[Başarılı Kurulum] ASUS-X540LJ Catalina 10.15.4

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
dsdt yamalarken küçük bir hata yapmış olabilirim o yüzden yarın tekrar inceleyip daha sağlıklı bir dsdt oluşturacağım senin cihazın için hem de senin cihazını kullananlar için de kolaylık olur
mümkün olan zamanda bekliyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
uzun zamandır çabalıyorum el capitandan catalinaya kadar tüm sürümleri denedim ama bi türlü performansını deneyebileceğim bi mac sürümüne ulaşamadım sanırım mac satın alarak bu fırsatı yakalayabilecem ben hacintosh yazılımcı olmayanlar için biraz hayal ürünü :(

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
mümkün olan zamanda bekliyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
uzun zamandır çabalıyorum el capitandan catalinaya kadar tüm sürümleri denedim ama bi türlü performansını deneyebileceğim bi mac sürümüne ulaşamadım sanırım mac satın alarak bu fırsatı yakalayabilecem ben hacintosh yazılımcı olmayanlar için biraz hayal ürünü :(
işim gereği foruma bakamadım bunun için üzgünüm yarın yamalanmış dosyalarını atacağım hangi yamaları yaptığımı da belirteceğim
Bu linkteki dosyayı indirip EFI mevcut evi bölümünü silip bunu içerisine atıp dener misin yaptığım sadece batarya yaması gfx to igpu yaması bir de os check yaması zaten cihazın tek ekran kartlı olduğu için ekran kartını kapatmaya gerek yok deneyip sonucu paylaşırsan minnettar kalırım

Son düzenleme:
  • Like

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
işim gereği foruma bakamadım bunun için üzgünüm yarın yamalanmış dosyalarını atacağım hangi yamaları yaptığımı da belirteceğim
Bu linkteki dosyayı indirip EFI mevcut evi bölümünü silip bunu içerisine atıp dener misin yaptığım sadece batarya yaması gfx to igpu yaması bir de os check yaması zaten cihazın tek ekran kartlı olduğu için ekran kartını kapatmaya gerek yok deneyip sonucu paylaşırsan minnettar kalırım
Çok teşekkür ederim ilgin için kurulumu yapıyorum hemen sonucu paylaşıcam.
ekran resmindeki hatayı aldım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
bios ayarlarını doğru yaptın mı
bu dosyaları ilgili yere koyup tekrar dener misin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
sanallaştırma açık vt-d kapalı sata ahcı dvmt 64mb legacy usb kapalı xhcı pre-boot mode smart auto launc csm açık forumlarda bulduğum ayarlar bunlardı. sizce doğru bi ayar mı ?

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
Launch csm kapat dvmt 32 mb yap çünkü bu dsdtler 32mb dvmt ile alındı
sorunsuz boot etti şimdi ilk verdiğiniz config ile deniyorum.
ilk verdiğiniz efı dosyasındaki config ile boot ettim bu mac hakkında kısmında işlemci ram ve ekran kartını sorunsuz gördü pil ve yüzde çalışıyor klavye ve trakpad çalışıyor ekran parlaklığı ve ses çalışıyor fn tuşları çalışıyor.

Son düzenleme:

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
sorunsuz boot etti şimdi ilk verdiğiniz config ile deniyorum.
ilk verdiğiniz efı dosyasındaki config ile boot ettim bu mac hakkında kısmında işlemci ram ve ekran kartını sorunsuz gördü pil ve yüzde çalışıyor klavye ve trakpad çalışıyor ekran parlaklığı ve ses çalışıyor fn tuşları çalışıyor.
ilk verdiğim efi klasörü hangisi biraz karıştı çünkü :)

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
ilk verdiğinizden kastım dün gece eklediğiniz EFI klasörü suanda osten yazıyorum :)

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
ilk verdiğinizden kastım dün gece eklediğiniz EFI klasörü suanda osten yazıyorum :)
tek eklemem gereken smbus yaması kaldı onu da ekliyorum bizim cihazımız için ekstra olarak bir şey yapmaya gerek kalmıyor çizim programlarına gelecek olursak üstün bir performans olmasa da gayet rahat bir şekilde render işlemlerini yapabilirsin kendim bizzat test ettim ekstra bilgi; oyun performansı da gayet iyi bilgin olsun steamde macOS platformundaki orta segment oyunların hemen hemen hepsini 60 fps ve üstü oynayabilirsin League of Legends bile. Wifi konusunda stabil olmasını bekleme çünkü Atheros kartların macOS ta wifi desteklemesi bile mucize fakat benim Atheros wifi yine de stabil çalışıyor eğer daha stabil bir wifi istiyorsan broadcomm wifi tercih etmelisin aşağıdaki DSDT dosyasını efi/clover/acpi/patched içerisindeki ile değiştir smbus sorunun da çözülecek ayrıca bir de güç yönetimi oluşturmalısın.

Ekli dosyalar

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
yardımlarınız için minnettarım bunu en başta belirteyim elimde 12 bin tlye topladığım bi pc var ancak sürekli olarak iş yaptığım için ve bu konuda bilgisiz olduğum için sistemi x540LA üzerinde denemek istedim daha fazla bilgi sahibi olduğumda o pc dede denemelere başlayacağım. Oyun oynamaya vaktim pek kalmıyor ama LOL içinde bi deneme yapabilirim :) tek sorunum ve iyice anlamam gereken güç yönetimi kısmı olacak onun içinde rehberi birebir uygulamaya çalışacam deneyimlerimi yine burdan aktarırım. Tekrar teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: Salazar

Cmlisleyen

APPRENTICE
24 Nis 2020
18
5
21
belki uzun bir zaman olmadı ancak kullanım kolaylığı ve arayüz biriminin ulaşılabilir olması windowstan vazgeçmeye yeterde artar bile kinci bir sebebi ise evet adobe programlarıyla uyumlu ama malesef catalina adobe 2020 sürümlerini destekliyor 6. nesil adobe uygulamalarını açabiliyordum ancak işlem istediğim gibi olmuyordu sadece çalışmaları göstermek için yanımda taşıyordum artık ps2020 yi açıp ufakta olsa değişiklikler yapabiliyorum sanırım cs6 yükleyebilsem işler dahada farklı olacak. Oyun performansı azımsanmayacak kadar iyi bu tamamen işletim sisteminden kaynaklı onu adım gibi biliyorum. İşin özü ben memnun kaldım bana yardımcı olan ve bu deneyimi yaşamamda önemli rolü olan @Salazar 'a teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Yeni hedefim i5 9600k vega64 ama öğrenmem gereken çok şey var.

• Like
Tepkiler: Salazar
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler