USB port yapılandırmasını Hackintool ile yapmak daha iyi o zaman.Yukarıda belirttiğim gibi USB haritalandırmamda sorun varmış şöyleki ben eski yapılandırmamı Windows üzerinden yapmıştım USBMapTool uygulaması ile ancak Hack'imde Hackintool ile yaptığım yapılandırma arasında bazı farklılıklar tespit ettim.
Windows üzerinde iken yaptığım yapılandırma;
Ekli dosyayı görüntüle 50175
Buda Hackintool uygulaması üzerinden yaptığım haritalandırma;
Ekli dosyayı görüntüle 50176
Farklar;
1. Aktif port sayısı 8 den 10'a yükseldi. Bu işlemde Type C portumun ters çevrilebilir özelliği olduğunu öğrenmemin etkisi büyük.
2. Bazı port adreslerinin farklı olduğunu fark ettim.
Sonuç olarak yeni USB haritalandırması ile OCLP Wifi yamam sorunsuz çalışıyor. Bu tespiti de onaylamış oldum.
Diğer bir sorunum olan dahili web kameram yeni cihaza geçtiğimden beri aktif hale gelmedi bunu ilk kurulum konumda da belirtmiştim. Bu yeni haritalandırma ile belki bu sorun da çözülmüş olabilir diye düşünmüştüm ancak nafile dahili kameram hala çalışmıyor.![]()
- BootLoader
-
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe
- Anakart Modeli
-
MSI MPG B550 Gaming Plus
- İşlemci Modeli
-
AMD Ryzen 5 5600
- Grafik Kartı
-
XFX RX 6700
- Ses Kartı Modeli
-
ALC 897
- Ağ Aygıtları
-
Realtek RTL 8111
- Disk ve RAM
-
40 GB 3200 MHz