Masaüstü bilgisayarıma Mojave 10.14.6 kurmak istiyorum ve 16 GB'lık bir USB belleğe Rufus aracılığıyla yazdırdım. Bios ayarlarınıda doğru yaptığıma eminim ve boot ekranında USB Belleği seçtiğimde ekrana önce "_" sonrasında "7:860 0:000 Not Found" hatası geliyor ve kalıyor. Boşluk tuşuna bastığımda ise görseldeki gibi bir ekran geliyor. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Bu hata USB 3.0 kaynaklı. Çözüm USB 2.0 kullanmak.
Eğer USB 2.0 port yoksa Boot Maintenance Manager üzerinden boot etmeye çalışın.
Boot Maintenance Manager seçin ve Enter basın.
Boot From File seçin ve Enter basın.
USB seçin ve Enter basın. ( Yada sistem sürücünüz deki önyüklemeden seçin.)
EFI seçin ve Enter basın.
BOOT seçin ve Enter basın.
BOOTX64.efi seçin ve Enter basın.
Bu hata USB 3.0 kaynaklı. Çözüm USB 2.0 kullanmak.
Eğer USB 2.0 port yoksa Boot Maintenance Manager üzerinden boot etmeye çalışın.
Boot Maintenance Manager seçin ve Enter basın.
Boot From File seçin ve Enter basın.
USB seçin ve Enter basın. ( Yada sistem sürücünüz deki önyüklemeden seçin.)
EFI seçin ve Enter basın.
BOOT seçin ve Enter basın.
BOOTX64.efi seçin ve Enter basın.
Anladım 3.0'da sorun çıkarabileceğini biliyordum fakat hangi portun 2.0 olduğunu bilmiyordum. Açıkçası taktığım portun 2.0 olduğundan emin değildim diğerleride 3.0.
Şu anda diski boşalttım dediğinizi yapabilmek için tekrar yazmam gerekecek fakat siz yazana kadar şu bahsettiğiniz Boot Bakım Yöneticisi'ni biraz kurcalamıştım ve yanlış hatırlamıyorsam Boot From File kısmında herhangi bir seçenek yoktu Device Manager gibi bir kısımda vardı, orasıda boş gözüküyordu.
+
Acaba macOS sürümünde bir sıkıntımı var diye High Sierrada denedim ve benzer bir hata verip aynı ekran çıktı.
Yani diske tekrar yazıp tekrar deneyeceğim dediğiniz yöntemi denemekten zarar gelmez...
Bilgisayardaki tüm portlarda denedim aynı hatayı alıyorum. Boot Bakım Yöneticisi'nden boot dosyasını seçip boot etmeye çalıştığımda boş siyah ekran geliyor.
Farklı imajlar ve BIOS ayarları ile denemelerim sonucunda Apple logosuna kadar ulaştım ve orada takılı kalıyor.
Bir kaç farklı denememde aldığım hatalar ise şunlar:
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.