HP Pavilion Gaming 15-ec2xxx Ryzen 5 5600H Tahoe kurulumu - Non-monotonic time kernel panic

loreanxavier

APPRENTICE
24 Haz 2026
1
0
1
Merhaba,

HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx cihazıma macOS Tahoe kurmaya çalışıyorum. OpCore-Simplify ile EFI hazırladım, ayrıca Ryzen 5 5600H + RTX 3050 kullanan Lenovo Ideapad Gaming 3 EFI’sini de referans aldım. Ancak installer aşamasında kernel panic alıyorum.

Donanım:
- Model: HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx
- BIOS: F.29
- CPU: AMD Ryzen 5 5600H / Cezanne
- iGPU: AMD Cezanne
- dGPU: NVIDIA RTX 3050 Laptop GPU
- Ethernet: Realtek RTL8111
- Wi-Fi: Realtek RTL8852AE
- Bluetooth: Realtek USB BT, 0BDA:2852
- Ses: Realtek ALC285
- NVMe: Micron 2300

Hedef sistem:
- macOS Tahoe installer
- Daha düşük macOS sürümü denemek istemiyorum. Spesifik olarak bu sürüme ihtiyacım var.

Sorun:
OpenCore menüsü geliyor. “Install macOS Tahoe” seçince kernel panic oluyor. Son panic mesajı:

panic(cpu 0 caller ...): Non-monotonic time ...
@sched_prim.c

Ekranda görünen boot-args:
-v debug=0x100 keepsyms=1 -amfipassbeta -lilubetaall -wegnoegpu alcid=71 TSC_sync_margin=0 -vi2c-force-polling ...

En son EFI’ye ForgedInvariant için -FITSCPeriodic eklendi.Eklerdeki aktif EFI bu son hali içeriyor.

Daha önce yaşananlar:
- “PCI configuration begin / PCI0” civarında restart atıyordu.
- Above 4G Decoding ayarına dokununca cihaz siyah ekrana düştü, BIOS recovery/CMOS reset ile toparlandı. Bu yüzden BIOS’ta Above 4G tarafına artık dokunmak istemiyorum. Şu anda zaten o özellik aktif.
- Bir ara “AMDRyzenCPUPowerManagement.kext Info.plist is missing” hatası aldım. Bu yüzden AMDRyzenCPUPowerManagement.kext ve SMCAMDProcessor.kext şu an devre dışı.

Ekler:
- 01-aktif-efi-fitscperiodic.zip: Şu an kullanılan aktif EFI
- 02-alternatif-efi-cputscsync-henuz-kurulmadi.zip: CpuTscSync ile hazırlanmış ama henüz aktif kurmadığım alternatif EFI
- 03-donanim-raporu.json: OpCore-Simplify donanım raporu
- 05/06 config.plist: Internal ESP ve USB config kopyaları
- 07/08 ekran görüntüleri: OpenCore yükleme ekranı ve Non-monotonic time kernel panic
- 09 ekran görüntüsü: Önceki kext missing hatası

Bu cihazda Tahoe installer’ı açabilmek için özellikle Non-monotonic time / TSC tarafında nasıl ilerlemem gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
AMD Vanilla yamalarıyla kernel panici çözdüm lakin şimdi de ilk başta uğraştığım sorun olan PCI CONFIGURATION BEGIN sonrası stuck + reboot sorununa geri döndüm.
1782300697504.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,898
9,622
4,401
Usbport hatası alıyorsunuz. USBToolBox.kext ve UTBDefault.kext sisteminize özel bir Usb haritalandırılması içermiyorsa ki öyle olmalı kaldırın işe yaramaz.
Kurulumda Wifi/BT ile ilgili tüm kextleri pasifleştirin yoksa kurulumda hata alırsınız.
Boot-args'ta ncpi=0x2000 (veya npci=0x3000) var mı? Değilse, bunlardan birini ekleyin ve deneyin Bu boot komutları çözmezse Tahoe ile değişen Usb haritalandırılması için sisteme özel UsbMap/Port.kext hazırlamanız gerekir.
Config.pliste ekleme/çıkarma sonrasında NVRam Reset ile başlatın.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: turko35408
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler