O zaman şöyle yap. İlk chameoleon Legacy olarak kur. Eğer chameoleon ile açılırsa bu sefer usb ile boot edip, tekrardan clover i kur. Eğer buda olmaz ise enoch-chameoleon ile yapmalısın.
Birde clover kurarken rc scriptleri ile yüklemeyi dene.
O zaman şöyle yap. İlk chameoleon Legacy olarak kur. Eğer chameoleon ile açılırsa bu sefer usb ile boot edip, tekrardan clover i kur. Eğer buda olmaz ise enoch-chameoleon ile yapmalısın.
Birde clover kurarken rc scriptleri ile yüklemeyi dene.
Şuan chameleonla kurmaya çalışacağım ama ondan önce benim bir sorunum daha var sürekli olmasada arada sırada video izlerken yada oyunlarda görüntü bozuluyor.
Çözümü varmı bunun? Ekran kartını düzgün bir şekilde tanıyor intel power gadget'a bakıyorum işlemcide hiçbir sorun yok genelde 1.20ghz aralığında dolanıyor video açınca turbo boost çalışıyor ve 2.30ghz e kadar çıkıyor. Bu mac hakkında'dan baktığımda ekran kartını düzgün bir şekilde tanıyor gibi duruyor. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum.
Genelde bu sorun ilk kurulumda ortaya çıkıyor. Sonra ise düzeliyor genelde. Bunu deneyebilirsin. İlk önce kexleri güncelleyip deneyebilirsin. Olmazise config teki inject kext "detect" olanı "yes" ayarlayıp deneyin.
Kextlerde sorun olup olmadığına bakmanın bir yolu varmı bu sorun heryerde olmuyor sadece oyunlarda ve video oynatırken oluyor nadiren ekran kartına yük bindirdikten sonra olduğunu fark ettim mesela videoları 4k izleyebiliyorum ama oyun açıyorum mesela bir süre normal, ama bir süre sonra grafikler bozuluyor oyun oynadıktan sonra oluyor oyunu kapatıp video açıyorum, bu sefer videodada aynı şekilde görüntü bozuluyor.
Ekran çözünürlüğü ayarlarına girip yenileme hızını 50 hertz'e aldım şuan hiçbir sorun yok. Yaklaşık yarım saattir oyun oynuyorum sorunsuz bir şekilde.
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.