HDMI çıkışından görüntü almaya çözüm arıyorum.

Jimi.Vai

PADAVAN
3 May 2020
119
4
71
Merhabalar,

Hdmi'dan görüntü alamıyorum laptopun HDMI çıkışı on-board ekran kartına bağlı değil. Bu durumda DisplayLink teknolojisinin çalıştığını duymuştum.
Merak ediyorum linkteki ürünü kullanarak laptop'un type-c çıkışından görüntü alabilir miyim?

Teşekkürler.
Yorumlarda m1 çip ile çalıştığını söylemişler ama bilemedim.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Tulpar T7 V20.2
Anakart Modeli
Mobile Intel® HM470 Chipset
İşlemci Modeli
Intel® Comet Lake Core™ i7-10750H
Grafik Kartı
NVIDIA® GeForce® RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit DX12
Ağ Aygıtları
Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2 AX + Bluetooth 5.1 M.2 2230 (2,4 Gbps)
Disk ve RAM
CORSAIR 1TB MP600 CORE XT PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD & XPG 500GB SSD + 16GB SAMSUNG RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Denemeden anlayamazsın bence. Denediğinde sonucu bizimle de paylaş lütfen.

Şu anda Targus USB3.0 SV Docking Station ile tümleşik skylake işlemciden görüntü alabiliyorum. ama bunun için Targus cihazın yazılımının kurulu olması gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
190
72
301
40
Ben aşağıda linkini verdiğim ürünü aldım, samsung s24 plus telefondan, mac m1 den, thunderbolt 4 destekli typc portu bulunan windows laptoptanda kullanabiliyorum. 100w destekli şarj aletim var onuda şarj girişine takıyorum bağlı telefon/tablet/bilgisayar/mac ide şarj ediyor. Ekstra ethernet portunuda gerekirse kullanabiliyorum.

Sizin durumda şunu bilmeniz gerekiyor type c portunuz thundertbolt destekli mi değil mi? Önceden casper x400 dizüstü bilgisayarım vardı i7 1065g7 işlemcisi vardı ama işlemci thunderbolt desteklediği halde type c portu fiziksel olarak thunderbolt destekli değildi dolasıyla görüntü çıkışı alamadım. Dün bir arkadaşımın lenovo 2si bir arada dizüstü bilgisayarı vardı i5 1035g serisi işlemcisi vardı ve macos kurmayı denedik, kurduk ama dahili ekrana görüntü alamayınca type c üzerinden hdmi çeviren basit bir aparatla ( type c giriş, hdmi çıkış, enerji giriş ve 1 usb 3 portu var) harici monitöre görüntü alabildik. Dediğim gibi typc portu fiziksel olarak işlemciye thunderbolt özellikli bağlı ise görüntü alabilirsiniz, değilse alamazsınız.

Ürün linki: https://www.amazon.com.tr/dp/B09XZTG91F?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Krilin

APPRENTICE
17 Şub 2025
28
8
21
Verdiğiniz linkdeki aparatın benzer bi modelini ben de kullanıyorum. Laptopun type - c girişi thunderbolt desteklemediği için hdmi girişini kullanamıyorum. Laptopta hdmi ve mini displayport girişleri bulunuyor fakat; bunlar da nvidia ekran kartına bağlı olduğu için kullanamıyorum.

Adaptör Linki
Bu linkdeki usb 3.0 to hdmi adaptörü deneme amaçlı sipariş verdim. Thunderbolt olmayan girişlerde işe yaradığını okudum bir yerlerde, umudum pek yok ama işe yararsa burayı güncellerim..
Verdiğiniz linkdeki aparatın benzer bi modelini ben de kullanıyorum. Laptopun type - c girişi thunderbolt desteklemediği için hdmi girişini kullanamıyorum. Laptopta hdmi ve mini displayport girişleri bulunuyor fakat; bunlar da nvidia ekran kartına bağlı olduğu için kullanamıyorum.

Adaptör Linki
Bu linkdeki usb 3.0 to hdmi adaptörü deneme amaçlı sipariş verdim. Thunderbolt olmayan girişlerde işe yaradığını okudum bir yerlerde, umudum pek yok ama işe yararsa burayı güncellerim..
linkdeki adaptör bozuk geldi, ayrıca usb değil dp port çıkışlı almışım zaten :) usb lisini alınca tekrar güncelliycem

Son düzenleme:
BootLoader
Sequoia || OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v15.2
Anakart Modeli
Monster Abra A5 v15.2
İşlemci Modeli
Inter Core i7 9750H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650
Ses Kartı Modeli