[Başarılı Kurulum] Gigabyte B450M | Ryzen 1300x | Rx 580 | Catalina 10.15.4 - Opencore 0.5.6

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
en hızlı açılan versiyonu ekte paylaşıyorum.
Ryzen 5 1600 Gigabyte B450m s2h RX 580 Nitro
Hocam elinize sağlık. 10 dakika kadar denedim herhangi bir ses problemi yaşamadım youtube'da, nasıl hallettiniz? Bir de acaba amd power gadget'ın kext'ler mi bu ses sorununa neden oluyor diye düşünüyorum. Bunları kurmasak işlemci hep son sürat mi çalışır, bir bilginiz var mı?
O değil de apple servislerini özellikle imessage'i nasıl sıkıntısız çalıştırırım. siz hangi formülü denediniz.
Ayrıca Amd Power Gadget programını nasıl kuracağım indirdim ama kext vs baya bir şey var anlayan biri yardımcı olabilirmi arkadaşlar ?

Ekli dosyayı görüntüle 19327
Şu iki kext'i (küp şeklinde olanlar) opencore kullanıyorsan eğer, efi klasörü içerisindeki oc--kexts klasörüne atıp daha sonra yine efi--oc--config.plist'in snapshot'ını propertree programı ile oluşturman gerekiyor. Tekrar başlattığında power gadget uygulaması çalışacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD

mujdata

APPRENTICE
22 Şub 2020
34
7
21
Hocam elinize sağlık. 10 dakika kadar denedim herhangi bir ses problemi yaşamadım youtube'da, nasıl hallettiniz? Bir de acaba amd power gadget'ın kext'ler mi bu ses sorununa neden oluyor diye düşünüyorum. Bunları kurmasak işlemci hep son sürat mi çalışır, bir bilginiz var mı?

Şu iki kext'i (küp şeklinde olanlar) opencore kullanıyorsan eğer, efi klasörü içerisindeki oc--kexts klasörüne atıp daha sonra yine efi--oc--config.plist'in snapshot'ını propertree programı ile oluşturman gerekiyor. Tekrar başlattığında power gadget uygulaması çalışacaktır.
@protochol'ün EFI'sini baz aldım. SSDT düzelttim, toolsdan efileri sildim vs vs. en base hali bu versiyon sanırım. açıkçası power management kurmadım. daha sonra deneyeceğim. ne kadar etkisi var açıkcası bilmiyorum.. sesi bozmamak için @protochol versiyonu alıp ProperTree-master ile düzelttim.

• Like
Tepkiler: redsmoke

redsmoke

APPRENTICE
3 Ara 2017
46
12
71
@protochol'ün EFI'sini baz aldım. SSDT düzelttim, toolsdan efileri sildim vs vs. en base hali bu versiyon sanırım. açıkçası power management kurmadım. daha sonra deneyeceğim. ne kadar etkisi var açıkcası bilmiyorum.. sesi bozmamak için @protochol versiyonu alıp ProperTree-master ile düzelttim.
Hocam tekrar elinize sağlık. Artık neler yaptıysanız dünden beri seste problem yok hatta uykuya bile geçiyor. Tek sıkıntısı benim wifi adaptör tekrar uyandıktan sonra otomatik çalışmıyor, ki o da sürücü ya da uygulaması ile alakalı bir sorun. Teşekkürler hocam tekrardan :)

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Gigabyte B460M Aorus Pro
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400
Grafik Kartı
Intel UHD 630 & Sapphire RX 580 4GB
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM94360CD

TurkPro09

PADAVAN
8 Ocak 2020
169
61
301
BootLoader
open core 0.8.5
Anakart Modeli
MSI TOMAHAWK MAX
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 3600
Grafik Kartı
MSI RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RTL811/8168/8411 PCI Express Gİgabit Ethernet Controller
Disk ve RAM
Samsung 970 evo m2 SSD (Windows 10) - Kingston SSD (240 GB MacOS)- 1TB Hard Disk

deltax3

APPRENTICE
15 Nis 2018
27
2
21
25
Merhaba ryzen 5 2600 asus tuf b450 plus gaming rx570 için hangi efi dosyasını kullanmalıyım ?

alabal

PADAVAN
20 Kas 2019
153
34
271
Merhaba Opencore ile basit şekilde stabil bir kurulum sağladım.

Sistem Özellikleri | Ryzen 1300X | Asus RX 580 8 GB | Gigabyte B450M Gaming | 16 GB XPG 3200Mhz Dual Kit Ram | 256 GB Liteon Ssd |

Çalışanlar;

Bütün Apple servisleri(iMessage ve Facetime dahil)
Gpu Hızlandırma kurulum sonrası aktif haldeydi herhangi bir yama yapmadım.(Clover ile genelde hızlandırma için bir kaç işlem yapmam gerekiyordu)
İşlemci sıcaklığı sensörü için Amd Power Gadget
Ses için Applealc kext kullandım

Karşılaştığım Hatalar;

Sistem kurulum sonrası en0 builtin problemi(çözüldü)
Kurulum sonrası Apple Servislerini çalışmaması(çözüldü)
Kurulum sonrası nvram problemi(çözüldü)
Kurulum sonrası işlemci sıcaklığı ya da kullanımını görememe(Virtual Smc ve SMCAMDProcessor.kext ile çözüldü sıcaklık değerlerini takip etmek için Amd Power Gadget programını kullandım)

Şimdilik paylaşabileceğim şeyler bu kadar. Benzer sisteme sahip arkadaşlara yardımcı olabilirim ya da config paylaşabilirim.

Kullandığım kextler ve sistemden bi ekran görüntüsü paylaştım.
imessage yi ne yaptıysam aktifleştiremedim dostum, sen nasil yaptin ?

mujdata

APPRENTICE
22 Şub 2020
34
7
21
imessage vs bilmediğim konular, herhangi bir apple cihazda hali hazırda aktif kullanılan Apple ID ile Hackintosh Mac de sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. ama dediğim gibi bilmediğim bir konu.
AMD AMD Tool Management işlemci yönetimi kextlerinin eklenmiş EFI ekte ve ses sorunu var.
AMD işlemciyi bios vs yönetiyor zaten izlemek için keyifli renkli ekran dışında bir etkisi olmadığını düşünüyorum. bios ile oynayın.
Mac os veya diğer sistemlerinizi anakart işlemci ve ekran kartı değişmez sayarsak nvme, ssd ve ram hızı kalıyor. yani m2 nvme veya ssd ile sistemi hızlandırabilirsiniz. gadget lar ile çok fazla fark sağlanabileceğini düşünmüyorum. tabi bunlar uzman olmadığım test bile yapmadığım konular..

ses sorunlu AMD gadget EFI AMD Management ve Tool çalışıyor..

Ekli dosyalar

alabal

PADAVAN
20 Kas 2019
153
34
271

Sistem Özellikleri | Ryzen 1300X | Asus RX 580 8 GB | Gigabyte B450M Gaming | 16 GB XPG 3200Mhz Dual Kit Ram | 256 GB Liteon Ssd |

Çalışanlar;

Gpu Hızlandırma kurulum sonrası aktif haldeydi herhangi bir yama yapmadım.(Clover ile genelde hızlandırma için bir kaç işlem yapmam gerekiyordu)

Karşılaştığım Hatalar;

Kurulum sonrası işlemci sıcaklığı ya da kullanımını görememe(Virtual Smc ve SMCAMDProcessor.kext ile çözüldü sıcaklık değerlerini takip etmek için Amd Power Gadget programını kullandım)

Şimdilik paylaşabileceğim şeyler bu kadar. Benzer sisteme sahip arkadaşlara yardımcı olabilirim ya da config paylaşabilirim.

mesajımı görünce imessageyi nasil aktif ettigini yazarsan sevinirim.

ainal

PADAVAN
27 Eki 2017
116
19
121
Sıfırdan OC ile sistemi nasıl kurulum yapabilirim hiç önbilgim yok OC hakkında AMD için bir kaynak var mıdır?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
Asus B365-MK
İşlemci Modeli
İ5 9400F
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB DDR3 3000MHZ

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ainal

PADAVAN
27 Eki 2017
116
19
121
Teşekkürler burayı ve aşağıdaki videoyu takipe derk iServices dahil kurulumu tamamladım.
Video
Fakat Power Management kısmında takıldım yukarıdaki rehberde sadece intel işlemciler için anlatım mevcut sanırım AMD için bir şey göremedim.
mesajımı görünce imessageyi nasil aktif ettigini yazarsan sevinirim.
Üstteki videoda 9:36 dan itibaren yaptıklarını takip ederek aktifleştirebilirsin.(Yine çalışmazsa) aşağıdaki linktekileri takip ederek yapabilirsin.
Fixing iServices · GitBook
Teşekkürler burayı ve aşağıdaki videoyu takipe derk iServices dahil kurulumu tamamladım.
Video
Fakat Power Management kısmında takıldım yukarıdaki rehberde sadece intel işlemciler için anlatım mevcut sanırım AMD için bir şey göremedim.

Üstteki videoda 9:36 dan itibaren yaptıklarını takip ederek aktifleştirebilirsin.(Yine çalışmazsa) aşağıdaki linktekileri takip ederek yapabilirsin.
Fixing iServices · GitBook
Update:
Düzenlemek istedim ama geç kaldım Power Management kısmında burdan hallettim.
Link
AMDRyzenCPUPowerManagement.kext ve SMCAMDProcessor.kext'lerini kexts klasörüne attıktan sonra
Config>Kernel>Add
önce AMDRyzenCPUPowerManagement.kext ini sonra SMCAMDProcessor.kext ini ekledim.
Değerler böyle normal mi ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Desktop
Anakart Modeli
Asus B365-MK
İşlemci Modeli
İ5 9400F
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB DDR3 3000MHZ

plar3s3

APPRENTICE
11 Nis 2017
57
50
101
39
İzmir Torbalı
Merhaba ryzen 5 2600 asus tuf b450 plus gaming rx570 için hangi efi dosyasını kullanmalıyım ?
Aynı donanıma sahibim bu efi dosyasını sıkıntısız kullanabilirsin. Yapman gereken propertree programı ile vermiş olduğum efi içerisindeki config dosyasını aç. Root/Platforminfo/ içerisindeki mlb,rom,systemproductname,systemserialnumber,systemuuid değerlerini girmen.
Amd Ryzen 2600+Asus tuf b450 pro gaming

• Like
Tepkiler: deltax3

ugacomtr

JEDI
9 Şub 2017
209
58
301
43
selamlar @protochol Amd r5 3600 ve asus tuf plus aynı anakarta sahibiz. Efi dosyanı paylaşabilir misin? İmessage ve facetime için de yardımcı olabilir misiniz?

fuchsbau

PADAVAN
6 May 2018
138
17
121
Birkaç sorum olacak. Vanilla AMD kurulum rehberine göz attım fakat tabiki çok ayrıntılı inceleyemedim. Config oluşturmaya çalıştım fakat birkaç takıldığım yer oldu.

1- Kext klasörü boş. Kextleri tek tek elle mi indirip koyuyorsun sonra da propertree'ye ekliyorsun ?
2- Serial , SMBİOS vs oluşturma kısmında oluşturduğum modele göre tek bir serial oluşturuyor. Maximum 20 denilen oluşturma limitinde hepsinin Serial'i aynı oluyor. Board seriali farklı oluyor. Check ettiğimde de hiçbiri apple tarafından tanınmış bir serial değil.

@protochol
Mümkünse EFİ dosyanı paylaşırsan sevinirim.

BootLoader
Opencore 0.9.3
Anakart Modeli
MSI B450 Tomahawk
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Asus ROG Strix Rx580 OC 8 GB
Ses Kartı Modeli
ALC 892
Ağ Aygıtları
İntel Ax210 Wifi
Disk ve RAM
Sandisk ultra 3D

bariskaragulle

PADAVAN
2 May 2017
161
23
221
35

Çalışanlar;

Karşılaştığım Hatalar;

Rica etsem kullandığınız efi dosyalarını paylaşabilirmisiniz ? Konuda ki linkler ölü durumda şuan teşekkürler.
slm. seni paylasdin efi suan ben de kulaniyorum opencore 0.5.7 portladim ve amd power gadget blututooth wifi on the fly oluyor

Msi B450 Gaming Plus
Ryzen 5 2600 @ 4200 mhz
Sapphire rx580 nitro+8gb
ram gskill 3200 mhz 16gb
Ekli dosyayı görüntüle 19032
Acaba rica etsem sizde paylaşabilirminiz

ozanisik20

APPRENTICE
13 May 2020
19
1
21
Merhaba kullandığın bütünn şeyleri atarmısın bende amd kururlum yapacaağım hiçbiryerde bulamadım (confih , efi felan attığın linkkler çalışmıyo)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler