ÇÖZÜLDÜ Big Sur Diski kurulumda gözükmüyor

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Selam arkadaşlar.
Bilgisayarım Monster Abra A7 V6.1
Hackintosh konusunda 2 gün öncesine kadar ne hakkında olduğunu bile bilmiyordum. Usb yapma işini bir türlü halledememiştim. Big Sur imajını balenaEtcher ile usbye kurdukdan sonra [Başarılı Kurulum] Monster Abra A7 V6 | macOS Big Sur OC - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu arkadaş sağolsun efisini alıp usb içindekileri silip onun efisini kopyaladım. Boot ayarlarını da yaptığımı düşünüyorum. Ama kurulumun başında şu şekilde bir ekran ile karşılaşıyorum. Burda Big Sur yada Install Big Sur diye bir seçenek yok. En yakın zamanda iosa uygulama geliştirmek için bu işi halletmem lazım ve çok cahilim. Yardım edecekler için şimdiden teşekkürler.
Ekran Şu şekilde:
WhatsApp Image 2021-08-22 at 03.58.10.jpeg

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: uykuda

uykuda

PADAVAN
18 Ağu 2021
145
49
71
Reset NVRAM seçeneğini deneyin olmazsa usbye tekrar yazdırmayı deneyebilirsiniz, ben öyle yaptığımda gelmişti.

BootLoader
OpenCore 1.0.2

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Reset NVRAM seçeneğini deneyin olmazsa usbye tekrar yazdırmayı deneyebilirsiniz, ben öyle yaptığımda gelmişti.
denedim, maalesef olmadı
herkese seri bir şekilde döndükleri ve verdiği cevaplar için teşekkür ederim.

burada yazanları uyguladım ve sorunum çözüldü. config.plist'de ki orada yazan değişiklikleri yapınca sorun çözülüyor arkadaşlar. Ama yeni bir sorunum var.
Diski aşağıdaki gibi sıfırladım. Pek gözükmediği için Bicim->APFS Düzen->GUID Bölüntü Haritası
deleting.jpeg

sonrasında diske kopyalama işlemini başarıyla yaptı. Kendini restleyip install bigsur kısmına geçince şu hata ile karşılaştım
updateFail.jpeg

Bu hatadan sonra usb ye tekrar baştan imaj yükleme işlemini yaptıktan sonra bu sefer de daha diske kopyalama kısmında hatayı aldım. Hata:
setupfail.jpeg

İmaj dosyamda sıkıntı yok çünkü sizin de aldığınız yerden, burdan aldım:

efi dosyamı da yukarıda linklediğim benle aynı bilgisayara sahip olan monster notebook linkinden aldım

sorun ssd dedir belki diye hddye kurmayı denedim yine aynı hatayla karşılaştım

Son düzenleme:

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Buradaki değişecek şeyler zaten bende düzgün bir durumda :( . EFI içinde ki opencore 0.6.4 sürümü. Bi videoda 0.6.7 görmüştüm eski olduğu için olabilir mi? EFI'mi altta paylaştım. Monsterdan son çıkam XMP destekli biosu temin etmek için mail attım. Eğer onlar yüklerse bir de bios güncellemesi yapıcam. Ama aldığım hata firmware update hatası değil de "yüklenirken bir hata oluştu" olduğu için işe yarar mı bilmiyorum. Benim sanırım yeni bir konu açmama lazım. Çünkü ana başlıkla sorunun alakası kalmadı
EFI:
EFI.zip
Birde kimi videolarda EFI harici dosyaları siliyorlar. Ben hem silip hem silmeden denedim bir şey değişmedi de . Yine de doğrusu nedir. Aşağıdaki şekilde bir usb sorun olur mu? EFI ve Kurulum dosyaları harici diğerlerini sildim
Ekran Alıntısı.PNG

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler