Merhaba arkadaşlar. Normalde imzamda mevcut olan laptopu kullanıyorum. Ancak zamanında alınmış macbook pro late 2011 15 inch (Low-end) modeli var. Bugüne kadar hiç kullanılmamış pil sağlığı 98-100 arasında değişiyor.
Ancak bu seri ekran kartı yanan AMD chipsetine sahip. Bazılarında ilk alındığında bazılarında ise sonradan başlayan ve kullanılmaz duruma getiren sorun. Ayrıca 2.nesil i7 QM işlemcisinden de kaynaklı ısınma sorunu var. Apple ise sessiz çalışsın diye sıcaklığı görmezden geliyor. Macs Fan kontrolden özellikle ekran kartı için 67-75 derece arasında fan devri artsın olarak ayarladım. Ama her an bozulacakmış endişesi oluştu bende.
Bozulursa 2 yöntem varmış. İlk yöntem AMD kextlerini silerek HD3000i kullanmak. Mantıklı gibi gözükse de şuan windows platformunda gerek duyacağım 3 boyutlu modelleme veya analiz programları var. Şuanki laptopumda evet zorlanıyor sistem ama HD3000 daha sıkıntılı olacaktır.
2.Yöntem ise reballing denilen fırınlama veya ısıtma yöntemi. Riskli bir işlem. Uzun süreli çalışma garantisi vermiyor. Ama olumlu sonuç alanlar da fazla.
Apple onarım programında 2016ya kadar logic boardları değiştirmiş. Ancak tekrar aynı sorunu yaşayanlar var. 5 senesini doldurduğu için resmi olarak garanti dışı da destek kalktı.
Sonuca gelirsek, cihaz eski çok beklentim yok. Kalitesi ortada. Kendi laptopumdan 4+4 GB ramle macbooktakileri değiştirebilirim. SSD de takıp HDDyi harici olarak kullanıp devam edersem en azından imzamdaki laptopun hızını geçebilir mi? Ve ayarlanan fan kontrolcü ile yanma ihtimalini en azından ne kadar süre ile erteleyebilirim?
Moderatörün son düzenlenenleri: