Sierra 10.12.4 (AMD) Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
İyi akşamlar... Sizin Hazırladığınız imajı bugün denedim,
Kod:
AppleUSBEHCI: : StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected
bu hatayı bi türlü aşamadım. kernelden kaynaklandığını zannetmiyorum, bu sorun için fake id veya başka bi çözüm olabilirmi?

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
İyi akşamlar... Sizin Hazırladığınız imajı bugün denedim,
Kod:
AppleUSBEHCI: : StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected
bu hatayı bi türlü aşamadım. kernelden kaynaklandığını zannetmiyorum, bu sorun için fake id veya başka bi çözüm olabilirmi?
Hangi aşamada oluyor bu (Kurulum öncesi veya sonrası)?
Ayrıca clover options üzerinden değişiklik denediniz mi?

roger

APPRENTICE
5 Nis 2017
19
1
0
37
[YENİ] macOS Sierra 10.12.4 (AMD) Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Konuya olası çözümler eklenmiştir lütfen ziyaret edip uygulamaya çalışınız.

AMD macos Sierra İmajı yeniden geliştirilmiştir. Lütfen indirip deneyiniz.

USB önerilerinizi denedim olmadı. SierraAMDV3 imajını denedim sorunu aştım ama boot'tan sonra MacOS kurulum ekranında,yükleyicide 15 dk kaldı diyip kalıyor ilerlemiyor? Birde GPT disk üzerine kuramıyorum mbr disk bölümüne kuruluyor.

Sizin hazırladığınız imajı indirdim azssonra onuda deniyeceğim.

sefer

APPRENTICE
15 May 2020
27
10
21
USB önerilerinizi denedim olmadı. SierraAMDV3 imajını denedim sorunu aştım ama boot'tan sonra MacOS kurulum ekranında,yükleyicide 15 dk kaldı diyip kalıyor ilerlemiyor? Birde GPT disk üzerine kuramıyorum mbr disk bölümüne kuruluyor.

Sizin hazırladığınız imajı indirdim azssonra onuda deniyeceğim.
Merhaba konu tarihi çok eski ama gerçekten çıkmazda olduğum için yazıyorum. Aynı anakarta ve işlemciye sahibiz. Siz sierra veya herhangi bir macOS sürümünü kurmayı başarabildiniz mi?

Laptop Modeli
Masaüstü PC
Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core I3 9100F
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 570 4GB
Ağ Aygıtları
(pasif)Asus USB N14 802.11N & (aktif)Realtek GBI-E PCI Ethernet
Disk ve RAM
8 GB DDR4 RAM - 240 GB SSD - 2TB HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Merhaba konu tarihi çok eski ama gerçekten çıkmazda olduğum için yazıyorum. Aynı anakarta ve işlemciye sahibiz. Siz sierra veya herhangi bir macOS sürümünü kurmayı başarabildiniz mi?
Konudaki imajı ve rehberi takip edip deneme yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sefer

APPRENTICE
15 May 2020
27
10
21
Konudaki imajı ve rehberi takip edip deneme yapabilirsin.
İlginiz için teşekkür ederim. Ben bu imajla sorunsuz bir şekilde "preinstall" kısmını tamamladım. Ama kurulum yaptığım diskten başlatınca "macOS could not be installed on your computer" hatası aldım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
Masaüstü PC
Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core I3 9100F
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 570 4GB
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Kurulum bittikten sonra sistemi yeniden başlatıp kurulum ekranına gelip, buradan kernel yaması yapılması gerekli. Rehberi dikkatli takip etmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sefer

APPRENTICE
15 May 2020
27
10
21
Kurulum bittikten sonra sistemi yeniden başlatıp kurulum ekranına gelip, buradan kernel yaması yapılması gerekli. Rehberi dikkatli takip etmelisin.
Kurulum bittikten sonra tekrar usb ile başlatıp terminali açıp "preinstall" komutunu girdim. Dediğiniz olay bu değil mi?
Kurulum bittikten sonra tekrar usb ile başlatıp terminali açıp "preinstall" komutunu girdim. Dediğiniz olay bu değil mi?
Bu arada yeni konu açtım isterseniz oradan devam edelim başka arkadaşlara da faydamız dokunabilir.

Laptop Modeli
Masaüstü PC
Anakart Modeli
MSI H310M PRO-VDH PLUS
İşlemci Modeli
Intel Core I3 9100F
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 570 4GB
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler