Macbook Air M1 ile Monitör Uyumluluğu

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bildiim kadarıyla Thunderbolt ile görüntü çıkışı alabilirsiniz bu cihazdan. Doğal sizin alacağınız monitörün Thunderbolt girişi olması bir seçenek olarak lehinizedir. Olmasa bile bütçenize göre bir monitör alıp Thunderbolt to sizin video girişi dönüştürücüsü ile kullanabilirsiniz. Paylaştığınız monitör bana güzel göründü. Belki de hep eski monitörler kullandığım içindir bilmiyorum zira şahsen çok grafik ağırlıklı işlerim olmuyor ve bu nedenle monitör genelde iikinci el az kullanılmış tercih ediyorum :)
Sadece linkteki değil herhangi bir monitör ile sorun yaşamamanız gerekir. Aklınızda bulunsun monitör alırken mac uyumluluğu için çoğu zaman Display Port mac tarafından native kullanılır.
Sizin M1 cihaz için iki adet Thunderbolt/USB 4 çıkışı görünüyor ve bunları şu amaçlar ile kullanabileceğiniz belirtilmiş ürün kataloğunda:
  • Şarj
  • DisplayPort
  • Thunderbolt 3 (40 Gbps’ye kadar)
  • USB 4 (40 Gbps’ye kadar)
  • 2. nesil USB 3.1 (10 Gbps’ye kadar)
Doğal olarak aldığınız monitörün video girişleri ne ise onunla uyumlu olarak Thunderbolt/USB 4'den sizin video girişi çeviricisine her halükarda ihtiyacınız var.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: FurkanAYAZ

FurkanAYAZ

PADAVAN
13 Ağu 2020
115
19
71
Bildiim kadarıyla Thunderbolt ile görüntü çıkışı alabilirsiniz bu cihazdan. Doğal sizin alacağınız monitörün Thunderbolt girişi olması bir seçenek olarak lehinizedir. Olmasa bile bütçenize göre bir monitör alıp Thunderbolt to sizin video girişi dönüştürücüsü ile kullanabilirsiniz. Paylaştığınız monitör bana güzel göründü. Belki de hep eski monitörler kullandığım içindir bilmiyorum zira şahsen çok grafik ağırlıklı işlerim olmuyor ve bu nedenle monitör genelde iikinci el az kullanılmış tercih ediyorum :)
Sadece linkteki değil herhangi bir monitör ile sorun yaşamamanız gerekir. Aklınızda bulunsun monitör alırken mac uyumluluğu için çoğu zaman Display Port mac tarafından native kullanılır.
Sizin M1 cihaz için iki adet Thunderbolt/USB 4 çıkışı görünüyor ve bunları şu amaçlar ile kullanabileceğiniz belirtilmiş ürün kataloğunda:
  • Şarj
  • DisplayPort
  • Thunderbolt 3 (40 Gbps’ye kadar)
  • USB 4 (40 Gbps’ye kadar)
  • 2. nesil USB 3.1 (10 Gbps’ye kadar)
Doğal olarak aldığınız monitörün video girişleri ne ise onunla uyumlu olarak Thunderbolt/USB 4'den sizin video girişi çeviricisine her halükarda ihtiyacınız var.
Anladım hocam peki bu monitörün bana herhangi bir teknik ya da yazılımsal olarak bir problem çıkarmayacağına emin miyiz :) Teşekkürler.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Yeni bir cihaz teknik veya yazılımsal olarak nasıl bir sorun çıkarabilir ki ancak defolu olmalıdır. Yinede şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz içinize sinmesi için. Dönüştürücünüzü ayarlayın ve elektronik mağazalarda bulunan teşhir ürünlerinde testlerinizi yapın. Displayport, VGA, ve DVI-d olarak üç monitörü 1920*1080 - 1440*900 - 1680*1050 çözünürlükte ve monitörlerin kendi hertz değerleri ile kullanabiliyorum ve bunu hackintosh ortamında yapıyorum. Bence bu canım monitörde :) uygun dönüştürücüler ile sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
EK olarak benim m1 cihazımda kullandığım ürüne benzer HDMI destekli ürünleri de tercih edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet