Asus k551lb DSDT / SSDT Sorunu

osiloskop

APPRENTICE
17 Eyl 2017
2
0
1
37
Merhaba @tosbaha
Forumda paylaşılan bilgiler ışığında Laptop'uma başarılı bir kurulum yaptım.Ses ve wifi çalışıyor açılma veya kapanmada problem yok. Sadece pil durumu ve ekran parlaklığı için ACPI yama yapmak kaldı. Problemim burada başlıyor. Sayın Montezuma nın verdiği tekniklerle denedim ama;
-Clover f4 veya fn+f4 işe yaramadı dosyalar belirtlen origin klasörüne çıkmadı.
-linux yönteminde çıkardığım dosyaları alamadım root erişimi sağlayamadım.Bir konuda farklı bir yöntem belirtmişti linux ile ilgili ama orada da sadece 1 adet dsdt dosyası çıkıyor.Bir arkadaşımızın çektiği videoda toplamda 11 adet dosya mevcut dsdt ve ssdt olarak.
-Son olarka patcher ile aldığım dosyalar da fixleri uyguladıktan sonra save ekranın birden fazla error verdiği için kaydetmedi.Sorunlu satırları sildikçe yenileri çıktı.
Bu durumu olabildiğince açılan konuları okuyarak halletmeye çalıştım ama sanırım bir yere kadar.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
47
Orjinal DSDT ve SSDT tabloları olmadan yama yapamazsınız. O tabloları çıkartmaya çalışın. Yaptığınız kuruluma göre Clover klasörü farklı yerde olabilir. Bazılarında ana HD de /EFI/ klasöründe olur. Bazılarında EFI isimli bir partition da olur. Buna dikkat edin.
 

osiloskop

APPRENTICE
17 Eyl 2017
2
0
1
37
Hocam sıkıntım da zaten tabloları çıkartamamam clover yöntemi ile sonuç alamadım.Linux tan aldığım DSDT.aml dosyası bad_header hatası veriyor.Makaleyi baştan sona tavaf etmeme rağmen ilerleyemiyorum.
 

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
47
Windows uzerinden RWEverything veya AIDA64 ile deneyebilirsiniz.
- RW-Everything ile Access menüsünden ACPI Table'ı seçin daha sonra çıkartmak istediğiniz tablonyu seçin ve Save As Binary seçeneği ile dosyayı kaydedin.
- AiDa ile sol alt köşeye de logo olan kısmma tıklayın oradan ACPI Tool u seçin. Save DSDT ile DSDT yi Save Table diğer SSDT tablolarını kaydedin.
 

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
546
361
301
Aynı Sorunla Bende Karşılaştım Tekrar Formatladım Formatlarken Efi Diye Msdos 32 250 mb Ben Partition Oluşturdum ve Sorun Kalmadı
Şuan Yama Yapıyorum İstersen Yamalı DSDT'yi Paylaşırım

X555LB.zip - Google Drive
 

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler