Hocam çok sağolasın şimdi deniyorum sonucu yazarım.
Hocam apple servislerinden çıkış yaptım önce sonra mevcut open core kaldırdım. Sizin verdiğiniz bağlantıdan indirdim. Sonra efi mi silip sizin düzenlediğiniz efi yi indirip kendi efim için koydum. Sistemi yeniden başlattım siyah ekran dan başka bişey yoktu. Yani normalde opecore bootloader gelmesi gerekirdi. Yeniden denedim bu sefer eski efimin içinde olduğu usb ile açtım sistemi. Config de herhangi bir değişiklik yapar gibi file dan sonrasında undo dedim save dedim ve tekrar başlattım sistemi. Maalesef açılmıyor yani boot menü bile gelmiyor.Güncellemeyi tam yapmıyorsunuz. Opencore Bootloader güncellemesinde dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var.
Hangi opencore sürümü kullanıyorsanız o sürümle uyumlu opencore configurator kullanmalasınız. Aksi durumda her ne kadar güncellemeyi yaptığınızı, dosyaları değiştirdiğinizi düşünsenizde uyumsuz sürüm uygulama config dosyasınız yapısında bozulma meydana getiriyor.
Paylaştığınız EFI güncelleme yapılmamış bu arada. EFI dosyanızı 0.6.6 sürümüne güncelledim. Güncel sürüm dosya görüntüsü şu şekilde olmalı.
Ekli dosyayı görüntüle 34318
Gereksiz Kextleri kaldırdım config dosyasını 0.6.6 göre yeniden optimize ettim. Bu EFI ile boot ederek deneyin ve kesinlikle opencore configurator dosyasını son sürüme güncellemeden bu config dosyasında düzenleme yapmayın zira yapısında bozulma meydana getiriyor. Herzamn opencore ve configurator uyumlu sürüm kullanmanız gerekiyor.
Cofg dosyanızın 0.6.6 sürümüne göre test sonucu.
Opencore 0.6.6 güncellenmiş ve yeniden düzenlenmiş EFI dosyalarınız.
Opencore configurator uygulaması güncel:![]()
Ryzen066guncel
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
Config dosyanızda SMBİOS bilgileriniz bıu sisteme uygun değildi MAvcpro 1,1 olarak güncelledim. Açık Appele servisleri varsa bu EFI öncesi hepsinden çıkın ve icloud tarayıcı ile erişip mac cihazından çıkın. Yniden boot ettiğinizde tekrar girebilirsiniz.![]()
Download OpenCore Configurator 2.78.1.0 | mackie100 projects
OpenCore Configurator will help you to fully configure your OpenCore bootloader.mackie100projects.altervista.org
Son düzenleme:
- BootLoader
- open core 0.8.5
- Anakart Modeli
- MSI TOMAHAWK MAX
- İşlemci Modeli
- AMD RYZEN 5 3600
- Grafik Kartı
- MSI RX 580 8GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC892
- Ağ Aygıtları
- RTL811/8168/8411 PCI Express Gİgabit Ethernet Controller
- Disk ve RAM
- Samsung 970 evo m2 SSD (Windows 10) - Kingston SSD (240 GB MacOS)- 1TB Hard Disk