Yaşadıklarımdan örnek olarak keza en önemli düzeltmen windows yedeklerini al ve efi bölüntüsü oluca şekilde yeniden bir temiz kurulum yap ve bu çok önemli tüm yedekleri harici bir disk e alman gerekli. Ardından fat32 özelliğinde gpt olarak usb yi windows uefi olarak yükledğinde efi bölüntün gelecektir. daha sonra mac os kısımlarını tekrar yapıcaksın ve videoda anlatıldığı gibi yaparsan sorunun çözülecektir ancak yine bu durum düzelmez ise ;
2. çözüm
mutlak efi klasörün olmak durumda olduğunu var sayarak anlatıyorum
windows dan explorer ++ ile efi diskine ulaşıp içine cloverin boot edebildiğin halde atman gerek var easyUefi üzerinden yeni boot seçeğini oluşturup en üste yada boot ekranı menüsünden ulaşıp rahatca açabilirsin.
Not : Anlattığım konuyla ilgili forumda linkler mevcut EasyUefi olarak aratabilirsen hepsini görüceksindir ^^
Tamam anliyorum da simdi ben montezumanin gonderdigi resimdeki ayarlari su anda calisan sistemimde (ofis kurulu skype kurulu chrome vs kurulu) colver efi bootloader programindan yapip yeniden baslatsam bu kurulu programlari kaybeder miyim? Windows tarafinda bir saskinlik yasarmiyim ?