[Başarılı Kurulum] BigSur / Lenovo Z500 - OpenCore

coldblue_

APPRENTICE
22 Eyl 2017
7
0
1
Benim paylaştığım EFI içinde bir kaç oynama daha yapıp sistemi boot etmeye çalışalım aklımda bir şey daha var eğer başarılı olursak çözüme hızlı kavuşmuş olacağız. EFI>OC>ACPI içerisinden SSDT-HPET.aml ve SSDT-PM.aml ikilisini kaldıralım. Config'i Opencore Configurator ile açıp ACPI>ADD içerisinden SSDT-HPET.aml ve SSDT-PM.aml ikilisini kaldıralım. ACPI>Patch içerisinden RTC IRQ 8 patch, HPET _CRS to XCRS Rename, TIMR IRQ 0 Patch girdilerini silelim. Lakin ACPI>Delete içindeki CpuPM ve CPU0Ist girdilerini Enable yapalım. Sistemi bu şekilde boot etmeye çalışalım.
Hocam inanın uğraşınız için ne kadar teşekkür edilse azdır. Size mesajı yazdıktan sonra standart dosya ile kurulum yaptım. Disk üzerinden boot edebiliyorum. Pil, Wifi, tuşlar, touchpad çalışıyor, şu an Mac üzerinden yazıyorum. Ses ve parlaklığı çalıştıramadım. Ayrıca güç yönetimi ve ya DSDT ile ilgili bir şey yapacak mıyım bilmiyorum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo z500
İşlemci Modeli
i5 3230M
Grafik Kartı
HD4000 & GT645M
Ses Kartı Modeli
ALC269(V2)
Ağ Aygıtları
RT 8105E
Disk ve RAM
6 GB 1600Mhz

thefafu

APPRENTICE
24 Nis 2020
77
24
71
Hocam inanın uğraşınız için ne kadar teşekkür edilse azdır. Size mesajı yazdıktan sonra standart dosya ile kurulum yaptım. Disk üzerinden boot edebiliyorum. Pil, Wifi, tuşlar, touchpad çalışıyor, şu an Mac üzerinden yazıyorum. Ses ve parlaklığı çalıştıramadım. Ayrıca güç yönetimi ve ya DSDT ile ilgili bir şey yapacak mıyım bilmiyorum.
Ses için AppleALC.kext kullanabilirsiniz. Hackintool'dan ses sekmesine gelerek Realtek cihazlarını görüyor mu görmüyor mu kontrol edebilirsiniz. Boot argumentse "alcid=6" layout eklediğiniz takdirde sorunsuz çalışması gerek. Eğer Hackintool'da ses sekmesinde hiçbir şey göremiyorsanız. "SSDTTime" kullanarak "FixHPET" işlemi yapmanız gerekiyor. DSDT.aml'yi Hackintool'dan Dump ACPI yaparak elde edebilirsiniz. İnternette hatta forumda nasıl yapıldığına dair rehberler var ama isterseniz detayla anlatabilirim. Parlaklık için benim config.plis'timin içinde DeviceProperties içinde bulunan PciRoot(Intel Framebuffer) girdisini kendi config'inizin içine ekleyerek hem metal olarak HD4000 ekran kartınızı tam anlamıyla kullanabilirsiniz hem de parlaklık ayarı yapabilirsiniz. Güç yönetimini ssdtPRGen bununla sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde nasıl yapıldığı rehberleri var. USB Mapping için öncelikle EHC1 to EH01 ve EHC2 to EH02 ACPI'lerini config'e ekledikten sonra USB MAP ile yapabilirsiniz veya benim EFI'mden USBMap.kext'i alıp kendinizde kullanabilirsiniz iki durumda da EHC1 to EH01 ve EHC2 to EH02 ACPI'Lerini confige eklemek gerekiyor.

Laptop Modeli
Lenovo Z500 i7-3632QM-HD4000-Realtek8105E-Realtek ALC269(V2) OpenCore Big Sur
Anakart Modeli
MSI H310M Pro-VD Plus
İşlemci Modeli
Intel Core i3-9100F
Grafik Kartı
MSI GTX 1650 Super Gaming X
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek 8111H
Disk ve RAM
2x 8GB DDR4 Crucial Ballistic 2666MHz & Adata SU650

coldblue_

APPRENTICE
22 Eyl 2017
7
0
1
Ses için AppleALC.kext kullanabilirsiniz. Hackintool'dan ses sekmesine gelerek Realtek cihazlarını görüyor mu görmüyor mu kontrol edebilirsiniz. Boot argumentse "alcid=6" layout eklediğiniz takdirde sorunsuz çalışması gerek. Eğer Hackintool'da ses sekmesinde hiçbir şey göremiyorsanız. "SSDTTime" kullanarak "FixHPET" işlemi yapmanız gerekiyor. DSDT.aml'yi Hackintool'dan Dump ACPI yaparak elde edebilirsiniz. İnternette hatta forumda nasıl yapıldığına dair rehberler var ama isterseniz detayla anlatabilirim. Parlaklık için benim config.plis'timin içinde DeviceProperties içinde bulunan PciRoot(Intel Framebuffer) girdisini kendi config'inizin içine ekleyerek hem metal olarak HD4000 ekran kartınızı tam anlamıyla kullanabilirsiniz hem de parlaklık ayarı yapabilirsiniz. Güç yönetimini ssdtPRGen bununla sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde nasıl yapıldığı rehberleri var. USB Mapping için öncelikle EHC1 to EH01 ve EHC2 to EH02 ACPI'lerini config'e ekledikten sonra USB MAP ile yapabilirsiniz veya benim EFI'mden USBMap.kext'i alıp kendinizde kullanabilirsiniz iki durumda da EHC1 to EH01 ve EHC2 to EH02 ACPI'Lerini confige eklemek gerekiyor.

Ses sorunu çözüldü. Usb ler de tamamdır. Sizin config içindeki Intel için gerekli parametrelerinin aynısını oluşturdum ama parlaklık sorunu devam ediyor. Elle OC Configurator içine giriş yaptığım için sorun olabilir mi? Birebir dikkat ederek kopyala yapıştırdım. Güç yönetimi yapmadığım için mi olmadı anlamadım. DSDT ye parlaklık için müdahelede bulundunuz mu? Tek sorunum parlaklık kaldı maalesef.
@thefafu iyi akşamlar, smbios'tan MacBook Pro 10.2 yi seçtim. OpenCore MacBook Pro 10.2 yi eski bulduğu için no_compat_check komutuyla kontrol etmeden boot etmesini sağladım. ACPI-delete kısmında CpuPm ve CpuIst Enabled iken ssdtPRGen çalıştırıp, SSDT-PM.asl dosyasını oluşturdum. Dosyayı ACPI ye klasörüne ekledim ve configden en üst sıraya atadım. Tekrardan ACPI-delete kısmında iki parametrenin Enabled tikini kaldırıp yeniden başlattım. Reset NVRam yapıp başlatıyorum fakat bir türlü güç yönetimini aktif edemiyorum. Parlaklık buna bağlı mı bilmiyorum. Parlaklığı da çalıştıramadım. EFI klasörümü ekliyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

EFI-Mediafire

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo z500
İşlemci Modeli
i5 3230M
Grafik Kartı
HD4000 & GT645M
Ses Kartı Modeli
ALC269(V2)
Ağ Aygıtları
RT 8105E
Disk ve RAM
6 GB 1600Mhz

batuobuz

APPRENTICE
16 Kas 2021
1
1
21
Öncelikle gece saat 03:00 sularında bile yardımlarını esirgemeyen @KaoS hocama çok teşekkür ederim. Aynı şekilde forumda rehber konuları açan diğer herkese teşekkürler. Catalina kullanırken neredeyse hiçbir şeyin çalışmaması veya yarım çalışmasından dolayı Big Sur'a geçerken çok fazla endişeliydim. Şimdi ise iyiki Big Sur'a geçmiş ve sıfırdan başlamışım diyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 26871

Lenovo Z500 Hardware:
- Intel Core i7-3632Qm
- Intel HD Graphics 4000
- nVIDIA Geforce GT645M
- Realtek ALC269(V2)
- Intel Centrino Wireless-N 2230
- Intel Centrino Wireless Bluetooth Transceiver
- Realtek RTL8105E
- Synaptic Elan Touchpad

Çalışanlar(Works):
- Intel CPU Power Management
- Intel HD 4000 with FrameBuffer
- Realtek ALC269(V2) with AppleALC
- Bluetooth, USB 2.0 gibi davranıyor ama düzgün çalışıyor. (Act like USB 2.0 but it works fine)
- Realtek RTL8105E üst limit 100MBps (Up limit 100MBps)
- Synaptic Touchpad with VodooPS2Controller. Kurulumdan sonra İzleme Dörtgeni ayarlarını ekte bulunan "Touchpad" fotoğrafındaki gibi yapmanız gerekiyor. (After the installation, you need to set the trackpad settings as in the attached photo name Touchpad)
- Kamera HD 720p (Camera)
- Ekran parlaklığı (Brightness Control)
- Batarya göstergesi ve şarj yüzdesi (Battery with all of function)
- 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x HDMI İsimlendirme yanlış ama çalışmasında problem yok (Needs rename EHC1 and EHC2 but works fine)

Çalışmayanlar(Not Works):
- Wireless-N 2230
- nVIDIA Geforce GT645M
- Kartı Okuyucu (Card Reader)
- VGA Output

Güncelleme 30 Aralık
Montezuma hocam raporlayarak konuda güncellenmesi gerekenleri belirtebilirsin demişti. Şimdiden yardımınız için teşekkürler. Lenovo-Z500-OC 0.6.4-EFI-Big-Sur-11.0.1 ve Lenovo-Z500-OC 0.6.4-EFI-Big-Sur-11.0.1.zip MediaFire ve Google Drive linkleri güncellenmeli ayrıca konu içerisinde çalışanlar içerisinden "USB 2.0 gibi davranıyor ama düzgün çalışıyor. (Act like USB 2.0 but it works fine)", "İsimlendirme yanlış ama çalışmasında problem yok (Needs rename EHC1 and EHC2 but works fine)" kısımları silinecek maddelerin kendisi kalacak çünkü iki sorunu da çözdüm. Çalışmayanlarda yazan "- Wireless-N 2230" maddesi silinecek ve çalışanlar kısmına "- Intel Centrino Wireless-N 2230 Native" maddesi eklenecek.

Güncel İndirme Bağlantıları:
Lenovo-Z500-OC0.7.1-BigSur11.4

Konu için çok teşekkürler. Sizin konunuz sayesinde ben de Lenovo z500 bilgisayarıma Big sur kurdum. Sizin Efi dosyanızı kullanarak sorunsuz bir şekilde tüm driverlarım tanındı. Çok teşekkürler

• Like
Tepkiler: thefafu

fhme16

APPRENTICE
21 Ocak 2018
3
2
21
40
Yıllar önce bir denemem olmuş bu sevdadan vazgeçmiştim. Forumda iki tane başarılı kurulum konusu vardı. İkisinden de istifa ederek Lenovo Z500'e (i5-3230m işlemcili) başarılı Big Sur kurulumu gerçekleştirebildim. Paylaşım ve emeğinize sağlık, teşekkürler.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler