Merhaba,
HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx cihazıma macOS Tahoe kurmaya çalışıyorum. OpCore-Simplify ile EFI hazırladım, ayrıca Ryzen 5 5600H + RTX 3050 kullanan Lenovo Ideapad Gaming 3 EFI’sini de referans aldım. Ancak installer aşamasında kernel panic alıyorum.
Donanım:
- Model: HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx
- BIOS: F.29
- CPU: AMD Ryzen 5 5600H / Cezanne
- iGPU: AMD Cezanne
- dGPU: NVIDIA RTX 3050 Laptop GPU
- Ethernet: Realtek RTL8111
- Wi-Fi: Realtek RTL8852AE
- Bluetooth: Realtek USB BT, 0BDA:2852
- Ses: Realtek ALC285
- NVMe: Micron 2300
Hedef sistem:
- macOS Tahoe installer
- Daha düşük macOS sürümü denemek istemiyorum. Spesifik olarak bu sürüme ihtiyacım var.
Sorun:
OpenCore menüsü geliyor. “Install macOS Tahoe” seçince kernel panic oluyor. Son panic mesajı:
panic(cpu 0 caller ...): Non-monotonic time ...
@sched_prim.c
Ekranda görünen boot-args:
-v debug=0x100 keepsyms=1 -amfipassbeta -lilubetaall -wegnoegpu alcid=71 TSC_sync_margin=0 -vi2c-force-polling ...
En son EFI’ye ForgedInvariant için -FITSCPeriodic eklendi.Eklerdeki aktif EFI bu son hali içeriyor.
Daha önce yaşananlar:
- “PCI configuration begin / PCI0” civarında restart atıyordu.
- Above 4G Decoding ayarına dokununca cihaz siyah ekrana düştü, BIOS recovery/CMOS reset ile toparlandı. Bu yüzden BIOS’ta Above 4G tarafına artık dokunmak istemiyorum. Şu anda zaten o özellik aktif.
- Bir ara “AMDRyzenCPUPowerManagement.kext Info.plist is missing” hatası aldım. Bu yüzden AMDRyzenCPUPowerManagement.kext ve SMCAMDProcessor.kext şu an devre dışı.
Ekler:
- 01-aktif-efi-fitscperiodic.zip: Şu an kullanılan aktif EFI
- 02-alternatif-efi-cputscsync-henuz-kurulmadi.zip: CpuTscSync ile hazırlanmış ama henüz aktif kurmadığım alternatif EFI
- 03-donanim-raporu.json: OpCore-Simplify donanım raporu
- 05/06 config.plist: Internal ESP ve USB config kopyaları
- 07/08 ekran görüntüleri: OpenCore yükleme ekranı ve Non-monotonic time kernel panic
- 09 ekran görüntüsü: Önceki kext missing hatası
Bu cihazda Tahoe installer’ı açabilmek için özellikle Non-monotonic time / TSC tarafında nasıl ilerlemem gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
AMD Vanilla yamalarıyla kernel panici çözdüm lakin şimdi de ilk başta uğraştığım sorun olan PCI CONFIGURATION BEGIN sonrası stuck + reboot sorununa geri döndüm.
HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx cihazıma macOS Tahoe kurmaya çalışıyorum. OpCore-Simplify ile EFI hazırladım, ayrıca Ryzen 5 5600H + RTX 3050 kullanan Lenovo Ideapad Gaming 3 EFI’sini de referans aldım. Ancak installer aşamasında kernel panic alıyorum.
Donanım:
- Model: HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec2xxx
- BIOS: F.29
- CPU: AMD Ryzen 5 5600H / Cezanne
- iGPU: AMD Cezanne
- dGPU: NVIDIA RTX 3050 Laptop GPU
- Ethernet: Realtek RTL8111
- Wi-Fi: Realtek RTL8852AE
- Bluetooth: Realtek USB BT, 0BDA:2852
- Ses: Realtek ALC285
- NVMe: Micron 2300
Hedef sistem:
- macOS Tahoe installer
- Daha düşük macOS sürümü denemek istemiyorum. Spesifik olarak bu sürüme ihtiyacım var.
Sorun:
OpenCore menüsü geliyor. “Install macOS Tahoe” seçince kernel panic oluyor. Son panic mesajı:
panic(cpu 0 caller ...): Non-monotonic time ...
@sched_prim.c
Ekranda görünen boot-args:
-v debug=0x100 keepsyms=1 -amfipassbeta -lilubetaall -wegnoegpu alcid=71 TSC_sync_margin=0 -vi2c-force-polling ...
En son EFI’ye ForgedInvariant için -FITSCPeriodic eklendi.Eklerdeki aktif EFI bu son hali içeriyor.
Daha önce yaşananlar:
- “PCI configuration begin / PCI0” civarında restart atıyordu.
- Above 4G Decoding ayarına dokununca cihaz siyah ekrana düştü, BIOS recovery/CMOS reset ile toparlandı. Bu yüzden BIOS’ta Above 4G tarafına artık dokunmak istemiyorum. Şu anda zaten o özellik aktif.
- Bir ara “AMDRyzenCPUPowerManagement.kext Info.plist is missing” hatası aldım. Bu yüzden AMDRyzenCPUPowerManagement.kext ve SMCAMDProcessor.kext şu an devre dışı.
Ekler:
- 01-aktif-efi-fitscperiodic.zip: Şu an kullanılan aktif EFI
- 02-alternatif-efi-cputscsync-henuz-kurulmadi.zip: CpuTscSync ile hazırlanmış ama henüz aktif kurmadığım alternatif EFI
- 03-donanim-raporu.json: OpCore-Simplify donanım raporu
- 05/06 config.plist: Internal ESP ve USB config kopyaları
- 07/08 ekran görüntüleri: OpenCore yükleme ekranı ve Non-monotonic time kernel panic
- 09 ekran görüntüsü: Önceki kext missing hatası
Bu cihazda Tahoe installer’ı açabilmek için özellikle Non-monotonic time / TSC tarafında nasıl ilerlemem gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
AMD Vanilla yamalarıyla kernel panici çözdüm lakin şimdi de ilk başta uğraştığım sorun olan PCI CONFIGURATION BEGIN sonrası stuck + reboot sorununa geri döndüm.
Ekli dosyalar
-
56 KB Görüntüleme: 2
-
56 KB Görüntüleme: 1
-
56 KB Görüntüleme: 1
-
341.7 KB Görüntüleme: 7
-
57.3 KB Görüntüleme: 0
Son düzenleme: