ÇÖZÜLDÜ Asus S46C (K46CB) HighSierra Kurulumu ve Karşılaşılan Sorunlar

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Merhaba,

Asus S46C (alt model K46CB) notebook'a macOS High Sierra 10.13.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu sayfasından indirdiğim notebook imajı ile kurulum yaptım. Sistemde windows 10, High Sierra, Kali ve Ubuntu kurulu. Hepsi clover boot ekranından sorunsuz açılıyor.

HighSierra Notebook imajı ile kurulum sınasında ve sonrasında herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Ancak kurulumdan sonra FN tuşları, wifi, pil göstergesi ve 1 usb portu çalışmadı. DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ve ASUS ZenBook UX303LA Hackintosh Rehberi - Technopat rehberlerini izleyerek başka bir hackintosh üzerinde DSTD ve SSDT yamalarını yaptım. Kullandığım yamalar sırasıyla ;
1- RehabMan - Remove _DSM methods,
http://raw.github.com/osxpc/PC-DSDT-Patches/master deposundan
2 - intelseries LPC,
3 - intelseries SMBUS,
4 - intelseries USBPOWER
MaciASL Repo deposundan
5 - ASUS A46CA,
RehabMan,
6 - Audio Layoutid 3,
7 - Fix _WAK _Arg0. V2,
8 - sys HPET Fix,
9 - sys IRQ Fix,
10 - sys RTC Fix,
11 - sys Fix PNOT/PPNT,
12 -igpu Brightness fix (HD3000/HD4000),
13 - bat ASUS N55SL/Vivobook,
14 - Rename GFX0 to IGPU,
15 - Rename B0D3 to HDAU,

Ayrıca https://osxlatitude.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=8079 adresinden indirdiğim dosyadaki,
ALS Patch.txt
Alternate BT Fn key patch.txt
Asus ACPI Backlight PNLF-IGPU-Patch.txt
Asus ACPI Backlight PNLF-Intel-GFX0-Patch.txt
Battery Patch.txt
Fn Brightness Keys Patch.txt
FnKeys as Function Keys Patch.txt
Keyboard Backlight Sleep Fix.txt
KeyboardBacklight 16Levels Patch (Haswell:Ivy).txt
KeyboardBacklight Patch (Haswell:Ivy).txt
Optional Fn key patches.txt

yamalarını DSDT dosyasına uyguladım.

SSDS dosyalarında sadece SSDS1 dosyasında intelseries generic fixes yamasına uyguladım. Diğerlerinde uygulanacak yama çıkmadığı için geçtim.

ACPIBacklight.kext ve AsusNBFnKeys.kext dosyalarını EFI/kexts/Other klasörüne koydum.

imaj dosyası ile oluşturduğum usb'deki EFI klasörünü kullandım. Eklemeleri bu klasör üzerine yaptım. USB ile gelen config.plist dosyasında ACPI/SortedOrder bölümünedeki sıralamayı aşağıdaki gibi yaptım.
DSDT.aml
SSDT-NVIDIA-Disable.aml
ssdt.aml Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberine göre oluşturuldu.
SSDT1.aml

Devices Audio ID 3 girdim.

Drop OEM seçeneğini işaretledim.
SMBIOS MacBookAir5,2 seçili

Bilgisayarın orjinal wifi kartı desteklenmediği için elimde mevcut Atheros AR9285 ile değiştirdim. ve Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter Driver Tanıma Sorunu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu adımlar ile çalıştırdım.

Bilgisayarın çalışmasında sorun yok. Bilgisayar bekleme moduna giriyor, sorunsuz çıkıyor. Ses mükemmel çalışıyor. FN tuşları ses kısma, açma, mute çalışıyor. media oynatma tuşları çalışıyor.

Çözemediğim sorunlar,
1 - Bilgisayarın sol tarafında 1, sağ tarafında 2 usb portu var. Sağ taraftaki portların birini çalıştıramadım.
2 - Ekran parlaklığı NF tuşları ile çalışıyor görünüyor, ekran göstergesi çalışıyor ancak ekran parlaklığında herhangi bir değişme olmuyor.
3 - Touch pad ile tam fonksiyonlu çalışması için ne yapmam gerektiğine karar veremedim.

@montezuma hocam buraya kadar hazırladığınız rehbeler ve forum oldukça yardımcı oldu. Kalan sorunları çözmek için önerilerinize ihtiyacım var.

Düzeltme,

Touchpad'i çalıştırmak için bir kaç kez açıp kapattım. Bir kaç kext yükledim, çalışmayınca sildim. Şimdi farkettim ki parlaklık ayarı çalışmaya başlamış. :).

Touchpad için windows 10'dan kimlik ve id bilgilerine baktım.
ACPI\ETD0108

\_SB.PCIO.LPCB.PS2M

hangi kext yükleyeceğim konusunda bir fikir edinemedim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
256 GB LiteOn M.2 SSD & 8GB DDR4 2133MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
19 Ara 2017
207
37
271
34
Touchpad ile ilgili ekleme yapmam gerekirse tam fonksiyonlu olarak çalışmayabilir. Bu durumda klavye ayarlarından kestirmeler kısmından hareketleri tanımlayabilirsiniz.

Usb portunun çalışmama sebebi 3.0 olduğundan olabilir diye düşünüyorum.

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Usb portunun çalışmama sebebi 3.0 olduğundan olabilir diye düşünüyorum.
Merhaba,
Yan yana iki port ikiside usb 3.0 biri çalışıyor. Diğeri çalışmıyor. Windows'ta, Kali ve Ubuntu'da çalışıyor. Sistem raporunda USB 3.0 'da port 2, port 3 görünüyor. Ama port 1 görünmüyor dolayısıyla da çalışmıyor.

Touchpad için aşağıdaki konudaki paylaşılan kextler ile deneme yapabilirsin. Elbette konudaki kurulum adımlarını takip ederek.
ELAN, FocalTech and Synaptics (Smart Touchpad) Driver (Mac OS X) - Smart Touchpad - OSXLatitude.com
Merhaba,
Sayfadaki SmartTouchPad_v4.6.5 versiyonu ile touchpad'i çalıştırdım. :)

ASUS S46C (K46CB) başarılı kurulumlara eklemek için ne yapmalıyım?

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
ASUS S46C (K46CB) başarılı kurulumlara eklemek için ne yapmalıyım?
Kurulum adımlarını, kullandığın dosyaları alınan hataların çözümlerini aşağıdaki kategoride konu açarak paylaşabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
Merhabalar,

Aynı laptop bende de mevcut ve bende High Sierra kullanmaya niyetlendim. Birkaç gündür uğraşıyorum. Öncellikle kurulumu başarıyla yaptım clover ı kurdum touchpad i (elan kext leri kullanmadım başka kext buldum) klavyeyi çalıştırdım.

Cihazın kendi wifi sinin kext ini buldum ve çalışıyor hatta bu mesajı da ondan yazıyorum.

Öncelikle temel eksiklerim Nvidia gt635m i disable etmem gerekiyor. Ses çalışmıyor. Fn tuşlarını bir ara çalıştırdım ama sanırım kullandığım son kextle uyumlu değil onu düzeltmem gerek. Sağ taraftaki ikili usb nin jak tarafında olan çalışmıyor.

Sorunları çözmek için rehberinizi takip etmeye çalışıyorum, DSST ve SSDT kısımlarını biraz daha açıklayıcı yazar mısınız? Rehberleri okudum çıkartmayı clover dan f4 ile yaptım. Masaüstüne kopyaladım. isal yi usr/bin e kopyaladım. Sonra patchleri yapıp kaydedip origins e geri yükledim değişen bir şey olmadı belki yanlış yaptım.

Belirttiğim konular için yardımcı olursanız sevinirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
Merhaba @montezuma hocam,

Dediğiniz linkleri inceledim özellikle ekran kartına bir kaç eksiğim varmış şuan fanım daha sessiz ve fan demişken Hwmonitör ü kurunca özellikle FakeSMC.kext i kurunca açılmıyor ve backup ı geri yükleyerek açıabiliyorum. Bununla alakalı fikriniz varsa duymak isterim. Voodoo kurulumu da yaptım sonuç baya güzel şuanda.

Ayrıca post u açan arkadaş gibi bende 3 USB nin (1x3.0 ve 2x2.0) dan birini kullanamıyordum. AppStore verify hatası için Clover Configurator den SMBIOS dan model değişikliği yaparken (EFI/CLOVER/config.plist dosyası üzerinde) usb lerin çalışma durumunun değiştiğini fark ettim yani çalışmayan çalışmaya başlayıp çalışanın da çalışmaması durumu. Çözüm olarak MacBoonAir7.2 yi seçerek yaptım ve şuan tüm usb ler çalışıyor. Sanıyorum ki mesele bios u algılamada. Bu bilgi de ek olarak bulunsun. Eğer değişik şeyler keşfedersem buraya eklerim.

• Like
Tepkiler: mevlutk

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Dediğiniz linkleri inceledim özellikle ekran kartına bir kaç eksiğim varmış şuan fanım daha sessiz ve fan demişken Hwmonitör ü kurunca özellikle FakeSMC.kext i kurunca açılmıyor ve backup ı geri yükleyerek açıabiliyorum. Bununla alakalı fikriniz varsa duymak isterim. Voodoo kurulumu da yaptım sonuç baya güzel şuanda.
HWmonitör aşağıdakini kullan.
HWSensors download | SourceForge.net
Bunu kurmadan önce ilk olarak mevcut FakeSMC si, ardından bununla gelen FakeSMC kur. Zira bu uygulama, bunun içinde gelen FakeSMC ile düzgün çalışır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Cihazın kendi wifi sinin kext ini buldum ve çalışıyor hatta bu mesajı da ondan yazıyorum.
Cihazınızdaki WİFİ modeli nedir? Bulduğunuz kext adresini veya kext'i paylaşabilir misiniz?

Nvidia GeForce 740M model ekran kartını, kurulum imajı usb'si hazırladığınızda oluşan efi klasörünü harddisk'teki efi klasörü ile değiştirirseniz, otomatik devre dışı bırakmış olursunuz.

10.13.6 güncellemesini sorunsuzca yükledim. Yüklemeden sonra AR9285 WİFİ kart'ı görmedi,
adresindeki yamalanmış KEXT'i rehberde anlatıldığı gibi geri yükleyince çalışmaya başladı.

Ayrıca post u açan arkadaş gibi bende 3 USB nin (1x3.0 ve 2x2.0) dan birini kullanamıyordum. AppStore verify hatası için Clover Configurator den SMBIOS dan model değişikliği yaparken (EFI/CLOVER/config.plist dosyası üzerinde) usb lerin çalışma durumunun değiştiğini fark ettim yani çalışmayan çalışmaya başlayıp çalışanın da çalışmaması durumu. Çözüm olarak MacBoonAir7.2 yi seçerek yaptım ve şuan tüm usb ler çalışıyor. Sanıyorum ki mesele bios u algılamada. Bu bilgi de ek olarak bulunsun.
@DammL dediğin gibi config.plist SMBIOS'ta Produck Name olarak MacBookAir7.2 'yi seçince usb'lerin tamamı çalıştı. Teşekkür ederim.

HWmonitör aşağıdakini kullan.
HWSensors download | SourceForge.net
Bunu kurmadan önce ilk olarak mevcut FakeSMC si, ardından bununla gelen FakeSMC kur. Zira bu uygulama, bunun içinde gelen FakeSMC ile düzgün çalışır.
@montezuma verdiğin adresteki HWSensors'u söylediğin şekilde kurdum. Düzgün çalışıyor. Teşekkürler..

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
Cihazim da gt635m var ama ekran kartı işini çözdüm. Artık proble m değil. 10.13.6 yamasını da kurdum bir problem yok. Wifi kartımın modeli AR9485 bulduğum zip dosyasında AR9262-AR9263-AR9565 gibi Kextler de var. Dosyanın içinde 3 Kext var ATH9KInjector.kext ve Lilu.kext dosyalarını EFI/CLOVER/kext te 10.13 ve other içine attım sonra tüm kextleri Kext utility ile yükledim.

- Kextlerin bulunduğu zip.

Onun dışında HwMonitör benimde çalışıyor ve sadece fanRPM i görmüyor :/. Ayrıca Elan Touchpad 4.6.5 i de kurdum istediğim hareketleri (gestures) ayarladım lakin 3FingerLeft ve 3FingerRight Swipe hareketlerine Backward ve Forward atadım lakin çalışmıyor. Backward ve Forward hareketlerini hiç bir şekilde yapamadım. İşin garibi dün çalışıyordu sanırım 10.13.4 ten 6 ye geçtiğimde olmadı. Belki bazı kextleri tekrar eklemem gerekebilir.

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Bende AR9285 kart takıp öyle çalıştırmıştım. Taktığım kartın bluetooth'u yok. Sizde wifi'yi çalıştırdığınızı söyleyince o nedenle sordum kart modelinizi.

Aslında Asus K46CB'nin orjinal WİFİ kartı AW-NB290. Bu kartın çalışmadığı söyleniyor ama bir youtube'daki rusça bir videoda nasıl çalıştırılacağı
anlatılmış. Wifi'yi çalıştırdım. Ama bluetooth'u çalıştırmayı başaramadım. Biraz uğraşmam gerekiyor. Yinede cevabınız için teşekkür ederim.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
K46CB nin nasıl farklı ki? ben değiştirmedim cihazın ilk gününden beri olan kart. Bilemedim. Şu touchpad gesture olayını denediniz mi hiç? Detaylı olarak istediğiniz komutu yaptırabildiniz mi? Az evvel karşılaştığım olay şu Forward komutu verdiğimde eğer klavye TR klavyesiyse bilgi ver i açıyor (Command + ü) değilse açmıyor. Sanırım komutları kısayollarını değiştirmem gerek ama klavye kısayollarında herşey yok. @montezuma hocam belki bir fikir verir bunu da çözersem olay tamam :D

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Bende aynı notebook'tan 2 tane var. Şimdi diğerini kontrol ettim. Orjinal wifi kartı ASUS AW-NB097 imiş. İnternette AW-NB290'ın çalıştığını okuyunca elimde vardı bir tane onu taktım. Hem wifi hemde bluetooth çalışıyor şu anda. Touchpad tek tık, çift tık ve iki parmakla kaydırma çalışıyor bende. Sistem Tercihlerinde izleme dikdörtgeni açtığımda boş bir pencere geliyor. Daha önce izleme dörgeni bulunamadı hatası veriyordu.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
anladım. ben kartın incelemedim çok linux de AR9485 i görünce yapıştım ona :D. Touchpad olayını da çözdüm mesele ingilizce diline ve klavyesine adapte edilidiği için dil ve klavye dili değiştiğinde sistem düzgün çalışmayabiliyor. Eğer tr klavyede isen klavye kısayollarına kullandığın dil de (ingilizce ise Backward ve Forward, türkçe ise Geri ve İleri) komutu ve kısayolu girerek çalışıyor ama çakışmalar çıkabiliyor. En sağlıklı touchpad kullanımı ingilizce dilinde ingilizce klavyede. Ayrıca tercihlerdeki touchpad ayarları tam çalışmıyor kext in içinde info.plist i düzenlemek ve tekrar kext i utility ile yüklemek gerek.

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
touchpad için kullanıdığın kext'i veya adresini almam mümkün mü?

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
kext aslında önceki mesajlarda konu olan 4.6.5 in güncel hali gibi birşey. Ben kendi istediğim şekilde editledim info.plist i. Hareketleri şöyle anlatayım;

- iki parmak tap (dokunmak) sağ tıklama yapıyor eğer çalışmazsa sistem tercihlerinde touchpad de ikincil tıklamayı kapayıp açmak gerek
- üç parmak tap F33 e denk orda ne atandıysa o çalışıyor bende birşey atılı değil ondan boş.u
- üç parmak yukarı kaydırma Application Switch yani alt-tab yaptığımızda acılan menü
- üç parmak aşağı kaydırma uygulamayı minimize ediyor
- üç parmak sol kaydırma ileri
- üç parmak sağ kaydırma geri
- dört parmak yukarı kaydırma uygulamayı tam ekran yapıyor eğer tam ekrandaydı çıkıyor
- dort parmak aşağı kaydırma uygulamayı kapatıyor (tamamen kapatıyor sol üstteki kırmızı tuş gibi değil)
- dört parmak sol kaydırma sağ tarafta olan masaüstüne (desktop) geçiyor
- dört parmak sağ kaydırma sol tarafta olan masaüstüne geçiyor
- dört parmak tap mission control ü açıyor
- beş parmak tap dashboard u açıyor

lauchpad i açmak için tercihlerde launcpad kısayolunu işaretleyip kısayolu istediğin hareketi yaparak belirleyebilirsin (bende 5 parmak birbirine kapamayı atadım)

onun dışında belli süre basılı tutularak yada basılı tutarken tıklayarak açtığın menü ayaları da var bende sadece 4 parmakta Force quit menüsü açılıyor.

ayrıca Edge swipe ayarları var ama bende kapalı şuan kullanmıyorum windows gibi pencere yönetimi olayını ayarlarken kullanıcam.

onun dışında bildirim merkezini açabilirsin onu daha ayarlamadım sanırım 3 parmak tap e ayarlayacağım.

- kendi ayarlarını yapman içinde Kext e sağ tıklayıp paket içeriğini göster diyorsun. contents klasörüne girip info.plisti editör (herhangi bir editör) ile açıp gerekli ayarlamaları yapabilirsin. Resources klasörün içinde iki tane Pdf var Feature Documentation da açıklamalar var. İlk bölümde 0 dan 35 e kadar olan komut açıklamaları var.

- Örnek olarak üç parmak tap olayını sağ tık olarak ayarlayalım. info.plist i açtık alt+f yapıp find menüden Tapping yazınca çıkan kısmın biraz altına inince 3FingersTapAction var onun bi alt satırında integer Block da sayıyı 0-35 arası bir değer giriyoruz. sağ tık için bu değer 21.

kaydettikten sonra kext i EFI/CLOVER/kext/other a atıp ayrıca kext utility ile yüklüyoruz.

o pdf den gerekli ayarları öğrenebilir değiştirebilirsin. kolay gelsin umarım yardımcı olmuşumdur :)

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Merhaba,
10.13.6 imajı indirip tekrar kurulum yaptım. Ekran parlaklığını Fn tuşları ile çalıştıramadım ancak brightness uygulaması ile ayarlayabiliyorum. fn+f9 ile trackpad açılıp kapatılabiliyor, f10, f11, f12 ses kapatma, azaltma ve artırma tuşları çalışıyor. Asus AW-NB290 Wifi + Bluetooth çalışıyor. Ancak SMBIOS'tan MAcBookAir5,2'yi seçersem bluetooth çalışıyor, sağdaki USB portlarından 1.si çalışmıyor. MacBookAir7.1'i seçince de USB portu çalışıyor, bluetooth çalışmıyor. Tam burda @montezuma hocam'ın yardımlarına ihtiyacım var.

Touchpad'da 2, 3, 4 parmakla yapılan ayarlamalar çalışıyor.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Asus AW-NB290 Wifi + Bluetooth çalışıyor. Ancak SMBIOS'tan MAcBookAir5,2'yi seçersem bluetooth çalışıyor, sağdaki USB portlarından 1.si çalışmıyor. MacBookAir7.1'i seçince de USB portu çalışıyor, bluetooth çalışmıyor. Tam burda @montezuma hocam'ın yardımlarına ihtiyacım var.
SMBIOS'tan MacBookAid4.2'yi seçince Pil göstergesi, Bluetooth, Wifi ve USB portları sorunsuz çalışmaya başladı.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM

DammL

APPRENTICE
9 Tem 2018
14
1
21
32
bu bilgi güncellemesi icin teşekkür ederim bende 4.2 ye cevireyim. brigtness olayı anca programla oluyor.