Catalina Update Sonrası Uyum Sorunu Yaşayan Programlar.

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Merhaba Arkadaşlar,

Catalina ile beraber bazı yazılım geliştirme şirketleri tamamen güncelleme yazmayı bıraktı... Kimisi de hala uyumlu yapamadı programlarını. En büyük örneği de Adobe Photoshop CC' dir. Bir ton basında ilgili forumlarda vb yerlerde bangır bangır bağırmış millet. :D Adobe ürünü kullanıyorsanız Catalina' ya geçmeyin bekleyin diye :D ama ben okumadım ve geçmiş bulundum. Doğal olarak da şuan photoshop kullanamıyorum. Maalesef Gimp ile idare ediyorum. uTorrent keza webbrowser tabanlı saçma bir geliştirme ile çıktı karşımıza. Zaten stabil değildi... iyice beter olmuş. After Effects, Premier, Light Room gibi adobe ürünlerinde, Ableton, Bluestacks, Final Cut, Wine, Virtual Box, WinClone gibi sık kullandığımız uygulamalarda da sorunlar var.

Siz de gol yediniz mi ? hangi uygulama ile yediniz ?

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Bunu daha önce okudum zaten @montezuma hocam. Zaten adobe şöyle diyor metinde...

... They are not supported in any way for use on macOS Catalina. ...

... Adobe does not recommend that customers using old versions of Photoshop upgrade to macOS Catalina. ...

... Before upgrading to macOS Catalina, you may uninstall the older versions as the uninstaller will not work after upgrading. If you have already upgraded to macOS Catalina, you can use the Creative Cloud Cleaner Tool to uninstall older versions.

Özetle, Catalina sürümüne şuan destek verilmiyor, eski sürümleri kullananlar da sakın catalina' ya geçmesin.Şayet geçtiyseniz geçmiş olsun hepinize hiçbir şekilde bu uygulamayı çalıştıramayacaksınız :D Yeni sürümü bekleyin ya da GIMP kullanın demek bu :D ben GIMP ile idare ediyorum şuan.

Sadece plugin ya da kayıt sırasında sorun çıksa iyi ben menülere bile giremedim photoshop' da hatta öyle ki sonsuz kere hata ekranı gelmeye başladı ekrana Activity Monitör' den zorla durdurmak zorunda kaldım. Sildim zaten makinadan. Umarım hızla yeni versiyon gelir.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

aufuk1

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Eki 2017
575
212
301
55
Catalina 10.15.7 üzerinde Adobe Photoshop 2020 kullanıyorum, ayrıca InDesign ve Illustrator programlarınıda kullandım.