Disk bölüntüleme hatası

omersoylu

APPRENTICE
13 May 2020
5
1
21
İstanbul
Merhabalar herkese
MacBook Pro 2019 13 inç256 GB Ssd kullanıyorum
Bootcamp ile Windows kurulumu yapmıştım fakat daha sonra direk format atıp macOS kullanmayı düşündüm format attıktan sonra bootcamp için ayırdığım 100 GB ı disk izlencesinde silemiyorum ve anadiske bağlayamıyorum apfs fiziksel depolama bölümü disk1s3 olarak görülüyor ve bağlı değil diyor bugün tekrar format atıp silmeye bölüntülemeye çalıştım ama kaybolmuyor bir türlü yardımcı olursanız çok çok sevinirim
Teşekkür ederim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Diski kurulum ekranı Disk izlencelerinde ana diski seçerek tamamen formatlamalısın. Sadece bölüntüyü formatlamana izin vermez. Örnek resimdeki gibi bunu seçip diski GPT olarak formatlayacaksın.
Ekran Resmi 2020-05-13 02.47.10.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

omersoylu

APPRENTICE
13 May 2020
5
1
21
İstanbul
Hocam aynen Apple SSD MEDIA tarzında bi yer vardı orayı tamamen formatladım zaten 250 GB lık boş alan oluştu disk tamamen temizlendi ama Windows kurulumu için ayırdığım 100 gblık disk bağlı değil ki olarak hala görülüyor onu anlamadım silemiyorum bölüntüleyim diyorum daha sonra 100 gblıgı silince 350 GB olarak görülüyor anadiskim ama uygula diyince hata veriyor tamamen kaybolmasını istiyorum kısaca yapamadım bir türlü hocam

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Disk izelncelerinde ekran görüntüsü paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

omersoylu

APPRENTICE
13 May 2020
5
1
21
İstanbul
Disk izelncelerinde ekran görüntüsü paylaş.
Hocam şuan catalinayı indiriyor biter bitmez hemen ekran görüntülerini paylaşıyorum sizlerle çok çok teşekkür ederim
Hocam burda disk bölümler sayısı 5 diyor bunları nasıl kaldırabilirim acaba 2 tane bağlı olmayan var ve VM olan şey tam olarak nedir acaba yardımcı olabilir misiniz
Bunları tek disk haline getirebilir miyim hocam ayrıca Macintosh HD ve Macintosh HD veriler arasındaki fark nedir tam olarak ne işe yarıyorlar
Hocam selamlar ekran görüntüsü paylaş demiştiniz paylaştım bu disk bölümleri neden ayrı tek disk bölümünde birleştirebilir miyim acaba VM ne oluyor ayrıca

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Göndermiş olduğun resimlere bakarak sisteminde zaten 1 adet disk görünmekte ve GPT APFS olarak biçimlendirilmiş vaziyette.
macOS Catalina ile kullanıcı verilerini daha iyi korumak adına Veriler isimli disk otomatik yaratılmakta ve bu bir sorun değil.
Yukarıda yazdıklarına bakılırsa bir problem görünmemekte. VM olması gereken bir bölüm ve bağlı olmayan bölümler Recovery, Preboot bölüntüleri ve bunlarla senin işin yok.
Yine de netleştirmen için terminal açıp "diskutil list" komutunun çıktısını paylaşırsan daha detaylı anlatabilirim ama hiçbir sorun görünmemekte.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: omersoylu

omersoylu

APPRENTICE
13 May 2020
5
1
21
İstanbul
Göndermiş olduğun resimlere bakarak sisteminde zaten 1 adet disk görünmekte ve GPT APFS olarak biçimlendirilmiş vaziyette.
macOS Catalina ile kullanıcı verilerini daha iyi korumak adına Veriler isimli disk otomatik yaratılmakta ve bu bir sorun değil.
Yukarıda yazdıklarına bakılırsa bir problem görünmemekte. VM olması gereken bir bölüm ve bağlı olmayan bölümler Recovery, Preboot bölüntüleri ve bunlarla senin işin yok.
Yine de netleştirmen için terminal açıp "diskutil list" komutunun çıktısını paylaşırsan daha detaylı anlatabilirim ama hiçbir sorun görünmemekte.
Çok çok teşekkür ederim hocam hemen atıyorum

Ekli dosyalar

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Terminal çıktısına da baktığımızda aynı sonuç karşımıza çıkmakta.
1 afet 250 GB diskin bulunmakta ve GPT APFS formatında.
Bu APFS bölüm 2 ana temel bölümden oluşmakta Macintosh HD ve Catalina ile gelen yeni bölüm Macintosh HD Veriler ve bunlara ek olarak VM (Virtual Memory) Türkçe karşılığı ile sanal hafıza, Recovery Türkçe karşılığı ile kurtarma, Preboot Türkçe karşılığı ile önyükleme öncesi denetleyicisi bölümleri bulunmakta.
VM bölümü sistemin RAM yetersiz kaldığı durumlarda devreye otomatik giren ve çıkan bir bölümdür bizler bu bölüme direkt olarak müdahale edemeyiz.
Recovery bölümü sistemi açamadığımız zaman sistemi kurtarmak ve/veya sıfırdan yüklemek için kullandığımı bölümdür ancak başlangıçta bu bölüm seçilirse devreye girer.
Preboot bölümü ise sistem testi için kullanılan bölümdür diyebiliriz.
Burada bahsedilen bölümler standart bir macOS Catalina yüklemesinde oluşan bölümlerdir ve bu bölümler silinemez ve/veya birleştirilemez.
Umarım aklında soru kalmamıştır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: omersoylu

omersoylu

APPRENTICE
13 May 2020
5
1
21
İstanbul
Terminal çıktısına da baktığımızda aynı sonuç karşımıza çıkmakta.
1 afet 250 GB diskin bulunmakta ve GPT APFS formatında.
Bu APFS bölüm 2 ana temel bölümden oluşmakta Macintosh HD ve Catalina ile gelen yeni bölüm Macintosh HD Veriler ve bunlara ek olarak VM (Virtual Memory) Türkçe karşılığı ile sanal hafıza, Recovery Türkçe karşılığı ile kurtarma, Preboot Türkçe karşılığı ile önyükleme öncesi denetleyicisi bölümleri bulunmakta.
VM bölümü sistemin RAM yetersiz kaldığı durumlarda devreye otomatik giren ve çıkan bir bölümdür bizler bu bölüme direkt olarak müdahale edemeyiz.
Recovery bölümü sistemi açamadığımız zaman sistemi kurtarmak ve/veya sıfırdan yüklemek için kullandığımı bölümdür ancak başlangıçta bu bölüm seçilirse devreye girer.
Preboot bölümü ise sistem testi için kullanılan bölümdür diyebiliriz.
Burada bahsedilen bölümler standart bir macOS Catalina yüklemesinde oluşan bölümlerdir ve bu bölümle silinemez.
Umarım aklında soru kalmamıştır.
Hocam çok çok teşekkür ediyorum tekrardan eline bileğine sağlık hiç bir soru kalmadı aklımda içim rahatladı gerçekten çok saolasın

• Like
Tepkiler: KaoS
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler