Dell Inspiron 20 3059 ile ilgili merak ettiklerim

tbctr

APPRENTICE
28 Haz 2022
7
1
21
Merhaba, başlıkta belirttiğim modele bir kaç tane efi deneyerek yüklemede sorun çıkarmayanı buldum ve yüklemeyi bitirdim. Genel olarak çalışıyor ama sürücülerde eksikler var. Wifi çalışmıyor mesela. Ama asıl merak ettiğim bu pc deki ekran dokunmatik. Bu dokunmatik ekranı aktif hale getirebilir miyim? Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba?

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Wifi Marka model bilgisi paylaşırsanız nasıl yapılacağı konusunda daha hızlı geri dönüş alavbilirsiniz.
Ekran kartını taanıttıktan sonra dokunmatik ekranın çalışıp çalışmamasının bir şans olduğunu bilmek gerekiyor. Apple hiçbir macOS cihazında dokunmatik panel kullanmadı. Bu yüzden doğrudan bu işin çözümü vardır demek yanlış olur. Deneyipleyip anlayabilirsiniz ancak.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

tbctr

APPRENTICE
28 Haz 2022
7
1
21
Wifi Marka model bilgisi paylaşırsanız nasıl yapılacağı konusunda daha hızlı geri dönüş alavbilirsiniz.
Ekran kartını taanıttıktan sonra dokunmatik ekranın çalışıp çalışmamasının bir şans olduğunu bilmek gerekiyor. Apple hiçbir macOS cihazında dokunmatik panel kullanmadı. Bu yüzden doğrudan bu işin çözümü vardır demek yanlış olur. Deneyipleyip anlayabilirsiniz ancak.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Cihazın ses kartı, wifi görmüyor ve ekran kartı olarak da gördüğü intelde bir sorun var muhtemelen 2 ekran kartlı model sanırım. Pencereleri aşağı yukarı yaparken kısa da olsa donmalar oluyor. Intel HD Graphics 320 5 MB olarak görünüyor şu an. Donanımları cihazı sökmeden tespit edebilirsem buradan yazacağım. Bu modelin windows sürücülerinde seçeneklerde farklı markalar var. Realtek High Definition Audio Driver, Intel 7265/3165/7260/3160 WiFi Driver, Intel HD Graphics Driver, Dell Wireless 1801 WiFi and Bluetooth Driver, Intel Bluetooth Driver, AMD Radeon Graphics Driver şeklinde gözüküyor. Bazen farklı ülke seçeneğinde değişen sürücüler var netice olarak hangileri olduğunu tespit edip bu başlıktan tekrar yazacağım. Masaüsütü olarak dokunmatik bir model olmadığını biliyorum Apple da, ama hani olur mu acaba diye sormak istedim.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Hangi sürümü kurdunuz? Eğer Grafik kartını 5 mb olarak görüyorsa tanıtamamışsınız.
İntel ağ kartı için bu kexti kullanarak deneyin. Kurduğunuz sürüme uygun kezti inidirin.
Release v2.1.0 stable · OpenIntelWireless/itlwm
Ses kartını tanıtamadıysanız bu konuya bakın.
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Adım adım hackintosh süreçlerini takip etmek için bu rehbere bakın.
[Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

tbctr

APPRENTICE
28 Haz 2022
7
1
21
Durum Güncellemesi : Windows kurdum sürücüleri doğru şekilde tespit etmek için.
Intel HD 520
Dell Wireless 1801 802.11bgn Bluetooth üzerinde
Realtek PCIeGBE family
Realtek Audio
Şimdi tekrar Ventura kuracağım. İlk kurulum yaptığımda da Ventura kurmuştum. Opencore ile.
Bu başlıktaki ekran kartı tanıtma rehberinden yapmayı denedim ama opencore aşamasındaki efi içindeki config.plist teki satırlar boş çıktı oraya kopyaladım o şekilde reboot edince bir daha açılmadı sistem sürekli hata verdi. Normal ethernet kartını görüyor. Ekran kartı, Ses Kartı ve Wireless için yardımcı olabilir misiniz?
Şu ana kadar verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. Yabancı forumlardan destek istemek daha mantıklıymış onu farkettim. İyi çalışmalar dilerim.
Ekran kartı için son durum:
Buradaki EFI den ekran kartını tanıtabildim. Hatta ses kartını da tanıyor ancak usb klavye çalışmaz hale geliyor. En azından birisi ihtiyaç duyarsa buradaki EFI üzerinden çözüm üretebilir.
Ses Kartı Son Durum:
Buradaki videodaki adımları uyguladım ve sonuç başarılı.

Son düzenleme: