Big Sur Kulaklık Çıkışında Başlıyor / Boşta fazla GPU ısınması.

mustaakrml_

APPRENTICE
25 Mar 2019
82
15
21
21
İstanbul
Merhabalar. Mac os big sur kurdum öğlen 4 den beri aktif olarak kullanıyorum sorunsuz şekilde ama pcyi her kapatıp açtığımda ses aygıtı çıkışı kulaklık olarak ayarladığı için hoparlörden ses gelmiyor. Elle dahili hoparlörlere getirmek zorunda kalıyorum bunu nasıl çözebilirim? ve Youtube da video izlerken(sadece chrome ve whatsapp web açık) Powercolor Red Devil RX580 8GB Kartım ısınıp fan çalıştırmaya başlıyor windowsda hiçbir zaman boşta fan açmayan kart mac osda ısınıyor bunu nasıl çözerim. Herhangi bir özel program veya ağır bir yazılım kullanmayacağım günlük kullanıyorum sosyal medya, müzik ve whatsapp/telegram web kullanmak amacıyla kurdum o yüzden gücü düşürecek bir ayar da yapabilirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

mustaakrml_

APPRENTICE
25 Mar 2019
82
15
21
21
İstanbul
AMD işlemciler için macOS da güç yönetimi yoktur.
Kulaklık Sorunu için bu konuya bir bakın:
ÇÖZÜLDÜ - Mojave Varsayilan Ses Çıkış Aygıtı Resetlenme Sorunu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Farklı Layoutid değerleri deneyerek ilerleyin. İd değerlerin birinde düzelmesi gerekir. Düzelmez ise yukarıdaki yöntemi çözüm olarak kullanabilirsiniz.
işlemci bloğunu kontrol ettiğimde gayet serin. Sadece Ekran kartım ısınıyor işlemcide sorun yok ekran kartına zarar gelmesinden çekiniyorum biraz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: mustaakrml_

mustaakrml_

APPRENTICE
25 Mar 2019
82
15
21
21
İstanbul
AMD işlemciler için macOS da güç yönetimi yoktur.
Kulaklık Sorunu için bu konuya bir bakın:
ÇÖZÜLDÜ - Mojave Varsayilan Ses Çıkış Aygıtı Resetlenme Sorunu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Farklı Layoutid değerleri deneyerek ilerleyin. İd değerlerin birinde düzelmesi gerekir. Düzelmez ise yukarıdaki yöntemi çözüm olarak kullanabilirsiniz.
multi output device ayarladım ama ses yönetimine izin vermiyor orada bir arkadaş daha yaşamış aynı sorunu acaba çözümü nedir?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Peki kasanın önünde kulaklık girişi var mı? Anakart dışında uzatma kulaklık girişi varsa bunun anakart ile bağlantısını kesip tekrar deneme şansınız var mı?
Anakart üzerinden kablo söküp takarken cihazının kapalı olmasına dikkat edin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

mustaakrml_

APPRENTICE
25 Mar 2019
82
15
21
21
İstanbul
Peki kasanın önünde kulaklık girişi var mı? Anakart dışında uzatma kulaklık girişi varsa bunun anakart ile bağlantısını kesip tekrar deneme şansınız var mı?
evet kasanın önünde ses çıkışı var ve zaten kablolu kulaklık kullanmadığım için de sökebilirim söküp bir netice olacak mı diye deneyeuim
çıkardım kabloyu HD Audio bağlantısından ama işe yaramadı yine kulaklıkta başlatıyor sistemi

• Like
Tepkiler: kindo

ceycey

APPRENTICE
11 Ağu 2020
81
20
21
Sound control isimli bir uygulama var onu denemelisin

BootLoader
opencore
Laptop Modeli