Merhaba arkadaslar,
Baslikta goruldugu uzere direk calisanlar fonksiyonlari siralayarak basliyorum,
-Ses
-Wifi(atheros 9285)
-ethernet
-batarya yuzdesi
-sleep/shutdown(kismen calisiyor test etmeye devam ediyorum bazen kapanmadigi oluyor veya sleep yerine ekran kapandigi ama sleep olmadigi hard reset gerektirdigi oluyor ama az sanirim macosun dahili uygulamalari haric diger uygulamalari kapatmayinca boyle oluyor emin degilim)
-sleep calisiyor( suana kadar sadece fonk tusundan sleep edince sleep olmadi onun disinda soldaki menuden sleep edince sleep oluyor sikinti yok yanliz bi sure sonra uyaniyor kendi kendine )
-trackpad gestures calisiyor parmak hareketleri cok guzel(trackpad scrolling yavas bayagi cozmeye ugrasiyorum ayarlardan degismiyor mouse da sorun yok)
-2.ekran karti kapatilmis cihaz isinmiyor
-parlaklik ayarlar display de gozukuyor native degistirilebiliyor
-parlaklik haric butun fonk tuslari calisiyor
-native ssdt yamasi yapildi null cpu kaldirildi
i54200u
ahteros 9285
alc233
intelhd 4400
butun bu Dtds yamalarini ve 2.ekran kapatma islemini @gsprodaslo yapmistir klavyesine saglik kendisine de cok tesekkur ediyorum kendi konusundan yazdigi mesaj assagidadir.
ASUS X550LN INTEL 4200U / 840M / DSDT VE SSDT yamaları final.
DSDT ve SSDT dosyaları eksiksiz olarak yamalandı ve Nvidia ekran kartı kapatıldı. Clover'daki DSDT Fix'lerin hepsini kapalı duruma getiriniz yoksa çakışma yapabilir yada K555LN için verdiğim hazır Config.plist kullanınız.
DSDT için,
Hangi Layout kullanıyorsanız Clover ile tanımlayın! Örnek "Audio Layout 12"
SSDT için, (Nvidia OFF)
Ekran parlaklığı için yama uygulanmadı çünkü artık bunun için extra bir SSDT ve birkaç KexttoPatch gerekiyor. Aşağıdaki linki inceleyiniz.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Güç Yönetimi için de aşağıdaki rehberi takip edip yeni bir SSDT oluşturun.
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bütün bunlar hazır olduğunda, DSDT ve SSDT'leri Clover dosyasına yollayın 'diğer iki SSDT olmadan da çalışır' DROP OEM= TRUE uygulayın ve SORTED ORDER'ın numerik rakama göre sıralanmasına dikkat ediniz. Dinamik SSDT'leri ( örnek SSDT-3x ) kullanmayınız.
İndir X555LN zip
Afiyet olsun!
usteki link kendiginin hazirladigi dosyalardir benim efi dosyam ise:
AsusX550LNHackintosh.zip
not: sleep/shutdown icin arastirmaya devam ediyorum, safari video acinca donma sorunu icin arastiriyorum, trackpad scrolling de arastirmaya devam ediyorum, cozum fikirlerine acigim.
not2: sistem baslarken acilista 2 saniyelik bozunma oluyor ama sisteme zarari yok.
Baslikta goruldugu uzere direk calisanlar fonksiyonlari siralayarak basliyorum,
-Ses
-Wifi(atheros 9285)
-ethernet
-batarya yuzdesi
-sleep/shutdown(kismen calisiyor test etmeye devam ediyorum bazen kapanmadigi oluyor veya sleep yerine ekran kapandigi ama sleep olmadigi hard reset gerektirdigi oluyor ama az sanirim macosun dahili uygulamalari haric diger uygulamalari kapatmayinca boyle oluyor emin degilim)
-sleep calisiyor( suana kadar sadece fonk tusundan sleep edince sleep olmadi onun disinda soldaki menuden sleep edince sleep oluyor sikinti yok yanliz bi sure sonra uyaniyor kendi kendine )
-trackpad gestures calisiyor parmak hareketleri cok guzel(trackpad scrolling yavas bayagi cozmeye ugrasiyorum ayarlardan degismiyor mouse da sorun yok)
-2.ekran karti kapatilmis cihaz isinmiyor
-parlaklik ayarlar display de gozukuyor native degistirilebiliyor
-parlaklik haric butun fonk tuslari calisiyor
-native ssdt yamasi yapildi null cpu kaldirildi
i54200u
ahteros 9285
alc233
intelhd 4400
butun bu Dtds yamalarini ve 2.ekran kapatma islemini @gsprodaslo yapmistir klavyesine saglik kendisine de cok tesekkur ediyorum kendi konusundan yazdigi mesaj assagidadir.
ASUS X550LN INTEL 4200U / 840M / DSDT VE SSDT yamaları final.
DSDT ve SSDT dosyaları eksiksiz olarak yamalandı ve Nvidia ekran kartı kapatıldı. Clover'daki DSDT Fix'lerin hepsini kapalı duruma getiriniz yoksa çakışma yapabilir yada K555LN için verdiğim hazır Config.plist kullanınız.
DSDT için,
- "Fix PARSEOP_ZERO Error" (be sure to uncommment the "more agressive" patches)
- "Fix ADBG Error"
- "Rename _DSM methods to XDSM"
- "IRQ Fix"
- "SMBUS Fix"
- "OS Check Fix (Windows 8)"
- "Add IMEI"
- "Mutex objects with non-zero a SyncLevel"
- "RTC Fix"
- "Fix _WAK Arg0 v2"
- "Fix _WAK IAOE"
- "Rename GFX0 to IGPU"
- "Rename B0D3 to HDAU"
- "ASUS N55SL/VivoBook"
- "USB3 _PRW 0x6D (instant wake)"
Hangi Layout kullanıyorsanız Clover ile tanımlayın! Örnek "Audio Layout 12"
SSDT için, (Nvidia OFF)
- "Rename _DSM methods to XDSM"
- "Rename B0D3 to HDAU"
- "Rename GFX0 to IGPU"
Ekran parlaklığı için yama uygulanmadı çünkü artık bunun için extra bir SSDT ve birkaç KexttoPatch gerekiyor. Aşağıdaki linki inceleyiniz.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Güç Yönetimi için de aşağıdaki rehberi takip edip yeni bir SSDT oluşturun.
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bütün bunlar hazır olduğunda, DSDT ve SSDT'leri Clover dosyasına yollayın 'diğer iki SSDT olmadan da çalışır' DROP OEM= TRUE uygulayın ve SORTED ORDER'ın numerik rakama göre sıralanmasına dikkat ediniz. Dinamik SSDT'leri ( örnek SSDT-3x ) kullanmayınız.
İndir X555LN zip
Afiyet olsun!
usteki link kendiginin hazirladigi dosyalardir benim efi dosyam ise:
AsusX550LNHackintosh.zip
not: sleep/shutdown icin arastirmaya devam ediyorum, safari video acinca donma sorunu icin arastiriyorum, trackpad scrolling de arastirmaya devam ediyorum, cozum fikirlerine acigim.
not2: sistem baslarken acilista 2 saniyelik bozunma oluyor ama sisteme zarari yok.
Moderatörün son düzenlenenleri: